• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ελλάδα και Κύπρος στηρίζουν τη γενοκτονία - Ετοιμάζουν ελληνικό Βατερλώ

November 13, 2023 583

ΠΗΓΗ:  - kosmodromio.gr


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσαν ρητά, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα, το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».

Παρά την προσπάθεια να δείξουν ότι ενδιαφέρονται κάπως και για το «ανθρωπιστικό θέμα», δηλαδή τη συνεχιζόμενη αδιάκριτη σφαγή ενός πληθυσμού εκατομμυρίων ανθρώπων, προκειμένου να τον αναγκάσουν να φύγει από τις πατρογονικές του εστίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσαν ρητά, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα, το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».

Σε συνδυασμό με την άρνηση των δύο κυβερνήσεων να στηρίξουν το ψήφισμα που καλούσε σε κατάπαυση του πυρός στον ΟΗΕ, ψήφισμα που υποστήριξε η τεράστια πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη, περιλαμβανομένης της Γαλλίας, με τις πράξεις και τις δηλώσεις τους αυτές οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου υποστηρίζουν μια πολεμική επιχείρηση εθνοκάθαρσης, που εξελίσσεται ήδη, μπροστά στα μάτια μας, σε γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, έχοντας φτάσει τα εγκλήματα των χιτλερικών στην κατεχόμενη Ελλάδα και Ευρώπη στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σήμερα, είναι τέτοια η παγκόσμια κατακραυγή κατά του Ισραήλ που ακόμα και οι τηλεοράσεις μας έχουν υποχρεωθεί να δείχνουν, μετά από ένα μήνα, μερικά τουλάχιστον από τα εγκλήματα αυτού του κράτους…

Το Ισραήλ έχει παραβιάσει και συνεχίζει να παραβιάζει όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ και έχει φτάσει στο σημείο να επιτίθεται θρασύτατα ακόμα και στον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα. Να υποστηρίζεις σήμερα ότι αυτά που γίνονται στη Γάζα είναι δικαίωμα στην αυτοάμυνα και να μη ζητάς κατάπαυση πυρός σημαίνει να συμπράττεις σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Εκθέτει αυτό ανεπανόρθωτα την Ελλάδα και την Κύπρο και προκαλεί τεράστια μακροχρόνια βλάβη στα εθνικά τους συμφέροντα.

Επικαλούμενη το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» η εξτρεμιστική κυβέρνηση του Ισραήλ σκοτώνει αδιάκριτα αμάχους, έχει κόψει το νερό, τα φάρμακα και τις επικοινωνίας, θέτοντάς τους προ του διλήμματος «φυγή ή θάνατος». Έχει εκτοπίσει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τη βόρειο Γάζα, έναν αριθμό της τάξης των Ελλήνων που εκτοπίσθηκαν με τη Μικρασιατική Καταστροφή και πολύ μεγαλύτερων από όσους εκτοπίσθηκαν από τη βόρειο Κύπρο το 1974. Η προφανής επιδίωξή της (όπως έχει άλλωστε αποκαλυφθεί από πάμπολλα δικά τους επίσημα έγγραφα) είναι να εκτοπίσει ει δυνατόν όλο τον πληθυσμό της Γάζας στην Αίγυπτο ή και σε άλλες μεσογειακές χώρες ή τον Καναδά, καθιστώντας απολύτως αδύνατη τη συνέχιση της ζωής στη Γάζα.

Η αντίσταση των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Γάζας, του Στάλινγκραντ του αιώνα μας, διέψευσε μέχρι τώρα όλες τις προβλέψεις όλων, εμπλέκοντας το Ισραήλ σε μακρύ πόλεμο που η κοινωνία του δεν μπορεί να στηρίξει. Σε παρόμοιες συνθήκες η ηγεσία του θα μπει στον πειρασμό να κλιμακώσει τη γενοκτονική τρομοκρατία, ή να προχωρήσει και σε άλλες επικίνδυνες κλιμακώσεις (σύνδρομο του Σαμψών). Ακόμα και αν δεχθεί εκεχειρία, κάτι εντελώς αμφίβολο, θέλει να έχει ολοκληρώσει προηγουμένως τουλάχιστο την εθνοκάθαρση της Βόρειας Γάζας.

