• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ματώνει η Γάζα: «Τα παιδιά μας λιμοκτονούν-Παρακαλούμε την ανθρωπότητα να δείξει συμπόνια»

November 08, 2023 712
Νέος δραματικός αριθμός των νεκρών παιδιών στη Γάζα, που αγγίζει τους 4.324-Στόχοι νοσοκομεία και καταυλισμοί προσφύγων.
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών παιδιών στη Γάζα
 

Συνεχίζεται για 33η ημέρα η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί σήμερα στο κέντρο της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού εδάφους, όπου κινδυνεύουν άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί.

Ταυτόχρονα, απελπιστική είναι η κατάσταση στη Γάζα, καθώς η έλλειψη τροφής και νερού, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση και οι ελλείψεις στα καύσιμα εντείνουν την ανθρωπιστική κρίση, με εκατοντάδες ανθρώπους να βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

«Τα παιδιά μας λιμοκτονούν» – Μητέρες από τη Γάζα ζητούν βοήθεια

Οι Παλαιστίνιες μητέρες που φιλοξενούνται σε σχολεία εκτοπισμένων στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, απευθύνουν έκκληση στη διεθνή κοινότητα για ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να περιορίζει τις προμήθειες που διέρχονται από την Αίγυπτο.

«Τα παιδιά μας λιμοκτονούν. Χρειαζόμαστε επειγόντως αλεύρι. Παρακαλούμε την ανθρωπότητα να δείξει συμπόνια. Πρέπει να ανοίξει η συνοριακή διάβαση. Έχουμε υπομείνει τεράστια δεινά εξαιτίας των βομβαρδισμών. Οι πυρκαγιές του πολέμου πρέπει να σβήσουν». Κλαίγοντας καθώς περιέγραφε την απελπιστική κατάσταση, η μητέρα Αλ-Αρτζά δήλωσε ότι θέλει απλώς να ζήσει μια κανονική ζωή όπως οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

«Δεν μπορούμε να βρούμε φαγητό και δεν υπάρχει αλεύρι. Ο κόσμος περιμένει σε μεγάλες ουρές για νερό. Θέλουμε απλώς να επιστρέψουμε στα σπίτια μας και να επανενωθούμε με τις οικογένειές μας».

Αυξάνονται οι νεκροί

Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων στη Γάζα ανέρχεται στους 10.569, μεταξύ των οποίων 4.324 παιδιά και 26.457 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί.

Στόχοι τα νοσοκομεία και οι καταυλισμοί προσφύγων

Ισραηλινά αεροσκάφη ανανέωσαν τους βομβαρδισμούς τους στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας τα ξημερώματα της Τετάρτης, με αποτέλεσμα αρκετούς θανάτους και τραυματισμούς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Τοπικές πηγές ανέφεραν στη Wafa ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν μια κατοικία που ανήκει στην οικογένεια Wahba στο Νουσεϊράτ.

Οι νεκροί και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ- Άκσα στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, καθώς οι γύρω περιοχές συνέχισαν να υπομένουν άλλη μια νύχτα έντονων βομβαρδισμών. Οι ίδιες τοπικές πηγές ανέφεραν ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια του κατεστραμμένου κτιρίου κατοικιών.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη βόρεια Γάζα. Οι βόμβες έπληξαν ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμαλίγια που βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Αναφορές για τραυματισμούς μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην περιοχή του Ανοικτού Πανεπιστημίου al-Quds.

Ο Δρ Ατέφ αλ-Καλούτ, διευθυντής του ινδονησιακού νοσοκομείου της Γάζας, είπε ότι το Ισραήλ συνέχισε να βομβαρδίζει τοποθεσίες κοντά στο νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα. Πρόσθεσε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα στο νοσοκομείο θα διακοπεί «μέσα σε ώρες» λόγω της έλλειψης καυσίμων.

Το νοσοκομείο έχει ήδη υποστεί διακοπή ρεύματος τον περασμένο μήνα λόγω έλλειψης καυσίμων. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Νοσοκομείο Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας, το μοναδικό νοσοκομείο της Γάζας που προσφέρει θεραπεία για τον καρκίνο, τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης καυσίμων.

Στόχος των Ισραηλινών έχει γίνει και το νοσοκομείο Αλ-Σίφα, που είναι η μεγαλύτερη ιατρική εγκατάσταση του πολιορκημένου θύλακα και φιλοξενεί επίσης δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν βρει καταφύγιο εκεί από τις βόμβες του Ισραήλ. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι που σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη γειτονιά al-Shujaiya της Γάζας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, παρόλο που η περιοχή της ιατρικής εγκατάστασης δέχτηκε έντονους βομβαρδισμούς νωρίς την Τετάρτη.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa αναφέρει επίσης ότι 13 νεκροί μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία Νάσσερ και στα Ευρωπαϊκά Νοσοκομεία μετά τις ισραηλινές επιδρομές στην Χαν Γιουνίς στα νότια της Λωρίδας της Γάζας. Το ινδονησιακό νοσοκομείο συνέχισε επίσης να δέχεται ασθενείς εν μέσω σφοδρών αεροπορικών επιδρομών κοντά την Τετάρτη.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι τα κεντρικά γραφεία της Χαμάς βρίσκονται κάτω από το Αλ-Σίφα, έναν ισχυρισμό που οι Παλαιστινιακές αρχές και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν αρνηθεί – επισημαίνοντας ότι ο ισχυρισμός θέτει το νοσοκομείο σε κίνδυνο άμεσου πλήγματος. Το προσωπικό του νοσοκομείου έχει αρνηθεί τις απαιτήσεις του Ισραήλ για εκκένωση της εγκατάστασης, λέγοντας ότι θα ήταν αδύνατο να μετακινηθούν οι ασθενείς.

