• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Το κράτος-εξολοθρευτής ισοπεδώνει τα πάντα στη Γάζα – Συγκλονισμένοι οι λαοί καταγγέλλουν την αδιανόητη κτηνωδία

November 19, 2023 589

Το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ηχεί σε ολόκληρο τον πλανήτη

Με τις κυβερνήσεις της Δύσης να παρακολουθούν με παγερό βλέμμα τη σφαγή στη Γάζα και να δίνουν πράσινο φως στο κράτος του Ισραήλ να την συνεχίσει, οι λαοί όλου του κόσμου βιώνουν έναν εφιαλτικό αποδεκατισμό του Παλαιστινιακού λαού. Σχεδόν ενάμιση μήνα οι 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι της Γάζας είναι περικυκλωμένοι και βομβαρδίζονται ανελέητα από στεριά, θάλασσα και αέρα από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ, ενώ αμερικάνικα αεροπλανοφόρα και πλοία στα ανοικτά της θάλασσας υποστηρίζουν και ενισχύουν το σιωνιστικό στρατό να διαπράττει τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου, να ισοπεδώνει τη Γάζα και να δολοφονεί μαζικά αμάχους, στο μεγαλύτερο μέρος τους βρέφη, παιδιά και γυναίκες, ρίχνοντάς τους βόμβες μεγάλης φονικής δύναμης και χρησιμοποιώντας και απαγορευμένα όπλα, όπως βόμβες φωσφόρου και διασποράς.

Η μακάβρια απογραφή της γενοκτονίας που συντελείται, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αναφέρει πως οι νεκροί Παλαιστίνιοι πλησιάζουν τις 11.500, εκ των οποίων το 40% είναι παιδιά και το 30% γυναίκες, ενώ ο αριθμός των τραυματισμένων αγγίζει τις 30.000! Ο ΟΗΕ ενημέρωσε πως 101 υπάλληλοί του στην περιοχή της Γάζας έχουν σκοτωθεί. Δεκάδες χιλιάδες σπίτια και εκατοντάδες υποδομές έχουν γίνει ερείπια. Τα 22 από τα 36 νοσοκομεία της Γάζας δεν λειτουργούν.

Στα διαδοχικά εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού στρατού προστέθηκαν, τις τελευταίες μέρες, και η εισβολή του στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, στο Αλ-Σίφα, που περιλαμβάνει πολλά ιατρικά τμήματα (επειγόντων περιστατικών, εξειδικευμένων χειρουργείων, μαιευτήριο κ.ά.) και στον προαύλιο χώρο του φιλοξενούνταν εκτοπισμένοι του πολέμου. Οι 2.300 άνθρωποι που βρίσκονταν στο συγκρότημα περικυκλώθηκαν και δέχτηκαν από ισραηλινά άρματα και στρατιωτικά οχήματα επίθεση. Σκηνές ανείπωτης αγριότητας, τρόμου και ταπείνωσης των ανθρώπων που ήταν στο νοσοκομείο αναμεταδόθηκαν. Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στα δωμάτια ασθενών πυροβολώντας. Όλοι οι άνδρες 16-40 ετών σύρθηκαν στο προαύλιο, για να τους γδύσουν, να τους περάσουν από ανάκριση και κάμερες αναγνώρισης. Οι νεκροί ανήλθαν σε δεκάδες, ανάμεσά τους ασθενείς και βρέφη που ήταν στις θερμοκοιτίδες, δημιουργώντας σωρούς που θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο.

Οι εικόνες μαζικών δολοφονιών, δεκάδων πτωμάτων διασκορπισμένων στους δρόμους, ακρωτηριασμών, διαπερνούν όλο το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Η ανθρωπιστική πρόσβαση παρεμποδίζεται και ο ισραηλινός στρατός βάλει κατά των ασθενοφόρων και των διασωστών που επιχειρούν να κάνουν περισυλλογή των νεκρών και ακρωτηριασμένων.
Επιδρομές συνεχίζουν να διεξάγουν οι ισραηλινές δυνάμεις και στη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης, όπου οι δεκάδες νεκροί Παλαιστίνιοι αυξάνονται. Ο ισραηλινός στρατός καταστρέφει δρόμους, γραμμές υδροδότησης, ηλεκτροδότησης και αποχέτευσης καθώς και σπίτια και εμπορικές εγκαταστάσεις, ενώ προχώρησε και σε κατεδάφιση μνημείου του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

