• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Απολύθηκε γιατί υπέγραψε κείμενο αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους

November 10, 2023 751
ΠΗΓΗ: ARTI news 

 Το να υποστηρίζει κανείς σήμερα τους Παλαιστίνιους δεν είναι χωρίς συνέπειες. Ο δημοσιογράφος David Velasco απολύθηκε από το κορυφαίο περιοδικό σύγχρονης τέχνης «Artforum» του οποίου ήταν αρχισυντάκτης. Κι αυτό επειδή υπέγραψε ένα κείμενο που ζητάει την κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας και την προστασία όλων των αμάχων ανεξάρτητα από την ταυτότητά τους.

Θυμίζουμε ότι στελέχη της Γουόλ Στρητ και πολεθνικών ζήτησαν προ ημερών τα ονόματα φοιτητών του Χάρβαρντ που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κατά των βομβαρδισμών ώστε «να μην βρουν ποτέ δουλειά»!

Αν αυτό δεν είναι ολοκληρωτισμός, τότε τι είναι;

Και είναι βέβαιο ότι το να υποστηρίζει κανείς τους Παλαιστίνιους σήμερα είναι σαν βάζει το κεφάλι του στον τροβά.

Σε ό,τι αφορά στον Velasco όλα ξεκίνησαν τις 19 Οκτωβρίου με τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Artforum ενός κειμένου για την υποστήριξη των Παλαιστινίων. Το κείμενο με τίτλο «Ανοιχτή επιστολή από την καλλιτεχνική κοινότητα προς τους πολιτιστικούς φορείς», υπογράφεται από αρκετές χιλιάδες άτομα, κυρίως καλλιτέχνες.

Η επιστολή επικρίνει «τη θεσμική σιωπή γύρω από την τρέχουσα ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη και πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας», επισημαίνοντας την «κλιμάκωση της γενοκτονίας» που λαμβάνει χώρα εκεί και προτρέποντας τις καλλιτεχνικές οργανώσεις να «καλέσουν τις κυβερνήσεις μας να απαιτήσουν άμεση κατάπαυση του πυρός».

«Εμείς, οι υπογεγραμμένοι, απορρίπτουμε τη βία εναντίον όλων των αμάχων, ανεξάρτητα από την ταυτότητά τους», αναφέρουν οι συγγραφείς της επιστολής. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν στη συνέχεια ήταν φοβερές και ο David Velasco, αρχισυντάκτης του Artforum, που υπέγραψε το κείμενο, απολύθηκε!

Οι εκδότες του Artforum δήλωσαν ότι η απόφαση του προσωπικού να δημοσιεύσει μια ανοιχτή επιστολή για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς δεν πληρούσε τα πρότυπα του οργανισμού.

«Δεν μετανιώνω για τίποτα», δήλωσε ο Βελάσκο σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. «Είμαι απογοητευμένος που ένα περιοδικό που πάντα υποστήριζε την ελευθερία του λόγου και τις φωνές των καλλιτεχνών λύγισε στις εξωτερικές πιέσεις».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search