• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Απέραντη η φρίκη, ασύλληπτη η αγριότητα!

November 18, 2023 1062

Απέραντη η φρίκη, ασύλληπτη η αγριότητα! Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος μέχρις εσχάτων, μέχρι την «τελική λύση»… Το κράτος-εξολοθρευτής σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας από αέρα, στεριά και θάλασσα. Ισοπεδώνει τα πάντα. Η θηριωδία του δεν σταματά ούτε μπροστά στα σχολεία, τα κονβόι των εκτοπισμένων, τα ασθενοφόρα, τα νεογέννητα, τα νοσοκομεία. Και αυτά βομβαρδίζονται ανηλεώς και μετατρέπονται σε χώρους καταστροφής και μαζικού θανάτου. Χιλιάδες οι νεκροί-άμαχοι, πληθαίνουν οι ομαδικοί τάφοι και οι άταφοι νεκροί, δεκάδες χιλιάδες οι τραυματίες, εκατοντάδες χιλιάδες οι ξεριζωμένοι-νέοι πρόσφυγες, ανυπολόγιστη η καταστροφή. Οι σιωνιστικές αγριότητες επεκτείνονται και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου μαίνονται οι επιδρομές και οι συγκρούσεις. Η φρίκη δεν έχει τέλος. Και ο διακόπτης της ενημέρωσης κατεβασμένος, οι δημοσιογράφοι εξοστρακισμένοι από τα πεδία της βαρβαρότητας στη Γάζα, γιατί έτσι επιβάλλουν οι επιδρομείς. Αν είναι δυνατόν, ένα πυκνό πέπλο σιωπής να τα σκεπάσει όλα.

Χωρίς νερό, τρόφιμα, φάρμακα, ηλεκτρικό ρεύμα, στοιχειώδη αγαθά, οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι της Γάζας υψώνουν το ανάστημά τους απέναντι στον πάνοπλο εισβολέα, για ελευθερία, δικαιοσύνη, πατρίδα. Βαρύς, τεράστιος, ο φόρος αίματος. Το «Ελευθερία ή Θάνατος» είναι -πλέον- ο οδηγός τους, ο μοναδικός δρόμος, η μόνη ρεαλιστική διέξοδος. Η απάντησή τους.

Ένα πελώριο κύμα αποτροπιασμού για τα απερίγραπτα εγκλήματα του θηριώδους επιδρομέα-κατακτητή απλώνεται σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Συγκλονισμένοι οι λαοί, από τη φοβερή σφαγή, καταγγέλλουν με οργή την αδιανόητη κτηνωδία. Σε πρωτοφανείς, μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις διαδηλώνουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στο μαρτυρικό Παλαιστινιακό λαό. Το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ηχεί, δυνατά, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η παλαιστινιακή αντίσταση επανέφερε και τοποθέτησε το παλαιστινιακό ζήτημα στο κέντρο των εξελίξεων στην πολύπαθη Μέση Ανατολή και στην καρδιά των παγκόσμιων διεργασιών και αναμετρήσεων, ανατρέποντας δεδομένα και τροφοδοτώντας τη μεγάλη γεωπολιτική κινητικότητα που σημειώνεται, πλέον, σε όλο τον κόσμο.

Το σιωνιστικό σχέδιο γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης

Όλα τα φοβερά εγκλήματα, που έχουν διαπραχθεί στο παρελθόν και διαπράττονται και σήμερα, επιχειρείται να «νομιμοποιηθούν» πίσω από τη γκεμπελική προπαγάνδα περί «δικαιώματος στην αυτοάμυνα», πριν και μετά την 7η Οκτωβρίου. Για να συσκοτιστεί η πραγματικότητα της πολυετούς, σταδιακής υλοποίησης του σιωνιστικού σχεδίου εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού. Γιατί αυτός είναι ο στόχος τους. Το Ισραήλ δεν αμύνεται. Επιτίθεται, κατακτά, δολοφονεί, καταστρέφει.

Πίσω από τη δαιμονοποίηση της Χαμάς και τα κρωξίματα για την εξολόθρευση των «υποδομών της τρομοκρατίας», πίσω από την τρομακτική παραπληροφόρηση για τη δίκαιη, ηρωική επίθεση της παλαιστινιακής αντίστασης της 7ης Οκτωβρίου, ξετυλίγεται η ολοκληρωτική καταστροφή των υποδομών της παλαιστινιακής κοινωνίας, η αρπαγή και κατοχή της παλαιστινιακής γης, το ξερίζωμα εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τα γενέθλια χώματα, η νέα «νάκμπα», η «τελική λύση»… Πρόκειται για μια εφιαλτική αναβίωση του ναζισμού!