Μαύρη προπαγάνδα για την εκπλήρωση «αποικιακού σχεδίου»

Η σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ, για να προωθήσει το σχέδιο εξολόθρευσης και εκτοπισμού των Παλαιστινίων της Γάζας, έχει ενορχηστρώσει -με την ισχυρή υποστήριξη όλων των μεγάλων δυτικών μέσων ενημέρωσης- μια γκεμπελική προπαγανδιστική εκστρατεία προκλητικής υπεράσπισης και απόκρυψης των εγκλημάτων της στη Γάζα. Με κάθε μέσο προσπαθεί να μην φτάσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη καμιά πληροφόρηση για τα εγκλήματα που διαπράττει. Αδίστακτη, στις δολοφονίες του στρατού της συμπεριέλαβε και δεκάδες δημοσιογράφους που τους στοχοποίησε γιατί έδιναν μια τέτοια πληροφόρηση, ενώ παρεμποδίζει συστηματικά την είσοδο δημοσιογράφων στη Λωρίδα της Γάζας. Διοχετεύει ψεύτικες ειδήσεις και σκηνοθετημένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αναπαράγονται από τα δυτικά ενημέρωσης και επιδιώκουν να δυσφημίσουν την Παλαιστινιακή αντίσταση και να συγκαλύψουν τα εγκλήματα πολέμου που πραγματοποιεί. Έχει μοντάρει, τώρα, και το παραμύθι πως τα νοσοκομεία της Γάζας είναι «καταφύγια» της Χαμάς και ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ως «ασπίδες» τους άρρωστους που νοσηλεύονται, ώστε με αυτό το πρόσχημα να δικαιολογεί στην κοινή γνώμη ένα από τα απεχθέστερα εγκλήματα πόλεμου.

Ωστόσο, το χτύπημα νοσοκομείων, με στόχο την ολοκληρωτική του συστήματος υγείας στη Γάζα, δεν είναι παρά μέρος ενός θανατηφόρου σχεδίου που, με τον κτηνώδη σφαγιασμό χωρίς όρια και τον τρόμο, επιδιώκει να εκκαθαρίσει τον παλαιστινιακό πληθυσμό της Γάζας και να τον τρέψει σε φυγή μακριά από τον τόπο του, σε εξορία στα ξένα. Το πρώτο βήμα αυτού του σχεδίου είναι να εξαναγκάσουν τον άμαχο παλαιστινιακό πληθυσμό να μετακινηθεί από το βόρειο μέρος της Γάζας προς το νότο και το δεύτερο βήμα από εκεί -με νέα πίεση αλλά και με μεθόδους όπως το άνοιγμα «ανθρωπιστικών διαδρόμων» εξόδου από την Γάζα- να τον σπρώξουν βίαια να μετεγκατασταθεί σε άλλες χώρες.

Το σχέδιο αυτό, που έγινε προ ολίγου καιρού γνωστό από τη διαρροή εγγράφων των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, το επαλήθευσε και δημόσια αρθρογραφία βουλευτών της ισραηλινής Βουλής (Κνεσέτ) στην αμερικάνικη εφημερίδα «Wall Street Journal» που «ενθάρρυνε» δυτικές χώρες να δεχτούν μετανάστες από τη Γάζα. Και ακόμη πιο εμφαντικά ο ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών, Μπ. Σμότριτς, ο οποίος «χαιρέτισε την πρωτοβουλία των μελών της Κνεσέτ» για να πει πως «το κράτος του Ισραήλ δεν ανέχεται πλέον την ύπαρξη μιας ανεξάρτητης οντότητας στη Γάζα» και «η εθελοντική μετανάστευση των Αράβων της Γάζας στις χώρες του κόσμου είναι η σωστή ανθρωπιστική λύση για τους κατοίκους της Γάζας και ολόκληρης της περιοχής».

