• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Για τη συνάντηση του ΔΣ του ΣΕΠΕ με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας

July 22, 2024 523

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

για τη συνάντηση του ΔΣ του ΣΕΠΕ με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας

Με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων Στέφανο Πουλημένο συναντήθηκαν σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Αντώνης Κουρσάρης, Δημήτρης Γαστεράτος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Λευτέρης Ατσοπάρδης και Κώστας Ίσερης. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπαιδευτικός Ξενοφών Αλαμάνος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας, Νέας Γενιάς Παντελής Γιαννούλης.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα  των σχολικών μονάδων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων σε επίπεδο συντήρησης σχολικών κτιρίων – υποδομών αλλά και λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω της υποχρηματοδότησης που δυσχεραίνουν το καθημερινό εκπαιδευτικό - παιδαγωγικό έργο και κατέθεσε υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις κι αιτήματα:

  • Τον τεχνικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων και των μονίμων εγκαταστάσεων τους από μηχανικούς του Δήμου. Τα σχολεία έχουν να ελεγχθούν πάρα πολλά χρόνια και τα περισσότερα από την κατασκευή τους. Εκκρεμεί η εξαγγελία της προηγούμενης δημοτικής αρχής για προσεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων σε συνεργασίας με το ΤΕΕ Κέρκυρας. Ορισμός επιτροπής ελέγχου καταλληλότητας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου (Στατικός έλεγχος κτιρίων, αντισεισμική προστασία, έλεγχος ηλεκτρολογικών-υδραυλικών εγκαταστάσεων, έλεγχος και εγκατάσταση αλεξικέραυνων στα σχολικά κτήρια, περιποίηση και φροντίδα όλων των αύλειων χώρων). Πλήρη και άμεση γραπτή ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, για την πορεία των έργων, τις προγραμματιζόμενες ενέργειες αυτών και τα αναμενόμενα αποτελέσματά τους. Έκδοση οικοδομικών αδειών, μελετών πυρασφάλειας και πρόσθετες ενέργειες – παρεμβάσεις για ασφάλεια συστημάτων θέρμανσης.
  • Την άμεση επισκευή και συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων και των μονίμων εγκαταστάσεών τους. Άμεση εκπόνηση μελέτης και διεξαγωγή διαγωνισμού για τις 000€ για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπάρχουν στο ταμείο του Δήμου εξαιτίας της αδράνειας της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
  • Την οριστική διευθέτηση του ζητήματος της στέγασης των νηπιαγωγείων. Εφτά ολόκληρα χρόνια μετά την θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, ο μεγαλύτερος Δήμος της Κέρκυρας αντί να εξασφαλίζει τους απαραίτητους όρους για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής/εκπαίδευσης, αγνοεί πλήρως τις ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης για τη στέγαση και τη μόρφωση των νηπίων και προνηπίων. Γι’ αυτό τον λόγο, η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν εξασφάλισε ούτε μία αίθουσα στις περιοχές που εστιάζεται το πρόβλημα και δεν εκπόνησε κανένα πρόγραμμα ανέγερσης των πάνω από 12 αιθουσών που στοιχειωδώς απαιτούνται επιπλέον για τη λειτουργία του δίχρονου νηπιαγωγείου στον Δήμο της Κεντρικής Κέρκυρας. Περισσότερα από 200 νήπια και προνήπια της πόλης και των περιαστικών περιοχών χωρίς μόνιμη λύση στέγασης, δηλαδή πάνω από το 30% των μαθητών των δημοσίων νηπιαγωγείων σε 12 κοντέινερ. Συγκεκριμένα λειτουργούν σε κοντέινερ τα Νηπιαγωγεία: 12ο, 4ο, 7ο, 14ο, Ποταμού (2 αίθουσες) και ακόμα 4 αίθουσες στον χώρο των Γενικών Λυκείων (Νηπιαγωγείο Μαντουκίου και Παράρτημα 12ου) και 2 αίθουσες στα Κανάλια. Να δοθούν άμεσες λύσεις συνολικά στο κτιριακό με αξιοποίηση υπαρχουσών δομών αλλά και τοποθέτηση αιθουσών (βαρέως τύπου), ενοικίαση κατάλληλων χώρων, δέσμευση οικοπέδων και να προχωρήσει άμεσα σχεδιασμός/προγραμματισμός για εύρεση οικοπέδων και ανέγερση κτιρίων.
  • Την άμεση λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.
  • Πρόσληψη απαραίτητων τεχνικών/επιστατών για δημιουργία ειδικής τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου για τα σχολεία ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα σε επισκευές βλαβών – φθορών καθημερινότητας γιατί η μη άμεση επισκευή τους λόγω έλλειψης τεχνικών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία της σχολικής μονάδας και στην ασφάλεια των μαθητών. Η υπηρεσία πρασίνου να αναλαμβάνει τις εργασίες καθαρισμού των σχολείων κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα και των καλοκαιρινών μηνών και ταυτόχρονα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να αναλαμβάνει τη μυοκτονία και την οφιοαπώθηση.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας ώστε να παραβρίσκονται και να εκτελούν τα καθήκοντά τους κατά την ώρα λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Στην πλειονότητα των σχολείων απασχολείται προσωπικό καθαριότητας με σύμβαση έργου μερικής απασχόλησης και καθαρίζει όλους τους χώρους των σχολείων μετά την λήξη του ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων. 
  • Τον φωτισμό των εξωτερικών χώρων των σχολικών μονάδων από τον δημοτικό φωτισμό κατά τις νυκτερινές ώρες για την ασφάλεια σχολείων και κατ’ επέκταση των μαθητών. Τη συνέχιση της συνδρομής του Δήμου ώστε να εξοφληθούν οι λογαριασμοί της Δ.Ε.Η των σχολικών μονάδων οι οποίοι λόγω της υποχρηματοδότησης είναι αδύνατο να εξοφληθούν.
  • Την έγκαιρη απόδοση και κατανομή του 100% του ποσού των επιχορηγήσεων στις σχολικές μονάδες για την κάλυψη των δαπανών των σχολικών μονάδων για την εξασφάλιση της ομαλής κι απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολικών μονάδων με ενίσχυση του έργου των σχολικών επιτροπών χωρίς τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν.
  • Τη δημιουργία προγράμματος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τα συναρμόδια Υπουργεία για ανέγερση νέων κτιρίων κι αντικατάσταση του απαρχαιωμένου πλέον υλικοτεχνικού - τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων.
  • Τη δωρεάν ύδρευση των σχολικών μονάδων.
  • Την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων. Άμεσα εφικτή η αντικατάσταση των φωτιστικών των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των σχολικών μονάδων με φωτιστικά  led, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Τη μέριμνα για εγγραφή των παιδιών των εκπαιδευτικών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Στέφανος Πουλημένος, έδωσε απαντήσεις για όλα τα ζητήματα και τόνισε την εδραίωση μιας καλής συνεργασίας, την ιεράρχηση των αναγκών των σχολικών μονάδων  και τον προγραμματισμό δράσεων. Ενημέρωσε ότι έχει εκπονηθεί μελέτη για επισκευές σε 20 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ότι για το νέο σχολικό κέντρο στο Κοντόκαλι απαιτείται τελικά μία γεωτεχνική μελέτη για να προχωρήσει το έργο η οποία θα γίνει το προσεχές διάστημα. Συμφωνήθηκε να κατανέμονται τα χρήματα έως 3.000 ευρώ  στα σχολεία και ως 6.000 ευρώ στη σχολική επιτροπή για επισκευαστικές παρεμβάσεις με βάση την ΚΥΑ 13.172/1995.