Πόσο μάλλον που οι ΗΠΑ έχουν επικεφαλής έναν πρόεδρο πολύ μειωμένων δυνατοτήτων και απολύτως ελεγχόμενο από το παντοδύναμο αμερικανικό φιλο-ισραηλινό λόμπι. Όπως είπε άλλωστε ο ίδιος ο Μπάιντεν επισκεπτόμενος το Ισραήλ εν μέσω πολέμου: «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να είσαι Εβραίος για να είσαι Σιωνιστής και είμαι Σιωνιστής». Οπαδοί του Σιωνισμού είναι και οι ουκρανο-εβραϊκής καταγωγής Άντονι Μπλίνκεν και Βικτόρια Νούλαντ, οπότε έχει μείνει μόνο ο αρχηγός της CIA Ουίλιαμ Μπερνς και οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ως φάρος λογικής, προς το παρόν τουλάχιστο, στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Πολύ φοβόμαστε ότι και η κυπριακή πρόταση, που υποστήριξε και η Ελλάδα, για δήθεν «θαλάσσιους ανθρωπιστικούς διαδρόμους» προς τη Γάζα δεν είναι παρά μια ισραηλινή προσπάθεια να ελέγξουν πλήρως και να αφαιρέσουν από τον έλεγχο της Αιγύπτου την επαφή της Λωρίδας με τον έξω κόσμο, προετοιμάζοντας ενδεχομένως και μία εκδίωξη δια θαλάσσης των Παλαιστινίων. Φαίνεται βέβαια παλαβό κάτι τέτοιο και πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί, αλλά η κυβέρνηση Νετανιάχου στο σημείο που έχει βρεθεί και με τις ιδεολογικές και ιστορικές καταβολές που έχει, μόνο επικίνδυνους παραλογισμούς μπορεί να παράγει. (Όποιος θέλει να ενημερωθεί για τις ρίζες του φαινομένου Νετανιάχου μπορεί να διαβάσει την εξόχως τεκμηριωμένη και τρομακτική κατά τα άλλα επισκόπηση του Αμερικανού δημοσιογράφου Chris Hedges εδώ).

Παραρτήματα Ισραήλ και ΗΠΑ
Η πολιτική ουσιαστικής δικαιολόγησης της γενοκτονίας ως δήθεν άσκησης του «δικαιώματος στην αυτοδιάθεση» ντροπιάζει την Ελλάδα και την Κύπρο και καταστρέφει το οποιοδήποτε διεθνές πολιτικό μας κεφάλαιο, πέραν του ότι είναι μια πολιτική που ασκείται εναντίον της γνώμης και των αισθημάτων του ελληνικού λαού, αποδεικνύοντας ότι η δημοκρατία μας είναι μόνο τυπική, είναι και μια πολιτική τρομερά επικίνδυνη από άποψη realpolitik. Αθήνα και Λευκωσία πόνταραν στο λάθος άλογο και στην Ουκρανία και στο Παλαιστινιακό, όπως εύστοχα υπογραμμίζει ο Κύπριος καθηγητής Στέφανος Κωνσταντινίδης και αυτό κινδυνεύει, όπως έχουμε επανειλημμένως υποστηρίξει στην αρθρογραφία μας, να προκαλέσει τελικά το γεωπολιτικό Βατερλώ του ελληνισμού. Η πρόσφατη τραγωδία της Αρμενίας, που ακολούθησε μια πολιτική ανάλογη με αυτή που ακολουθούν σήμερα Ελλάδα και Κύπρος, αποξενώνοντας παραδοσιακούς φίλους και συμμάχους της, για να αφεθεί στην αγκαλιά της Δύσης, δεν έχει μάθει τίποτα στην Αθήνα και τη Λευκωσία.

Οι δύο χώρες συμπεριφέρονται ως παραρτήματα του Ισραήλ και των ΗΠΑ και δυστυχώς μάλλον είναι. Αυτή η πολιτική όμως οδηγεί σε καταστροφή τον ελληνικό λαό, στερώντας τον από οποιοδήποτε άλλο διεθνές έρεισμα και οποιαδήποτε συμπάθεια σε έναν κόσμο που δεν είναι πια το φέουδο αυτών των δύο δυνάμεων, κάτι που απεδείχθη περίτρανα και με την διαγραφόμενη ήδη ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Το παράδειγμα της Τουρκίας, δίπλα μας, που, ακολουθώντας το προηγούμενο του Ανδρέα Παπανδρέου και του Μακάριου, έχει εκτιναχθεί σε διπλωματική και διεθνοπολιτική υπερδύναμη, τα λέει όλα. Μάλιστα έχει τον σεβασμό και του ΝΑΤΟ (Όχι δεν μας δημιουργεί πρόβλημα η σχέση Άγκυρας και Χαμάς, είπε τις προάλλες ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Στόλτενμπεργκ). Σήμερα η Τουρκία είναι εξαιρετικά δημοφιλής ακόμα και σε περιοχές που κάποτε δεν ήθελαν να τη δούνε και αγαπούσαν την Ελλάδα, όπως η Λατινική Αμερική.

Σε επόμενο άρθρο μας θα εξετάσουμε αναλυτικά αν όντως το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και υπό ποίους όρους και προϋποθέσεις. Γιατί, εκτός των άλλων, οι πολιτικοί μας είναι και αδιάβαστοι.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search