• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Σενάρια για μείωση αριθμού Περιφερειών από 13 σε 8 – Έντονες αντιδράσεις για τη διάλυση της ΠΙΝ

June 24, 2024 503

 

Τη μείωση των Περιφερειών της χώρας από 13 σε 8 προανήγγειλε σε δηλώσεις της, η πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρ. Κράτσα. Η συγκεκριμένη πρόταση δεν απηχεί προσωπικών απόψεων της. Η κ. Κράτσα είναι διορισμένη από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα η κ. Κράτσα ,έχει διατελέσει δυο θητείες (η δεύτερη είναι τρέχουσα που ξεκίνησε 07/05/2024)  ως τακτικό μέλος . Σε αυτή την επιτροπή, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, τέθηκε η εκκολαπτόμενη «διοικητική αλλαγή στις Περιφέρειες της Ελλάδας οι οποίες από 13 που είναι τώρα θα γίνουν 8. Και αυτό θα γίνει μέχρι τις επόμενες περιφερειακές εκλογές»!

Σύμφωνα με την ίδια η σχετική συζήτηση για διοικητικές αλλαγές στις Περιφέρειες της χώρας ξεκίνησε, και μάλιστα έφερε σαν παράδειγμα της διάσπαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η οποία όπως είπε  «θα διχοτομηθεί, με την Κέρκυρα και τη Λευκάδα να εντάσσονται στην Ήπειρο και την Κεφαλονιά και Ζάκυνθο στη Πελοπόννησο». Πάντως η κ. Κράτσα ανέφερε ότι δεν πρόκειται για τελικές αποφάσεις, αλλά για συζητήσεις που γίνονται, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ποια είναι η θέση της Ελλάδας στην επαπειλούμενη συρρίκνωση των περιφερειών. Και εν προκειμένω στην κατάργηση νησιωτικών περιφερειών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την τελική απόφαση για το αριθμό των Περιφερειών της κάθε χώρας, δεν την λαμβάνει όργανο της ΕΕ, αλλά οι κυβερνήσεις των κρατών μελών. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μάλλον έχει ανοίξει ήδη το θέμα και μάλιστα επιδιώκει να το ολοκληρώσει την συρρίκνωση των Περιφερειών επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές!

Οι δηλώσεις της πρώην Περιφερειάρχη (φιλοξενήθηκαν στο kefaloniapress.gr) ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών. Ειδικά στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων όπου τα σενάρια διάσπασης με τη διοικητική μεταφορά των νησιών σε άλλες Περιφέρειες της χώρας έχουν πέσει και άλλες φορές στο τραπέζι. Παρά τις έντονες αντιδράσεις αυτοδιοικητικών στελεχών, πολιτικών κομμάτων αλλά και κατοίκων, έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση από την ΕΝΠΕ.

Επίσης πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμιά αναφορά και από το υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα που άνοιξε η κ. Κράτσα. Το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο, έχει αφήσει αφήσει ασχολίαστο ένα θέμα που εφόσον υλοποιηθεί αλλάζει ριζικά τον αυτοδιοικητικό και Περιφερειακό χάρτη της χώρας.

Με στοιχεία από το aftodioikisi.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search