• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

To μυστικό νησί-ησυχαστήριο του Ιονίου

July 20, 2024 659

Ο Καστόςη μικρότερη κατοικίσιμη νησίδα των Επτανήσων, νότια του Καλάμου, διατηρεί ακόμη τους ρυθμούς προηγούμενων δεκαετιών.Το ήρεμο, το ήσυχο, το δεν θέλω και πολλά πολλά, μόνο ήλιο και θάλασσα, ο Καστός.

 
 

Ο Καστός βρίσκεται απέναντι από το Μύτικα της Αιτωλοακαρνανίας και δίπλα από το μεγαλύτερο νησάκι τον Κάλαμο. Aνήκει με άλλα 17 νησάκια και βραχονησίδες στις Τηλεβοΐδες νήσους, είναι όλο και όλο 5,915 τ.χλμ. και έχει… μόλις 35 μόνιμους κατοίκους. 

Σήμα κατατεθέν ο ανεμόμυλος στα αριστερά του λιμανιού που είναι μάλιστα και ένα από τα τρία καφέ του νησιού.

Ο μοναδικός οικισμός με τα πέτρινα σπίτια και τα ταβερνάκια είναι χτισμένος γύρω από το λιμάνι.

 

Στον Καστό θα απολαύσετε φυσιολατρικούς περιπάτους, θα δείτε ωραία εκκλησάκια, παλιά ελαιοτριβεία και θα βουτήξετε σε ανέγγιχτες (από τον άνθρωπο) παραλίες.

 
Οι παραλίες που είναι προσβάσιμες από τη στεριά είναι όλες στην ανατολική πλευρά του νησιού ενώ από την δυτική βραχώδη πλευρά η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Ωστόσο και αυτές στην ανατολή είναι πανέμορφες παραλίες με εξαιρετικά νερά που θα λατρέψετε.
Σε αυτή του Άγιου Αιμιλιανού μάλιστα, στα ψηλά βράχια ακριβώς δίπλα υπάρχει και η Φωκότρυπα, μια τρύπα στο βράχο που κρύβει στο εσωτερικό της μια μικρή αμμουδιά. Όμορφες παραλίες και τα Αμπελάκια, το Καμίνι, η Καλάδα και το Βρισίδι όλες τους κυρίως με βοτσαλάκι και λίγη άμμο κοντά στο κύμα.

Το νησί διαθέτει εγκαταστάσεις όπως μίνι μάρκετ, τρία μπαρ, τρια εστιατόρια και ένα μικρό κατάστημα δώρων. Όλες οι εγκαταστάσεις είναι ανοιχτές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ωστόσο οι περισσότερες κλείνουν κατά τους χειμερινούς μήνες του νησιού. Το νησί διαθέτει δύο λιμάνια για πρόσδεση σκαφών, το ένα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του νησιού, το άλλο βρίσκεται στο πίσω μέρος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search