• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Φοιτητές Ιονίου Πανεπιστημίου: Δυναμώνουμε τον αγώνα να μείνει στα χαρτιά ο διαγωνισμός της ντροπής!

November 30, 2023 803
«Σε μία περίοδο που οι οικογένειες στενάζουν από την ακρίβεια, που χιλιάδες μέλη της φοιτητικής κοινότητας έρχονται αντιμέτωπα με την έλλειψη εστιών και υπέρογκα ενοίκια, που η χρηματοδότηση έχει πλήρως υποβαθμιστεί, η Πρυτανεία του Ι.Π. προκήρυξε διαγωνισμό και επιλέγει να δώσει 200 χιλιάδες ευρώ για κάμερες μέσα στις σχολές".
Επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση Φοιτητικών Συλλόγων του Ιονίου Πανεπιστημίου σχετικά με την τοποθέτηση κλειστού συστήματος παρακολούθησης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. 
 
Αναλυτικά:
«Σε μία περίοδο που οι οικογένειες στενάζουν από την ακρίβεια, που χιλιάδες μέλη της φοιτητικής κοινότητας έρχονται αντιμέτωπα με την έλλειψη εστιών και υπέρογκα ενοίκια, που η χρηματοδότηση έχει πλήρως υποβαθμιστεί, η Πρυτανεία του Ι.Π. προκήρυξε διαγωνισμό και επιλέγει να δώσει 200 χιλιάδες ευρώ για κάμερες μέσα στις σχολές.
 
Ο διαγωνισμός αυτός συσχετίζεται άμεσα με τις διατάξεις του ΦΕΚ 4957/22, το οποίο προβλέπει τη φύλαξη κάθε Ιδρύματος από Μονάδες Ασφαλείας και Προστασίας. Αυτές οι Μονάδες θα λογοδοτούν στον Πρύτανη και θα έχουν ως αρμοδιότητες «τη φύλαξη των υποδομών και των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου», «την αποτροπή παρακώλυσης της λειτουργίας του Ιδρύματος» και «την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης». Ακόμα, «θα στελεχώνουν και θα λειτουργούν τα κέντρα ελέγχου και παρακολούθησης (κάμερες)».
 
Δίνουν λεφτά από τον προϋπολογισμό τους για κέντρα ελέγχου ενώ:
 
– Δεν υπάρχουν οι απαραίτητες κτηριακές υποδομές και φωτισμός στις εστίες (κεντρική εστία και συμβεβλημένα ξενοδοχεία)
– Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις και δεν γίνονται προσλήψεις σε φύλακες και λοιπό προσωπικό
– Υπάρχει έλλειψη αιθουσών, αναγκάζοντας τους φοιτητές να συνωστίζονται και να κάνουν μαθήματα σε άλλα κτήρια
– Δεν υπάρχει βασικός εργαστηριακός εξοπλισμός, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να υποχρεούνται να ξοδέψουν υπέρογκα ποσά για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους
– Δεν υπάρχει μέριμνα για την έγερση νέας φοιτητικής εστίας, πράγμα που έχει μείνει στα χαρτιά εδώ και χρόνια, για την παροχή δωρεάν σίτισης για όλους τους φοιτητές, αλλά και για την παροχή φοιτητικής κάρτας για τα έξοδα μετακίνησης
 
Oι Μονάδες όμως αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις υπάρχουσες υπηρεσίες φύλαξης των εγκαταστάσεων!
 
Ασφαλές πανεπιστήμιο για τους φοιτητές είναι αυτό που έχει καθηγητές και προσωπικό, που μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένη γνώση. Για όλα αυτά η κυβέρνηση και η Πρυτανεία δεν έχουν μεριμνήσει στο ελάχιστο. Μάλιστα, η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς σύμφωνα με το ΦΕΚ 4957/22 οι Μονάδες Ασφαλείας χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό του ιδρύματος. Δηλαδή, από χρήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών.
 
Οι φοιτητές δεν θα δεχτούμε να παρακολουθούμε τα μαθήματά μας, να δίνουμε εξετάσεις, υπό συνεχή παρακολούθηση μέσω Μονάδων Ασφαλείας, επιτηρούμενοι σαν εγκληματίες, με κάμερες τύπου “big brother”!
 
Δυναμώνουμε τον αγώνα να μείνει στα χαρτιά ο διαγωνισμός της ντροπής!
 
Η Πρυτανεία και η κυβέρνηση πρέπει να το καταλάβουν: κέντρα ελέγχου και παρακολούθησης δεν πρόκειται να μπουν μέσα στις σχολές μας!
 
Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Δ.Σ. Τμημάτων Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Πληροφορικής, Ιστορίας, Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας».
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search