Συμφωνήθηκε να εξεταστεί η χωροταξική επικαιροποίηση του μαθητικού δυναμικού στις σχολικές μονάδες με συγκεκριμένο προγραμματισμό για να δοθούν μόνιμες λύσεις στο κτιριακό πρόβλημα των νηπιαγωγείων εντός των γεωγραφικών τους ορίων και να προχωρήσει άμεσα σχεδιασμός/προγραμματισμός για εύρεση δημοτικών/δημόσιων ακινήτων, οικοπέδων και ανέγερση κτιρίων στις περιοχές Κωτσέλα-Κανόνι-Παγκρατέικα. Δήλωσε ότι το αρμόδιο υπουργείο σε συνεργασία με το ΤΕΕ Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει τον απαραίτητο προσεισμικό έλεγχο και ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητας δωρεάν ύδρευσης των σχολείων του Δήμου με τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας, Νέας Γενιάς Παντελής Γιαννούλης δεσμεύτηκε ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα λειτουργήσει προς το τέλος του έτους και ότι ήδη έχουν ανατεθεί αρμοδιότητες σε συγκεκριμένο υπάλληλο για πρώτη φορά. Επίσης ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας σύμφωνα με τον σχεδιασμό των προηγούμενων ετών.

Ο Δήμαρχος αναγνωρίζοντας την προσφορά των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και θα διεκδικεί οτιδήποτε συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και του νομικού πλαισίου. Και τα δύο μέρη συμφώνησαν η συνάντηση να επαναληφθεί  και να υπάρχει η αναγκαία επικοινωνία πάνω στα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των σχολείων του Δήμου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search