• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Απαγορεύεται ακόμα και να συμπάσχεις με τους αθώους κατοίκους της Γάζας

November 10, 2023 816

ΠΗΓΗ:  - kosmodromio.gr

Το Ισραήλ τρελαίνεται. Η αριστερά «συνειδητοποιείται», η δεξιά γίνεται πιο ακραία και ο μακαρθισμός και ο φασισμός βασιλεύουν.

Και σκότος επάνω της αβύσσου. Μπροστά στην άβυσσο της σφαγής στον νότο, το σκότος κυριεύει το Ισραήλ. Τώρα είναι ακόμα μια συγκέντρωση νεφών, αλλά μπορεί να μετατραπεί σε σκοτάδι: το Ισραήλ τρελαίνεται. Η αριστερά «συνειδητοποιείται», η δεξιά γίνεται πιο ακραία και ο μακαρθισμός και ο φασισμός βασιλεύουν. Ο καιρός πολέμου είναι πάντα καιρός σιωπής, ομοιομορφίας απόψεων, ρατσισμού, υποκίνησης και μίσους· απόλυτη στράτευση στην υπηρεσία της προπαγάνδας, τέλος της ανοχής και καταδίωξη οποιουδήποτε τολμήσει να βγει από την γραμμή. Οι φρικαλεότητες που διέπραξε η Χαμάς στον νότο έφεραν όλες αυτές τις εκδηλώσεις σε ακραία επίπεδα, λες και οι φρικαλεότητες δικαιολογούν την απώλεια κάθε ορίου.

Η συναισθηματική αναταραχή είναι σαφώς κατανοητή, αλλά όχι ο ολοκληρωτισμός που ακολούθησε στον απόηχό της. Αν δεν σταματήσει όλο αυτό, ο κίνδυνος για την δημοκρατία θα είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερος από εκείνον του κυβερνητικού πραξικοπήματος, που αποσταθεροποίησε όλο το σύστημα εδώ. Οι πρώτοι που έχασαν το μυαλό τους ήταν, ως συνήθως, ήταν οι αριστεροί.

«Συνειδητοποιούνται». Αυτοί που πριν από τον πόλεμο ξεκίνησαν με αφοσίωση να πολεμούν για την δημοκρατία τώρα την σαμποτάρουν με τα ίδια τους τα χέρια. Αυτοί που πριν από τον πόλεμο θεωρούσαν τους εαυτούς τους φιλελεύθερους, ανθρώπους της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τώρα υιοθετούν μια νέα κοσμοθεωρία: Αδιαφορούν για τις θηριωδίες που λαμβάνουν χώρα στην Λωρίδα της Γάζας, η πλειοψηφία θέλει να τις δει να εντατικοποιούνται.

Γιατί; Επειδή διέπραξαν θηριωδίες εναντίον μας. Για πόσο; Μέχρι το τέλος. Με τι κόστος; Με οποιοδήποτε κόστος. Αυτή η αριστερά πλέον σκέφτεται για τη Γάζα ακριβώς όπως και η δεξιά. Χτυπήστε και ξαναχτυπήστε, είναι η μόνη επιλογή. Όσοι πριν από τον πόλεμο υποτίμησαν την σημασία αντιμετώπισης του απαρτχάιντ και την μοίρα του λαού της Παλαιστίνης τώρα σκέφτονται: στο διάολο όλοι. Ας πάνε να κρεμαστούν. Ας ασφυκτιούν. Ας πεθάνουν. Ας εκδιωχθούν. Όσοι πριν από τον πόλεμο θεωρούσαν τους εαυτούς τους φωτισμένους τώρα υποστηρίζουν την συναίνεση.

Η Χαμάς επίσης έφερε τα πάνω κάτω στην Ισραηλινή αριστερά. Από εδώ και στο εξής, το Ισραήλ επιτρέπεται να κάνει οτιδήποτε στην Γάζα, η αριστερά θα δώσει ακόμα και τις ευλογίες της. Από εδώ και στο εξής, απαγορεύεται ακόμα και να συμπάσχεις με τους κατοίκους της Γάζας.

