• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Απεργία στα πλοία Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη για «να μην ξεχαστεί το έγκλημα στο Blue Horizon» και στη γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας

September 11, 2023 2377


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη από 00:01 έως 24:00, προχωρούν τα ναυτεργατικά σωματεία.

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΠΝΟ ανακοίνωσε το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας- Παξών και Διαποντίων Νήσων «Ο Άγιος Σπυρίδωνας», για την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου από 00:01 έως και 23:59.

«Να μην ξεχαστεί το έγκλημα στο “Blue Horizon” και να καταδικαστούν όλοι οι υπεύθυνοι» απαιτούν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Καλούν σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί, στον Ηλεκτρικό (πλοία BLUE STAR).


Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Όλος ο λαός είναι συγκλονισμένος από το έγκλημα που συντελέστηκε στις 5 Σεπτέμβρη, στον καταπέλτη του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου “BLUE HORIZON”, της ναυτιλιακής εταιρείας BLUE STAR FERRIES, με αποτέλεσμα το θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καρυώτη.

Καταδικάζουμε τις δολοφονικές ενέργειες μελών του πληρώματος, εμπλεκόμενων σε αυτήν την κτηνωδία. Οι εγκληματικές ενέργειες των ναυτεργατών, που συμμετείχαν στο θάνατο του Αντώνη, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν και να σπιλώσουν το σύνολο των ναυτεργατών, που δίνουν καθημερινά αγώνα για την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε με δελτίο τύπου τις εγκληματικές ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου Ναυτιλίας και των λιμενικών αρχών.

Επισημάναμε ότι δεν εφαρμόζεται, από το σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ακόμα και αυτή η νομοθεσία, που καθορίζει τις διαδικασίες απόπλου – κατάπλου των πλοίων, αλλά και τις ευθύνες των λιμενικών αρχών.

Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και οι παρεμβάσεις μας στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ, που αποφασίστηκε ομόφωνα 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη.


Ως πότε θα μένουμε απαθείς σε μια κοινωνία, που θρέφει την εργασιακή ζούγκλα, τον ατομισμό, την απανθρωπιά, για να αυξάνουν διαρκώς τα κέρδη τους οι μονοπωλιακοί όμιλοι, με τη στήριξη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που υπηρετούν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορία τους.

Ως πότε θα ξεχειλίζει και θα ξεχνιέται η οργή σε γεγονότα όπως στο “BLUE HORIZON”, στα Τέμπη, αλλά και σήμερα με τους χιλιάδες ανυπεράσπιστους, που βούλιαξαν στα νερά, σε Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Εύβοια κ.ά.

Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές της ζωής και των δικαιωμάτων μας με οργάνωση και αγώνα, ενάντια στην πολιτική της βαρβαρότητας, που αυξάνει διαρκώς την εκμετάλλευση μας, προς όφελος του κεφαλαίου.

Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, απαιτώντας:

Να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα στο πλοίο “BLUE HORIZON”.
Να καταδικαστούν οι εγκληματικές ευθύνες της εφοπλιστικής εταιρείας, του υπουργείου ναυτιλίας και των εμπλεκομένων μελών του πληρώματος.
Ασφαλείς και φθηνές θαλάσσιες συγκοινωνίες για επιβάτες και ναυτεργάτες».

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠÎ ΝΗΣΩΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝ>> Νέο (έναντι ράμπας 49100 Κέρκυρα Tnλ/Fax: 26610 34227, somatioagiosspiridon@gmail.com Αριθ. πρωτοκόλλου: 120 Κέρκυρα 8/9/2023 Προς:ΥΝΑΝΠ Υπουργείο εργασίας κοιν. ασφάλισης και κοιν. αλληλεγγύης Κέρκυρας Kл Ηγουμενίτσας Κοιν: ΠΝΟ Ναυτεργατικά σωματεία Ναυτιλιακές εταιρείες όνοσοκομείο Κέρκυρας Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας Εργατούπαλληλικό Κέρκυρας Κέρκυρας Βουλευτές Κέρκυρας Περιφέρεια Ιονίων νήσων Δήμοι κεντρικής βόρειας νότιας Κέρκυρας δήμο Παξών ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ Î διοίκηση σωματείου μας, αποφάσισε την συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία κατηγορίες πλοίων την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 ώρα 00:01 έως 23:59 της ίδιας μέρας. ΔΣ ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣΟ ΘΕΟΔΩΡ ΓΕΝΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΑ t 972 ΖΕΡΒΟΣ ΖΕΡΒΟΣΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ NY NUSHN"

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search