Στην τοποθέτηση του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών υπήρξε άμεση αντίδραση: το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής την χαρακτήρισε «μέρος του αποικιακού, ρατσιστικού σχεδίου του Ισραήλ» για τους Παλαιστίνιους. Ο εκπρόσωπος της Χαμάς την απέρριψε, δηλώνοντας ότι «είμαστε εδώ για να μείνουμε». Ενώ και το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τόνισε πως «οποιαδήποτε προσπάθεια δικαιολόγησης και ενθάρρυνσης του εκτοπισμού Παλαιστινίων εκτός της Λωρίδας της Γάζας απορρίπτεται πλήρως από την Αίγυπτο και διεθνώς».

Οι ΗΠΑ οπλίζουν το δολοφονικό χέρι των σιωνιστών

Η ακροδεξιά σιωνιστική κυβέρνηση Νετανιάχου κλιμακώνει την ναζιστικού τύπου στρατιωτική επιχείρησή της εναντίον των Παλαιστινίων, ενισχυόμενη πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Στον ΟΗΕ έχει πλήρη πολιτική κάλυψη και στήριξη από τις ΗΠΑ. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας απορρίπτονται με αμερικάνικα βέτο τα αιτήματα κατάπαυσης του πυρός, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντ. Μπλίνκεν να δηλώνει ότι «αυτά τα αιτήματα δεν είναι ικανοποιήσιμα τώρα». «Δεν πιστεύουμε ότι η κατάπαυση του πυρός είναι ο σωστός δρόμος» δηλώνει ωμά η κυβέρνηση Μπάιντεν. Και για να διαχειριστεί την παγκόσμια κατακραυγή που συγκεντρώνει αυτή η θέση, μίλησε, με απίστευτη υποκρισία, για μικρές «ανθρωπιστικές παύσεις» στη Γάζα, οι οποίες δεν είναι παρά ένα ύπουλο περικάλυμμα για να συνεχισθεί η πολεμική βαρβαρότητα στη Γάζα.

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός όχι μόνο υποστηρίζει τη συνέχιση του πολέμου αλλά και ενθαρρύνει τις θηριωδίες του κράτους του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων: Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζακ Σάλιβαν ανακοίνωσε ότι «δεν χαράζει κόκκινες γραμμές για το Ισραήλ» για τον πόλεμο. Το αμερικάνικο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας κατευθύνει στη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από το Ισραήλ, διοχετεύοντας «πληροφορίες» πως παλαιστινιακές αντιστασιακές οργανώσεις χρησιμοποιούν νοσοκομεία της Γάζας, όπως το Αλ-Σίφα.

Η απροκάλυπτη πολιτική στήριξη που δίνουν οι ΗΠΑ στο δολοφονικό σιωνιστικό κράτος συμπληρώνεται και από μια αντίστοιχη ισχυρή στρατιωτική στήριξη. Πέρα από τα αεροπλανοφόρα και πολεμικά πλοία, που έχουν παραταχθεί ανοικτά της Παλαιστίνης, αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης τις προηγούμενες μέρες αποκάλυψαν πως με ένα «πέπλο μυστικότητας» το αμερικάνικο Πεντάγωνο «διεκπεραιώνει αιτήματα (του Ισραήλ) που περιλαμβάνουν περισσότερους κατευθυνόμενους πυραύλους με λέιζερ για τα πυροβόλα των ελικοπτέρων Apache, καθώς και βλήματα των 155 χιλιοστών, συσκευές νυχτερινής όρασης, πυρομαχικά bunker-buster (καταστροφείς καταφυγίων) και νέα στρατιωτικά οχήματα», ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξασφάλισε εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 320 εκατ. δολαρίων για το Ισραήλ, διαθέτοντας «έξυπνες βόμβες» που θα χρησιμοποιούνται από μαχητικά για «αεροπορικά πλήγματα χειρουργικής ακρίβειας» και ακόμη ότι οι ΗΠΑ παρέχουν στον ισραηλινό στρατό όπλα που χρησιμοποιούνται σε περιβάλλον πόλεων και πλήττουν αμάχους, και γι’ αυτό και η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θέλει δημοσιοποίηση των αποστολών όπλων που κάνει.

