• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η παράταξη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) απαξιώνει και επιχειρεί τη διάλυση του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας

March 01, 2024 1396

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Δημοσίου

 

Η παράταξη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) απαξιώνει και επιχειρεί τη διάλυση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας  

 

Στις 3-5-2023 πραγματοποιήθηκαν εκλογές ανάδειξης νέων μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας όπου ψήφισαν 86 αντιπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων του νησιού και έλαβαν:

Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση ΔΑΣ (που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ): 28 (3 από 2)

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Δημοσίου: 22 (3 από 2)

Ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων: 19 (2 από 2)

Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Δημοσίου, ΔΑΚΕ: 12 (1 από 2)

Δημοκρατική Συνεργασία: 5 (- από 1)

(Σε παρένθεση ο αριθμός των εδρών σε σύγκριση με την προηγούμενη σύνθεση.)

Η πρόταση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Δημοσίου Κέρκυρας για τη συγκρότηση προεδρείου σε όλες τις προσπάθειες συγκρότησης είναι και παραμένει για αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο, καθώς θεωρούμε ότι είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να εκφράσει με σαφήνεια τους συσχετισμούς δύναμης που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι/ες. Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης του ΝΤ προκειμένου να διαμορφωθούν εκείνες οι συνθήκες  που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση και επαναδραστηριοποίηση όλων των σωματείων του δημόσιου τομέα με προοδευτικό, διεκδικητικό και αγωνιστικό πρόσημο.

Με βάση την εμπειρία του προηγούμενου διαστήματος στο ΝΤ, θεωρήσαμε απαραίτητες τις εξής προϋποθέσεις, που είναι μεν αυτονόητες, δυστυχώς όμως δεν ήταν δεδομένες και για έναν ολόκληρο χρόνο δε γίνονται αποδεκτές από τη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ)  με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμα συγκροτηθεί το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ:

1. Ο πρόεδρος που προτείνεται, θα σέβεται, θα υπογράφει και θα υλοποιεί τις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις της πλειοψηφίας.

2. Οι συνεννοήσεις και οι συναντήσεις με τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα γίνονται από την εκτελεστική γραμματεία και αν δεν είναι δυνατόν από το Προεδρείο.

3. Η θέση μας αυτή να καταγραφεί στο πρακτικό της συνεδρίασης για τη συγκρότηση και να δημοσιευθεί ως δελτίο τύπου εξαιτίας των καταγεγραμμένων δυσκολιών του προηγούμενου διαστήματος όπου αλλού καλούσε το όργανο (Πρωτομαγιά, επέτειος Πολυτεχνείου) και αλλού ο απερχόμενος πρόεδρος.

Δυστυχώς όλους αυτούς τους μήνες η παράταξη της ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) όχι μόνο δεν αποδέχθηκε τις αυτονόητες προϋποθέσεις της βασικής δημοκρατικής και συνδικαλιστικής λειτουργίας κάθε οργάνου αλλά απαξιώνει τη συνδικαλιστική συλλογικότητα, δρα αυτόνομα και υπονομεύει την ενότητα. Παρόλο που το ΝΤ συνεδριάζει και λαμβάνει αποφάσεις, η παράταξη της ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) κρατώντας τους κωδικούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν δημοσιοποιεί τις αποφάσεις με αποτέλεσμα να μην σταλεί εκπρόσωπος στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ στα Ιωάννινα, ανακοινώσεις, ακόμα και για την προετοιμασία της μεγάλης απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 28.2.2024, κτλ. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζονται ότι το ΝΤ δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις επειδή δεν έχει συγκροτηθεί!

