• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Γάζα: Πληροφορίες για εκατόμβη νεκρών σε σχολείο στην Τζαμπάλια – Εκκένωσαν οι ισραηλινοί το αλ-Σίφα

November 18, 2023 787
 
Πάνω από 50 φέρονται οι νεκροί σε σχολείο της UNRWA. 120 ασθενείς που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν παραμένουν στο νοσοκομείο αλ-Σίφα.
Το σχολείο είχε χτυπηθεί ξανά στις 2 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν, σήμερα Σάββατο, για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 15 ημέρες το σχολείο αλ-Φακούρα, το οποίο διευθύνεται από την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα.

Tο υπουργείο Υγείας της Χαμάς κάνει λόγο για πάνω από 50 νεκρούς, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι αυτός ο πρώτος απολογισμός θα αυξηθεί στη συνέχεια. Φρικιαστικές εικόνες με διαδρόμους και αίθουσες διάσπαρτες με σκοτωμένους Παλαιστίνιους, μερικοί από αυτούς παιδιά κάνουν το γύρο του διαδικτύου, καθώς όπως τόνισε ανταποκριτής του Al Jazeera, στο κτίριο είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άνθρωποι εκτοπισμένοι.

ΟΗΕ: Πολλοί νεκροί και τραυματίες από την επίθεση στο σχολείο της UNRWA

Ο υπεύθυνος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNRWA) ανέφερε σήμερα ότι έλαβε «φρικιαστικές» φωτογραφίες και τηλεοπτικά πλάνα πολλών ανθρώπων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από την επίθεση στο σχολείο της UNRWA. 

«Αυτές οι επιθέσεις δεν μπορούν να αποτελούν συνήθη φαινόμενα. Πρέπει να σταματήσουν. Μία ανθρωπιστική εκεχειρία δεν μπορεί να καθυστερεί περαιτέρω», ανέφερε ο Γενικός Επίτροπος της UNRWA Φιλίπ Λαζαρίνι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο στρατός του Ισραήλ δεν σχολίασε άμεσα.

Τραγικές οι εικόνες κατά την εκκένωση του νοσοκομείου αλ-Σίφα

Χρονικό περιθώριο μίας ώρας για να εκκενώσουν το νοσοκομείο αλ-Σίφα, έδωσαν σήμερα το πρωί, τέταρτη συνεχόμενη ημέρα της εφόδου στο συγκρότημα, οι ισραηλινές δυνάμεις, σε γιατρούςασθενείς και εκτοπισμένους, περισσότερα από 2.000 άτομα, διατάζοντας τους να κατευθυνθούν προς την κοντινή παραλία στο δυτικό τμήμα της Πόλης της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός δεν διέθεσε κανένα μέσο μεταφοράς, καύσιμα για ασθενοφόρα ή αυτοκίνητα για να μεταφέρουν τους ασθενείς, τα πρόωρα μωρά, τις εκτοπισμένες οικογένειες, που αναγκάστηκαν να φύγουν όπως μπορούσαν, πεζοί.

Ο Μουνίρ αλ-Μπαρς, γιατρός του νοσοκομείου, όπως μεταδίδει το Al Jazeera, ανέφερε ότι οι Ισραηλινοί διέταξαν, στις 9 το πρωί τοπική ώρα, όλους όσοι βρίσκονται στο συγκρότημα να αποχωρήσουν, κουνώντας ένα λευκό μαντήλι και περπατώντας ο ένας πίσω από τον άλλον.

«Τους ταπείνωσαν οι στρατιώτες σε όλη τη διαδρομή», τόνισε ο γιατρός, προσθέτοντας ότι περίπου 120 ασθενείς έμειναν πίσω καθώς δεν μπορούν να μετακινηθούν. Για να τους βοηθήσουν, παρέμειναν ο διευθυντής του νοσοκομείου, άλλοι τέσσερις γιατροί και μια μικρή ομάδα νοσηλευτών.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με αναφορές του ΟΗΕ, 40 ασθενείς του νοσοκομείου, μεταξύ των οποίων τέσσερα πρόωρα μωρά, έχουν πεθάνει από τις 11 Νοεμβρίου λόγω διακοπών ρεύματος.

