• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης σε Ευρώπη και Ασία (Photos & Videos)

October 29, 2023 623

ΠΗΓΗ: Tο Ποντίκι Web

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον παλαιστινιακό λαό, την ώρα που το Ισραήλ διευρύνει τις αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, στο Λονδίνο, ένα τεράστιο πλήθος έκανε πορεία στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας ζητώντας από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ να κάνει έκκληση για εκεχειρία«Οι υπερδυνάμεις δεν κάνουν αρκετά αυτή τη στιγμή. Για αυτό είμαστε εδώ: ζητάμε κατάπαυση του πυρός, να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, το δικαίωμά τους να υπάρχουν, να ζουν, τα ανθρώπινα δικαιώματα, όλα τα δικαιώματά μας. Το θέμα δεν είναι η Χαμάς, αλλά να προστατευθούν οι ζωές των Παλαιστινίων», είπε μια διαδηλώτρια, η Καμίλ Ρεβουέλτα.

 

Η κυβέρνηση του Σούνακ, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, έχει ζητήσει μόνο μια «ανθρωπιστική παύση» ώστε να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της Γάζας.

Στο Παρίσι, πολλές χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα το απόγευμα σε μια ειρηνική συγκέντρωση «υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού», μολονότι την είχαν απαγορεύσει οι γαλλικές αρχές.

«Γάζα, το Παρίσι είναι μαζί σου», φώναζαν οι διαδηλωτές.

 

Φτάνοντας στην πλατεία Σατλέ, στο κέντρο της πόλης, το πλήθος εμποδίστηκε να προχωρήσει, από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή. Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και πολλοί αιρετοί, όπως ο βουλευτής των Οικολόγων Ορελιάν Τασέ και ο βουλευτής της ριζοσπαστικής αριστεράς (LFI), Ζερόμ Λεγκάβρ. Η αντιδήμαρχος του Κορμπέιγ-Εσόν, Έλσα Τουρέ, έκανε έκκληση «να σταματήσουν οι σκοτωμοί γυναικών, παιδιών και ανδρών» υποστηρίζοντας ότι «το ισραηλινό κράτος καταπατά το διεθνές δίκαιο εδώ και χρόνια».

«Δεν είναι φυσιολογικό που δεν ζητήθηκε κατάπαυση του πυρός, που χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν και κανείς δεν λέει τίποτα» και «σε αυτή τη χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (σ.σ. τη Γαλλία) μας εμποδίζουν να διαδηλώσουμε», είπε μια άλλη διαδηλώτρια, η Σαμία Οροσεμάν.

 

Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν επίσης σε μουσουλμανικές χώρες, όπως στην Τουρκία, όπου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στο πλήθος επανέλαβε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη.

 

Στη Μαλαισία, ένα μεγάλο πλήθος είχε συγκεντρωθεί και φώναζε συνθήματα έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Κουάλα Λουμπούρ.

Πολλοί Ιρακινοί συμμετείχαν σε μια διαδήλωση στη Βαγδάτη. Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι διαδηλωτές στη Χεβρώνα ζήτησαν σήμερα να εφαρμοστεί παγκόσμιο εμπάργκο στα ισραηλινά προϊόντα. «Μην συμβάλλετε στη δολοφονία των παιδιών της Παλαιστίνης» φώναζαν.

 
 

Στη Ρώμη, κινητοποιήθηκαν πάνω από 10.000 άτομα, με τους συμμετέχοντες να κρατούν μόνο παλαιστινιακές σημαίες.

Όταν η πορεία έφτασε έξω από τον Οργανισμό του ΟΗΕ για τον Επισιτισμό και την Γεωργία, ένας διαδηλωτής σκαρφάλωσε και κατάφερε να τραβήξει από το κοντάρι τη σημαία του Ισραήλ.

Διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στην Κοπεγχάγη και τη Στοκχόλμη. Στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας χιλιάδες άνθρωποι που κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες έκαναν πορεία μέχρι το κοινοβούλιο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search