• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Ποινές κατά του Άρη για το αντιναζιστικό πανό ζητά η Ουκρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

August 16, 2023 719


Αυστηρά μέτρα κατά του Άρη, πριν τον αυριανό αγώνα με τη Ντιναμό Κιέβου στη Ρουμανία απαίτησε η Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοφαίρου. Αφορμή; Το πανό κατά των ναζιστών.

Το μαύρο… «άσπρο» σε βάρος του Άρη με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση πανό για τους Ουκρανούς νεοναζιστές του τάγματος Αζόφ προσπαθεί να παρουσιάσει η Ουκρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε επιστολή της στην UEFA, παρουσιάζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ το μήνυμα του πανό σαν… «μήνυμα μίσους» κατά της Ουκρανίας στον πόλεμο που απηχεί «τη ρωσική προπαγάνδα».

Στην επιστολή αναφέρεται το περιστατικό ανάρτησης του πανό των οπαδών του Άρη με τη φράση «Καταστρέψτε τους Ναζιστές του Αζόφ» στον αγώνα Άρης-Ντιναμό Κιέβου στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 10 Αυγούστου σαν… «προσβλητικό και επικίνδυνο».


«Έξω οι ναζί από το ποδόσφαιρο»
«Το γεγονός αυτό μας ανησυχεί πολύ καθώς είναι επικίνδυνο σημάδι αγενούς παρανόησης των τραγικών γεγονότων στην Ουκρανία αλλά και παράδειγμα απαράδεκτης συμπεριφοράς για την «προώθηση της βίας» για την Ποδοσφαιρική Οικογένεια σε αγώνες της UEFA αναφέρεται στην επιστολή.


Αθώες περιστέρες οι νεοναζί του Αζόφ…
Παρουσιάζει δε… τους «υπερασπιστές της χαλυβουργίας Azovstal γνωστό και σαν τάγμα του Αζόφ του ουκρανικού στρατού» ως «λευκή περιστέρα» που τάχα δεν έχει «καμία σχέση με ναζιστές, όπως δεν έχει κανένας από την κοινωνία της Ουκρανίας αλλά αυτό είναι το μήνυμα της ρωσικής προπαγάνδας διεθνώς».


Ουκρανοί νεοναζιστές που είναι “ανύπαρκτοι” για την Ουκρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
Στη συνέχεια η ανερυθρίαστη επιστολή της Ουκρανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ,με ημερομηνία 14 Αυγούστου 2023, αφήνει σαφείς αιχμές κατά των Ελλήνων δημοσιογράφων και των Μέσων Ενημέρωσης κατηγορώντας τα για ρωσική προπαγάνδα, αναφέροντας:

«Είμαστε πεπεισμένοι πως οι οπαδοί στην Ελλάδα δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για το μέγεθος της τραγωδίας στην Ουκρανία ώστε να εκφέρουν σχετικώς κρίση.Αλλά πάνω από όλα, ακολουθώντας το εύρος των κανονισμών της UEFA αλλά και την κοινή λογική και τις ανθρωπιστικές αξίες, οποιαδήποτε εκδήλωση λόγου μίσους και έκκληση σε βία είναι παράνομη και θα πρέπει να απαγορευτεί από τα στάδια του πολιτισμένου κόσμου».

Ζητά έτσι τη λήψη «αυστηρών μέτρων» για «παραβίαση» των κανονισμών και τη λήψη «προληπτικών μέτρων» για την αποτροπή περαιτέρω τέτοιων «κρουσμάτων».

Κάντε κλικ για να αποδεχτείτε cookies εμπορικής προώθησης και να ενεργοποιήσετε αυτό το περιεχόμενο
Αύριο ο κρίσιμος αγώνας Άρη-Ντιναμό Κιέβου
Ο Άρης αύριο, Πέμπτη, 17/8, στις 20.00 αντιμετωπίζει την Ντιναμό Κιέβου στο Βουκουρέστι για τον επαναληπτικό του 3ου γύρου του Conference League και μετά το 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έχει πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Η αναμέτρηση θα γίνει στη Ρουμανία, καθώς η ομάδα από το Κίεβο, όπως και όλες οι ουκρανικές δίνουν τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια εκτός Ουκρανίας εξαιτίας του πολέμου με τη Ρωσία.

Δυσαρέσκεια της ΠΑΕ ΑΡΗΣ
Ας σημειωθεί τέλος, πως τη Δευτέρα, 14 Αυγούστου, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ που πρωτοστατεί σε εκστρατείες ενημέρωσης και κινητοποιήσεις κατά της οπαδικής βίας, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της γιατί δεν προσεκλήθη εκπρόσωπός της κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν στο Μέγαρο Μαξίμου που είχε ως βασικό θέμα τη λήψη μέτρων καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα.

Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, μέσω των επιστολών τους προς τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της UEFA αντίστοιχα, θέλησαν να διαμηνύσουν τον κομβικό ρόλο που θα είχαν σε μία τέτοια συνάντηση από τη στιγμή που πρωτοστατούν με εκδηλώσεις κατά της οπαδικής βίας, καθώς ο σύλλογος ήδη έχει θρηνήσει την απώλεια δύο δολοφονηθέντων φίλων του (Τόσκο Μποζατσίσκι, Άλκης Καμπανός).

ΠΗΓΗ: Kosmodromio

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search