• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ο Νετανιάχου ξεκληρίζει τον λαό της Γάζας και απειλεί με χερσαία επέμβαση

October 25, 2023 938
 
Ο Νετανιάχου δηλώνει πως είμαστε στην αρχή. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 6.500 και οι τραυματίες τους 17.400. Οι ΗΠΑ θωρακίζουν τα στρατεύματα στη Μέση Ανατολή.
 
 

Άλλη μία νύχτα τρόμου περνούν οι περίπου 2,3 εκατομμύρια κάτοικοι της Γάζας έχοντας πάνω από τα κεφάλια τους τις χιλιάδες βόμβες των ισραηλινών αεροσκαφών και τις νέες αποψινές απειλές του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου πως «επίκειται» η περιβόητη χερσαία επέμβαση.

«Δεν θα εξηγήσω πότε, πώς και πόσα. Δεν θα αναφέρω επίσης τους διάφορους υπολογισμούς που κάνουμε, τους οποίους το κοινό ως επί το πλείστον αγνοεί και έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η 7η Οκτωβρίου ήταν μια μαύρη μέρα στην ιστορία μας. Θα φτάσουμε στο βάθος του τι συνέβη στα νότια σύνορα και στην περιοχή της Γάζας. Η κατάρρευση θα ελεγχθεί πλήρως».

Ο Νετανιάχου κατά το αποψινό διάγγελμα

 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι βασικό μέλημά του είναι τώρα να οδηγήσει τη χώρα και το λαό του Ισραήλ «σε μία συντριπτική νίκη επί των εχθρών μας» αναφέροντας δύο βασικούς στόχους: Την καταστροφή της Χαμάς και την επιστροφή των ομήρων.

«Έχουμε ήδη σκοτώσει χιλιάδες τρομοκράτες και αυτή είναι η αρχή» είπε ο Νετανιάχου, συνιστώντας στη συνέχεια τους Ισραηλινούς πολίτες εφεξής να οπλοφορούν (και όσοι δεν το είχαν πράξει ως σήμερα).

Στο τέλος του διαγγέλματος ισχυρίστηκε πως οι ηγέτες του κόσμου «καταλαβαίνουν πως η Χαμάς είναι το Ισλαμικό Κράτος και το Ισλαμικό Κράτος η Χαμάς», διαβεβαιώνοντας πως «μετά τον πόλεμο» θα λογοδοτήσει και ο ίδιος για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Το βραδινό διάγγελμα δεν επιφύλασσε καμία έκπληξη, ούτε για τους Ισραηλινούς, ούτε πολύ περισσότερο για τους Παλαιστίνιους που ζουν το ανείπωτο δράμα του ολέθρου που σπέρνουν διαρκώς, μέρα και νύχτα, τα ισραηλινά βομβαρδιστικά.

Στους 6.500 οι νεκροί Παλαιστίνιοι-Τα 2.704 παιδιά…

Ο νέος συγκεντρωτικός απολογισμός που έδωσαν νωρίτερα οι αρχές του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανέβασε τον αριθμών των νεκρών στους 6.500, από τους οποίους τα 2.704 είναι παιδιάΟι τραυματίες ξεπερνούν τους 17.439 ενώ παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα σε συντρίμμια πάνω από 1.600 άμαχοι.

Μέσα στα αδικοσκοτωμένα θύματα είναι και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας του επικεφαλής του αραβικού καναλιού Al Jazeera στη Γάζα, δημοσιογράφου Ουαίλ Νατχντούχ.

 

Πρόκειται για τη σύζυγο, την επτάχρονη κόρη του Σαμ, τον γιο του Μαχμούντ που πήγαινε γυμνάσιο. Άλλα μέλη της οικογένειάς του αγνοούνται.

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος κατήγγειλε το Ισραήλ πως σκόπιμα έβαλε στο στόχαστρο την οικογένειά του για να τον εκδικηθούν για τις ανταποκρίσεις του.

 

Ο Μπάιντεν αμφισβητεί τα θύματα που ανακοινώνουν στη Γάζα

Τους αμείλικτους αριθμούς των χιλιάδων νεκρών Παλαιστινίων αμάχων αμφισβήτησε απόψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν λέγοντας πως δεν έχει «καμία εμπιστοσύνη στους αριθμούς που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι».

Κατά τα λοιπά καταδίκασε τις σημερινές, νέες βάρβαρες επιθέσεις Εβραίων εποίκων κατά Παλαιστινίων χωρικών στο χωριό Μπουρίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης λέγοντας πως «επιτίθενται σε Παλαιστίνιους σε μέρη που δικαιούνται να υπάρχουν…και αυτό θα πρέπει να σταματήσει τώρα». Ωστόσο στη συνέχεια επανέλαβε υποκριτικά πως ενώ το Ισραήλ έχει «δικαίωμα» να απαντά στις επιθέσεις της Χαμάς, θα πρέπει «να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύει τους αμάχους».

Παρά το διάγγελμα Νετανιάχου που προειδοποιεί πως επίκειται η χερσαία επέμβαση, είχε προηγηθεί νέο ρεπορτάζ της εφημερίδας Wall Street Journal που υποστήριζε πως το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, για να εγκαταστήσουν στο μεσοδιάστημα οι ΗΠΑ νέα 12 αντιπυραυλικά συστήματα αεράμυνας σε βάσεις που διαθέτουν οι ΗΠΑ σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής, καθώς προεξοφλούν πως τα αμερικανικά στρατεύματα θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερος στόχος σε γενίκευση των συγκρούσεων.

 

Μεταξύ των χωρών αυτών είναι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και η Συρία και το Ιράκ, όπου στις δύο τελευταίες τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν ήδη γίνει στόχος εδώ και μέρες.

Πάντως όσο οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για γενικότερη ανάφλεξη ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Μπένι Γκαντς που συμμετέχει στο στενό επιτελείο αποφάσεων για τα επόμενα στάδια πολέμου ενημέρωσε (σύμφωνα με αποψινό ρεπορτάζ του ισραηλινού καναλιού 12) τους κατοίκους των περιοχών Ζικίμ και Νετίβ  Χα’ασάρα πως μπορεί να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας ακόμη και έναν χρόνο.

Μπένι Γκαντς

Τα μυστικά σχέδια για διωγμό των κατοίκων της Γάζας

Ο Μπένι Γκαντς μάλλον έδωσε τη σύσταση αυτή γνωρίζοντας τα απόρρητα σχέδια που εξυφαίνονται στο παρασκήνιο για μόνιμο διωγμό των κατοίκων της Γάζας είτε στην αιγυπτιακή Χερσόνησο του Σινά, είτε σε χώρες της περιοχής, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ώστε να ξεμπερδεύουν (έτσι νομίζουν…) μία και καλή με το παλαιστινιακό και να βάλουν ταφόπλακα σε κάθε προσπάθεια για ανεξάρτητη Παλαιστίνη. Η Ιστορία μπορεί να αποδείξει πως μάλλον ματαιοπονούν.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search