«Πολλοί από τους ασθενείς τοποθετήθηκαν σε αναπηρικά καροτσάκια ή κυλιόμενα κρεβάτια. Συγγενείς αναγκάστηκαν να μεταφέρουν οι ίδιοι τα τραυματισμένα παιδιά ή τους γονείς τους. «Πρόκειται για φρικτές, πρωτόγνωρες σκηνές», τόνισε ο γιατρός.

Άλλοι μάρτυρες που επικαλείται το Al Jazeera περιγράφουν τραγικές σκηνές. «Μας είπαν να φύγουμε μέσω του δρόμου αλ-Γουέντα. Δεκάδες πτώματα είναι σκορπισμένα στο δρόμο. Άνθρωποι άστεγοι, ανίκανοι να περπατήσουν, μένουν έξω στο ύπαιθρο».

Στο άλλο μέτωπο, της επίθεσης των ισραηλινών δυνάμεων στο νοσοκομείο αλ-Άχλι, η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι οι ιατρικές της ομάδες παραμένουν παγιδευμένες στο συγκρότημα, εν μέσω σφοδρών πυρών του ισραηλινού στρατού.

Τραγικός ο απολογισμός των ισραηλινών επιδρομών

Εντωμεταξύ, οι αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού σε δύο περιοχές της Χαν Γιουνίς στη Νότια Γάζα, άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 28 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπια, ειδικά στην συνοικία Χαμάντ, ενώ σύμφωνα με ιατρικές πηγές, 63 πτώματα Παλαιστινίων έχουν φτάσει στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα από τα ξημερώματα.

Έξι ακόμα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σπίτι στο Ντέιρ ελ Μπαλάχ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Ο τελευταίος απολογισμός του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας στη Γάζα για τα θύματα αναφέρει τουλάχιστον 12.000 νεκρούς (τα 5.000 παιδιά) και πάνω από 30.000 τραυματίες, με τα στοιχεία να μην είναι πλήρως ενημερωμένα, καθώς η δυνατότητα επικοινωνίας και συγκέντρωσης στοιχείων είναι περιορισμένη.

Πέρα από τη Γάζα, στη Δυτική Όχθη, πέντε νεκροί ακόμα, ηλικίας 19 έως 25 ετών μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού Μπαλάτα κοντά στην Ναμπλούς, προστέθηκαν στον τραγικό κατάλογο των 197 Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου.

Σταγόνα στον ωκεανό τα καύσιμα που θα μπουν στη Γάζα

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συμφώνησε να επιτρέπει 140.000 λίτρα καυσίμων να εισέρχονται στη Λωρίδα κάθε δύο ημέρες μετά από αίτημα των ΗΠΑ.

Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος που αρνήθηκε να κατονομαστεί είπε ότι θα επιτρέπονταν δύο φορτηγά την ημέρα για να καλύψουν τις ανάγκες του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι οι ποσότητες θα παρέχουν «ελάχιστη» υποστήριξη για συστήματα ύδρευσηςαποχέτευσης και υγιεινής στη Γάζα για την πρόληψη πανδημιών.

 

Ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες, είπε ότι το Ισραήλ δεσμεύτηκε να επιτρέπει 120.000 λίτρα καυσίμου κάθε 48 ώρες για τα φορτηγά της UNRWA και άλλες ανάγκες όπως αφαλάτωση νερού, άντληση λυμάτων και για αρτοποιεία και νοσοκομεία στο νότο Γάζα.

Επιπλέον 20.000 λίτρα κάθε δύο ημέρες θα επιτρέπονται για τις γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Paltel, η οποία είχε προειδοποιήσει για επικείμενο μπλακάουτ του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της λόγω έλλειψης καυσίμων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search