Τα εγκλήματα της κυβέρνησης του Ισραήλ μεγαλώνουν την απομόνωσή της

Το φασιστικό πρόσωπο της κυβέρνησης Νετανιάχου δεν θα μπορούσε να είναι στραμμένο μόνο προς τους Παλαιστίνιους. Έχει την έκφρασή του και στο εσωτερικό του Ισραήλ, όπου οι αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις, οι διώξεις και η λογοκρισία έχουν ενταθεί για να πνίξουν τις φωνές που ζητούν παύση του πολέμου. Δρακόντεια μέτρα, που ξεκινούν από απαγορεύσεις να χρησιμοποιούνται φράσεις όπως «κατάπαυση του πυρός», «διακοπή της αιματοχυσίας» και «προστασία των άμαχων» και φτά­νουν μέχρι προσαγωγές και συλλήψεις για δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ του τερματισμού του πολέμου και για συμμετοχή σε φιλειρηνικές διαμαρτυρίες, απαγορεύσεις διαδηλώσεων και νέες δικαιοδοσίες στην ισραηλινή αστυνομία να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά κατά αόπλων και διαδηλώσεων, έχουν επιβάλει ένα καθεστώς σκληρής τρομοκρατίας πάνω στην ισραηλινή κοινωνία. Παρ’ όλα αυτά, καθώς παρατείνεται ο πόλεμος, εκδηλώνονται διαμαρτυρίες που στρέφονται ενάντια στην ισραηλινή κυβέρνηση. Τις τελευταίες μέρες έγιναν διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου και το πολιτικό σύστημα έχει φτάσει σε σημείο μέχρι και ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ να ζητά την παραίτησή του. Γεγονός που δείχνει πως μια κρίση σοβεί πλέον στο κράτος του Ισραήλ και οι εσωτερικές αντιθέσεις του δυναμώνουν.

Όσο το λουτρό αίματος στη Γάζα μεγαλώνει, τόσο η παγκόσμια οργή για το κράτος του Ισραήλ μεγαλώνει. Εκατομμύρια κόσμου στις Αραβικές χώρες, στην Ασία, στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, παίρνοντας και νέες μορφές, όπως τα μπλοκαρίσματα αποστολής όπλων στο Ισραήλ από διαδηλωτές και συνδικάτα, που γίνονται σε λιμάνια και σε εργοστάσια παραγωγής εξοπλισμών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Αντιθέσεις στον πόλεμο του Ισραήλ και στην πολιτική των ΗΠΑ που τον στηρίζουν συνεχίζουν να εκδηλώνονται και μέσα στους διεθνείς οργανισμούς και διπλωματικούς μηχανισμούς: 100 διπλωμάτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε εσωτερικό σημείωμα τους κατηγορούν την κυβέρνηση Μπάιντεν για «παραπληροφόρηση» και το Ισραήλ για «εγκλήματα πολέμου». Διπλωμάτες σε αραβικές χώρες προειδοποιούν την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι με την υποστήριξή της στην «καταστροφική και θανατηφόρα στρατιωτική εκστρατεία» του Ισραήλ στη Γάζα «χάνει τους Άραβες πολίτες για μια γενιά». 10 Γάλλοι πρέσβεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σε κοινό υπόμνημά τους εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την πολιτική Μακρόν για τις εξελίξεις στη Γάζα, τονίζοντας πως η ανοιχτά φιλοϊσραηλινή στάση του προκαλεί «ανησυχίες» σε αραβικές κυβερνήσεις. Ο αριθμός των κρατών που διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ αυξάνει λόγω του εγκληματικού πολέμου του. Το σιωνιστικό κράτος και όσοι το υποστηρίζουν γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη διεθνή απομόνωση. Αυτό ομολόγησε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντ. Μπλίνκεν από το Νέο Δελχί, όπου εξέφρασε την «ανησυχία» πως όσο πιο πολύ διαρκούν οι επιθέσεις, τόσο πιο πιθανό είναι να αυξηθούν περαιτέρω οι αντιδράσεις κατά Ισραήλ και ΗΠΑ.

Η ηρωική Παλαιστινιακή αντίσταση και ο βαρύς φόρος αίματος που πληρώνει ο Παλαιστινιακός λαός δεν μένουν χωρίς καρπούς.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search