Στο μεταξύ, το χτύπημα του ισραηλινού στρατού σε ασθενοφόρο έξω από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα στη Γάζα στις 3 Νοεμβρίου «θα πρέπει να διερευνηθεί ως πιθανό έγκλημα πολέμου», δήλωσε το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Το βράδυ της Τρίτης, δύο άνθρωποι που σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια μεταφέρθηκαν στο ινδονησιακό νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα.

Επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη Δυτικής Όχθη

Αργά χθες το βράδυ, έγιναν αναφορές που φαίνεται να υποδηλώνουν μια μεγάλης κλίμακας συντονισμένη σάρωση πόλεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν έναν αριθμό ατόμων στη Χεβρώνα, μεταξύ των οποίων δύο δημοσιογράφοι.

Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν επίσης ορισμένες γυναίκες και μέλη της οικογένειας για να προσπαθήσουν να πιέσουν τους καταζητούμενους άνδρες να παραδοθούν. Οι Παλαιστίνιοι το έχουν περιγράψει ως παράνομη κράτηση που μοιάζει με ομηρεία. Για τις ισραηλινές δυνάμεις, αυτή ήταν μια κοινή πρακτική, ακόμη και παιδιά έχουν συλληφθεί σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από τον ισραηλινό στρατό σε αυτές τις επιδρομές.

Επιδρομές σε σπίτια Παλαιστινίων και ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν και στη Δυτική Όχθη. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε από το Al Jazeera Arabic στο X δείχνει τον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα με τον ήχο των πυροβολισμών στο βάθος.

Η Μπαλάτα είναι η τρίτη περιοχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στην οποία σημειώθηκαν ισραηλινές επιδρομές την Τετάρτη. Άλλα βίντεο δείχνουν μια από τις επιχειρήσεις στην Qalqilya, η οποία είναι μεταξύ των συχνών στόχων επιδρομών στο παλαιστινιακό έδαφος από τις 7 Οκτωβρίου. Ένα άλλο βίντεο του Al Jazera δείχνει ισραηλινές δυνάμεις να συγκρούονται με Παλαιστίνιους στον προσφυγικό καταυλισμό Aqabat Jabr δυτικά της πόλης της Ιεριχούς.

Σύμφωνα με την Εταιρεία Παλαιστινίων Κρατουμένων, τουλάχιστον 154 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 2.150 κρατούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τότε που ξεκίνησαν οι τελευταίες εχθροπραξίες Ισραήλ-Χαμάς πριν από έναν μήνα.

Θρίλερ με εγκλωβισμένους Έλληνες σε μοναστήρι

Οκτώ Έλληνες έχουν εγκλωβιστεί σε μοναστήρι στην στη Λωρίδα της Γάζας. Το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων, διεμήνυσε πως βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τους Έλληνες που παραμένουν στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου.

Τα ονόματα και των 8 Ελλήνων, οι οποίοι παρέμειναν στο μοναστήρι, έχουν δοθεί τόσο στις Ισραηλινές όσο και στις Αιγυπτιακές Αρχές, ενώ έχουν ενημερωθεί οι Ισραηλινές Αρχές για την παραμονή Ελλήνων πολιτών στο μοναστήρι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε ετοιμότητα. Όταν ανοίξει εκ νέου η διάβαση της Ράφα και καταστεί δυνατή η μετάβασή εκεί των Ελλήνων πολιτών θα μεταφερθούν, εφόσον το επιθυμούν, στην Αίγυπτο.

Νετανιάχου: «Δεν θα σταματήσουμε»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε την Τρίτη ότι ο στρατός του Ισραήλ περικυκλώνει την πόλη της Γάζας και επιχειρεί στο εσωτερικό της, καθώς συνεχίζει τη μηνιαία επίθεση κατά της Χαμάς. Σε τηλεοπτική δήλωση, ο Νετανιάχου είπε ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός ή παράδοση καυσίμων στη Γάζα πριν η Χαμάς απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους και επανέλαβε την έκκληση προς τους Παλαιστίνιους πολίτες να μετακινηθούν νότια για τη δική τους ασφάλεια.

«Δεν θα σταματήσουμε», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μικρών παύσεων στον αγώνα κατά της Χαμάς εν μέσω αυξανόμενων διεθνών πιέσεων να σταματήσει τις εχθροπραξίες για να επιτραπεί η είσοδος βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

«Όσον αφορά τις μικρές τακτικές παύσεις – μια ώρα εδώ, μια ώρα εκεί – τις είχαμε και στο παρελθόν”, ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Υποθέτω ότι θα ελέγξουμε τις συνθήκες προκειμένου να επιτρέψουμε την είσοδο αγαθών, ανθρωπιστικών αγαθών- ή την έξοδο των ομήρων μας, μεμονωμένων ομήρων».

 

ΗΠΑ: Η Γάζα είναι παλαιστινιακό έδαφος

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως «η Γάζα είναι παλαιστινιακό έδαφος και θα παραμείνει παλαιστινιακό έδαφος και οι Παλαιστίνιοι πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της λήψης αυτών των αποφάσεων». «Δεν υποστηρίζουμε την επιβολή νέας κατοχής της Γάζας, ούτε το Ισραήλ» την επιδιώκει, πρόσθεσε.

«Το Ισραήλ και η περιοχή πρέπει να έχουν ασφάλεια και η Γάζα δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι πλέον βάση από την οποία θα εξαπολύονται επιθέσεις εναντίον των πολιτών του Ισραήλ ή οποιουδήποτε άλλου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search