Αμέριστη είναι η στήριξη του κράτους-εξολοθρευτή από τις ΗΠΑ και σύσσωμη τη Δύση της «δημοκρατίας» και του «ανθρωπισμού»… Αρνούνται κατηγορηματικά την κατάπαυση πυρός και παρέχουν άλλοθι και κάθε μέσο στο Ισραήλ για να ολοκληρώσει τα αποτρόπαια σχέδιά του. Υποκριτικά ψελλίζουν διάφορα για «αυτοσυγκράτηση» και «αναλογικότητα»! Και προτείνουν «ανθρωπιστικές παύσεις» και «πλωτούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους»… Κάνουν, επιπλέον, λόγο και για «λύση δυο κρατών»…

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ποιοι είναι οι πραγματικοί σχεδιασμοί τους; Τις «ανθρωπιστικές παύσεις» τους τις είδαμε. Με τους «πλωτούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους» τους, όπως πλήθος δημοσιευμάτων και διαρροών πλέον αναφέρουν, αποσκοπούν -πίσω από το πρόσχημα της μεταφοράς ανθρωπιστικού υλικού- να μεταφέρουν στρατιές εκδιωγμένων Παλαιστίνιων από την ισοπεδωμένη Γάζα μακριά από τα χώματά τους. Να συνδράμουν, δηλαδή, στην εξελισσόμενη εθνοκάθαρση, δημιουργώντας νέους προσφυγικούς καταυλισμούς σε χώρες «προθύμων»… Όσο για τα δυο κράτη, που μαγειρεύουν και προτείνουν τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία, δεν έχουν καμιά σχέση με το δίκαιο στόχο του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και πατρίδα. Είναι η δημιουργία ενός εκτρωματικού κρατιδίου-προτεκτοράτου, που θα αποτελείται από διάσπαρτες, ασύνδετες εδαφικά περιοχές στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ενός μη κράτους δηλαδή, με κυβέρνηση ανδρεικέλων, υποταγμένων στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Η ιμπεριαλιστική Δύση, με τις ΗΠΑ προεξάρχουσες, δεν μπορεί παρά να πηγαίνει χέρι-χέρι με την επιθετική μικρογραφία της, το κράτος-τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής, που αποτελεί τον τοπικό μοχλό και διαχρονικό στυλοβάτη της πολιτικής τους. Το 2023, όμως, δεν είναι οι δεκαετίες της συντριπτικής ισχύος των ΗΠΑ και της Δύσης. Η απόλυτη ταύτισή τους με το Ισραήλ δημιουργεί αμφισβητήσεις, τροφοδοτεί μετατοπίσεις και αντίρροπες τάσεις στα αραβικά κράτη, και όχι μόνο. Υπονομεύει τελικά τη διεθνή επιρροή και ισχύ τους, εντείνει τα φαινόμενα κρίσης και φθοράς τους. Στη μεταβατική περίοδο που διανύουμε, οι εξελίξεις στην πολυβασανισμένη Παλαιστίνη επενεργούν αποφασιστικά στη νέα παγκόσμια πραγματικότητα που αναδύεται.

Σύμπλευση με τη σιωνιστική θηριωδία

Η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη απέναντι στο νέο παροξυσμό επιθετικότητας του Ισραήλ μόνο ελεεινή μπορεί να χαρακτηριστεί. Σε πλήρη αντίθεση με τα φιλοπαλαιστινιακά, αντιφασιστικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού, ο «προβλέψιμος» και «δεδομένος» πρωθυπουργός έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα προτεκτοράτο των ΗΠΑ, σε χώρα «στρατηγικού βάθους» για το Ισραήλ. Συναινεί και συμπλέει με τη σιωνιστική προπαγάνδα και θηριωδία και, μετά την αποστολή και συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας στην αμερικανονατοϊκή στρατιωτική δύναμη που περιπολεί στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι πρόθυμος και έτοιμος να εμπλέξει τη χώρα μας και στα «ανθρωπιστικά» σχέδια «απεγκλωβισμού» από τη Γάζα των κατατρεγμένων Παλαιστινίων, μέσω του περιβόητου «ανθρωπιστικού διαδρόμου». Αν γίνει και αυτό, θα πρόκειται για ανοιχτή, ενεργητική σύμπραξη -πλέον- στην εξελισσόμενη επιχείρηση εθνοκάθαρσης.

Όλη η δημοκρατική και προοδευτική ανθρωπότητα διαδηλώνει την οργή της για τη σιωνιστική κτηνωδία και την απεριόριστη αλληλεγγύη της στον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που μάχεται με εκπληκτικό ηρωισμό -με έναν υποτυπώδη εξοπλισμό- απέναντι σε ένα σιδερόφρακτο, πανίσχυρο κράτος. Τα δάκρυα για τους αμάχους είναι πραγματικά όταν συνδέονται με την αποφασιστική στήριξη της παλαιστινιακής αντίστασης, με την αποφασιστική εναντίωση στην ιμπεριαλιστική πολιτική και τον αχαλίνωτο επιθετισμό του Ισραήλ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search