Η μπερδεμένη συνδικαλιστική λογική της ΑΣΕ, στην οποία, σωστό είναι μόνο ότι υποστηρίζει το ΠΑΜΕ θεωρώντας πως οι αποφάσεις δεν μπορεί να παίρνονται από την πλειοψηφία (αρκεί να υπηρετείται το παραταξιακό – κομματικό συμφέρον) δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Οι ανακρίβειες, η λασπολογία, οι ύβρεις, οι τραμπουκισμοί και η στοχοποίηση μελών του εργατικού κινήματος φανερώνουν την ουσιαστική έλλειψη επιχειρημάτων, αλλά και την προσπάθεια απαξίωσης κάθε άλλης δράσης που δεν ελέγχεται και χειραγωγείται από το ΠΑΜΕ.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Δημοσίου Κέρκυρας καταγγέλλει τη συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και συρρίκνωσης της συνδικαλιστική ισχύος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ με απώτερο σκοπό τη χειραγώγησή του. Με διαρκή διασπορά ψευδών ειδήσεων επιδίδονται σε ένα όργιο συκοφαντικού και παραποιητικού λόγου των θέσεων των υπολοίπων παρατάξεων ενώ προσπαθούν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις στην κερκυραϊκή κοινωνία, νομίζοντας ότι έτσι θα αποκομίσουν μικροπαραταξιακά οφέλη. Αγνοούν, όμως, ότι με αυτές τις μεθόδους κάνουν μεγάλο κακό στην αναγκαία ενωτική δράση όλων των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων που είναι απολύτως απαραίτητη ιδιαίτερα σε αυτή την συγκυρία. Θεωρούμε ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία με την αυτοτέλεια τους είναι παρόντα στις κινητοποιήσεις και ενεργά ως οφείλουν, αφού αυτά με την παρουσία τους δίνουν ανάσα στο ΝΤ, παρόλες τις προσπάθειες της ΔΑΣ να συμβεί το αντίθετο.

Με το βλέμμα στους αναγκαίους αγώνες για ν’ ανατραπούν οι βάρβαρες αντιλαϊκές & αντεργατικές πολιτικές και οι υποστηρικτές τους, για την υπεράσπιση όλων των δημόσιων αγαθών, ενάντια στη λιτότητα και στις περικοπές του εργατικού εισοδήματος, για να μην περάσει η «αξιολόγηση» - χειραγώγηση και υποταγή των εκπαιδευτικών, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους (μαζικούς μόνιμους διορισμούς υγειονομικών, εκπαιδευτικών, μόνιμο προσωπικό σε Δήμους, Περιφέρειες και στο υπόλοιπο δημόσιο, για να σταματήσει το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας του ελληνικού λαού αισθανόμαστε την ανάγκη να καλέσουμε για ακόμα μία φορά την παράταξη της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) να αναλάβει τις ευθύνες της, τη θέση που της αναλογεί στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ σεβόμενη τις βασικούς δημοκρατικούς κανόνες. Καλούμε σε άμεση δια ζώσης συνεδρίαση για τη συγκρότηση του προεδρείου και τον συντονισμό των ενεργειών των συνδικαλιστικών οργανώσεων του νησιού.

Ήμασταν και είμαστε αμετανόητοι αντίπαλοι του κρατικού-κομματικού κατεστημένου, του γραφειοκρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που διαμόρφωσε μια κλειστή κάστα κομματικών επαγγελματιών συνδικαλιστών μακριά και ενάντια στις αγωνίες των μαχόμενων εργαζόμενων και ευνόησε τις πελατειακές σχέσεις και υπηρέτησε τις κυρίαρχες πολιτικές. Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση υπηρετεί ένα διαφορετικό μοντέλο συνδικαλιστικής δράσης: την ανάγκη ενότητας πάνω σε ένα αγωνιστικό ριζοσπαστικό περιεχόμενο για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, σε αντιπαράθεση με τις αντιλαϊκές πολιτικές και πρακτικές που χαρακτηρίζονται από υποκρισία, συκοφάντηση και ανηθικότητα. Δεν μας ενδιαφέρει «να κάνουμε τους αγώνες ψήφους», αλλά το ακριβώς αντίστροφο: να αξιοποιήσουμε τη δύναμη και την παρουσία μας σε κάθε όργανο, ώστε να ανοίγουν δρόμοι για την κίνηση της βάσης των εργαζομένων σε μια κατεύθυνση ταξική χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις.

Η επόμενη μέρα απαιτεί συλλογική δουλειά που θα υπηρετεί τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Σήμερα το ΝΤ χρειάζεται τη στήριξη του καθενός μας. Χρειάζεται την προστασία όλων μας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας και αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας, προκειμένου το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την επίθεση της κυβέρνησης σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και εργασία.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search