Ο ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρώην διευθυντής του «Peace Now», Yariv Oppenheimer παρακολούθησε την Amira Hass να ρίχνει δάκρυα έμπνευσης για τη μοίρα των κατοίκων της Γάζας και έσπευσε να γράψει: «Παραδέχομαι ότι με τον καιρό έχω αναισθητοποιηθεί». Ακόμη και στη θέα των άψυχων σωμάτων 2.360 παιδιών, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας από την Τρίτη, η καρδιά της αριστεράς παραμένει σφραγισμένη. Όπως και στην αρχή κάθε πολέμου, αυτή η αριστερά είναι υπέρ του. Η αριστερά «συνειδητοποιείται» και στη συνέχεια με κάποιο τρόπο ξαναγίνεται ο εαυτός της. Αυτό φαίνεται απίθανο αυτή τη φορά.

Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη εκτός αριστεράς. Ο φασισμός έχει γίνει η μόνη κατάλληλη θέση. Οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ευθυγραμμίστηκαν με το «Channel 14»· όταν πρόκειται για την Γάζα δεν υπάρχει διαφορά. Οι δημοσιογράφοι και οι παρουσιαστές αποκαλούν την Χαμάς Ναζί σε μία αποκρουστική επίδειξη σύγχυσης της έννοιας και ευτελισμού του Ολοκαυτώματος, και το πλήθος ζητωκραυγάζει. Η Χαμάς έκανε αποτρόπαια πράγματα, αλλά δεν είναι Ναζί.

Κάθε άλλη άποψη είναι πλέον καταδικασμένη να διωχθεί. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres μίλησε με ειλικρίνεια και θαρρετά για το πλαίσιο των θηριωδιών της 7ης Οκτώβρη και έσπευσε να τονίσει ότι τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς, το Ισραήλ απάντησε με μία ξέφρενη επίθεση στον Guterres που εντάθηκε από τα μέσα. Κάθε διπλωματικός απεσταλμένος που δεν εξέφρασε γνώμη ποτέ και για τίποτα ξέρει ότι οι παρατηρήσεις του Γενικού Γραμματέα ήταν «εξωφρενικές».

Εγώ, τουλάχιστον, δεν έγινα έξω φρενών. Ήταν αληθινές. H ηθοποιός Maisa Abd Elhadi συνελήφθη από την αστυνομία και κρατήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω μίας ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δεν παραβίαζε κανέναν νόμο, και τα Ισραηλινά κανάλια αφαιρούν τις ταινίες της από τα αρχεία των πλατφορμών τους. Θα ντρέπονταν ο μακαρθισμός.

Η απελευθερωθείσα όμηρος Yocheved Lifshitz έδωσε μια συγκινητική παράσταση και οι mainstream δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται επειδή είπε την αλήθεια. Ο σύμβουλος δημόσιων σχέσεων και διαδικτυακή περσόνα Rani Rahav βλέπει ένα βίντεο από την καταστροφή στην Γάζα και γράφει: «Έτσι μου αρέσει!!!» (Όλα αυτά τα θαυμαστικά βρίσκονται στο πρωτότυπο κείμενο). Ο δημοσιογράφος Zvi Yehezkeli προτρέπει στην καταστροφή της Γάζας κάθε βράδυ. Ολόκληρης της Λωρίδας της Γάζας. Και η συνάδελφός του στο Κανάλι 13, Netali Shem Tov, βλέπει «πάρα πολλά κτίρια όρθια στην Γάζα». Τέτοιο είναι το απόσταγμα της κακίας εμπρός στην καταστροφή της Γάζας, η φρίκη της οποίας δεν φτάνει σχεδόν ποτέ ως τους Ισραηλινούς.

Αυτή είναι μια σκοτεινή ώρα. Η ώρα της βάρβαρης επίθεσης από τη Χαμάς και η ώρα της χαμένης συνείδησης και λογικής στο Ισραήλ.

——–

* Ο Gideon Levy είναι γνωστός αρθρογράφος της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz. Η μετάφραση του άρθρου είναι του Βασίλη Πετρόπουλου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search