• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Αν συνεχιστεί η γενοκτονία στη Γάζα, δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά, λέει η Τεχεράνη Αν συνεχιστεί η γενοκτονία στη Γάζα, δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά, λέει η Τεχεράνη

Αν συνεχιστεί η γενοκτονία στη Γάζα, δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά, λέει η Τεχεράνη

October 27, 2023 841
 
Δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε Ιράκ και Συρία δέχθηκαν τουλάχιστον 16 επιθέσεις αυτόν τον μήνα.
 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτέθηκαν σε δύο εγκαταστάσεις στη Συρία που χρησιμοποιούνται από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν και ομάδες που αυτό υποστηρίζει, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, μετά από μια σειρά επιθέσεων κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία.

Τα χτυπήματα ήρθαν μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν να απαντήσει σε επιθέσεις εναντίον αμερικανικού προσωπικού για τις οποίες η Ουάσιγκτον κατηγορεί ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν σύγκρουση και δεν έχουν καμία πρόθεση ούτε επιθυμία να εμπλακούν σε περαιτέρω εχθροπραξίες, αλλά αυτές οι επιθέσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν κατά των αμερικανικών δυνάμεων, είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, χθες Πέμπτη.

«Το Ιράν θέλει να κρυφτεί και να αρνηθεί τον ρόλο του σε αυτές τις επιθέσεις κατά των δυνάμεών μας. Δεν θα τους αφήσουμε. Εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις από τους πληρεξούσιους του Ιράν, κατά των αμερικανικών δυνάμεων, δεν θα διστάσουμε να λάβουμε περαιτέρω απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας», τόνισε, προσθέτοντας ότι τα αμερικανικά πλήγματα αφορούν αυτοάμυνα και δεν συνδέονται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

 

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η Ουάσιγκτον θα απαντούσε στις επιθέσεις «σε στιγμή της επιλογής μας και με τρόπο επιλογής μας».

Οι αναφορές για επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή έχουν εκτοξευθεί από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να αναφέρει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις και αυτές των συμμάχων τους στο Ιράκ και τη Συρία δέχθηκαν τουλάχιστον 16 επιθέσεις αυτόν τον μήνα από «ομάδες πολιτοφυλακής που υποστηρίζονται από το Ιράν».

Μεταξύ της 17ης και της 26ης Οκτωβρίου, «οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού έγιναν στόχος επιθέσεων 12 φορές στο Ιράκ και άλλες 4 στη Συρία», είπε χθες ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πτέραρχος Πατ Ράιντερ. Η πιο πρόσφατη από τις επιθέσεις αυτές έγινε χθες Πέμπτη, στην αυτόνομη περιφέρεια Κουρδιστάν του Ιράκ, και προκάλεσε «ήσσονες ζημιές σε υποδομές», πάντως δεν είχε «θύματα», πρόσθεσε ο κ. Ράιντερ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους διαπιστευμένους στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις με drones στη Συρία και στο Ιράκ δεν συνδέεται επίσημα με το Ιράν. Όμως η Ουάσιγκτον κρίνει πως η Τεχεράνη εμπλέκεται, πως πρόκειται για επιθέσεις δι’ αντιπροσώπων, και απείλησε να ανταποδώσει «αποφασιστικά».

 

Την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι έχει προειδοποιήσει ευθέως τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, να μην στοχοποιήσει τα αμερικανικά στρατεύματα στη Μέση Ανατολή. «Εάν συνεχίσουν να κινούνται εναντίον των στρατευμάτων μας, θα απαντήσουμε και θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι όλο αυτό «δεν έχει καμία σχέση» με το Ισραήλ.

Από την πλευρά του, χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε στα Ηνωμένα Έθνη ότι οι ΗΠΑ «δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά» εάν δεν τελειώσει ο βομβαρδισμός της Γάζας από το Ισραήλ.

«Λέω ειλικρινά στους Αμερικανούς πολιτικούς, που τώρα διαχειρίζονται τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, ότι δεν καλωσορίζουμε μια επέκταση του πολέμου στην περιοχή», είπε. «Αλλά αν συνεχιστεί η γενοκτονία στη Γάζα, δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search