• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Συμπλέει η κυβέρνηση με τη σιωνιστική θηριωδία

November 21, 2023 505

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συντασσόμενη στη «σωστή πλευ­­ρά της ιστορίας», δήλωσε από την αρχή τη στήριξή της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που αυτή τη στιγμή εξαπολύει μια φρικτή γενοκτονία σε βάρος του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού, βαφτίζοντάς την «δικαίωμα στην αυ­­το­άμυνα».

Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ επέβαλαν και αναπαρήγαγαν όλη τη φρικτή και λυσσώδη δυτική και ισραηλινή προπαγάνδα και τα τερατώδη ψέματά τους, προβάλλοντας κατασκευασμένα εγκλήματα τα οποία δήθεν έπραξαν οι Παλαιστίνιοι μαχητές, κρύβοντας ταυτόχρονα ότι πολλά από αυτά έχουν ήδη διαψευστεί. Την ίδια στιγμή οι φρικτές εικόνες των δολοφονημένων αμά­χων και παιδιών και των εγκλημάτων πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ πνίγονται κανονικά.

Ακόμα περισσότερο όμως η κυβέρνηση, στα πρότυπα πολλών δυτικών χωρών, έχει επιβάλει ένα κανονικό μακαρθισμό, όχι μόνο με μια συντριπτική λογοκρισία στα ΜΜΕ, αλλά κυνηγώντας και αγωνιστές που διαδηλώνουν απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας φωνάζοντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Ένα τέτοιο περιστατικό ήταν η προσαγωγή Παλαιστίνιου που τοποθέτησε μια παλαιστινιακή σημαία στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού στις 5 Νοέμβρη. Ακό­μα περισσότερο, στο Μαραθώνιο της προηγούμενης εβδομάδας η ελληνική αστυ­­νομία προχώρησε στην προσαγωγή 32 διαδηλωτών που φορούσαν διακριτικά της Παλαιστίνης. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι στη μετάδοση του συγκεκριμένου αθλητικού γεγονότος λογοκρίθηκε στην πραγματικότητα η μεταφορά εικόνων εκατο­ντάδων θεατών στο Καλλιμάρμαρο ή αθλητών που κρατούσαν την Παλαιστινιακή σημαία.

Υπάρχουν κι άλλα παρόμοια παραδείγματα από το νεομακαρθικού τύπου κυνήγι μαγισσών στο οποίο έχει επιδοθεί η κυβέρνηση στοχοποιώντας αγωνιστές επειδή τόλμησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό και να καταγγείλουν τη σφαγή στη Γάζα. Όμως το πιο εξοργιστικό απ’ όλα ήταν η στάση του υπουργού Παιδείας: «Για εμάς ο ρόλος του σχολείου είναι το να καλλιεργεί τις αξίες του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας, της ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, του διαλόγου και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Δεν είναι το να ποδηγετεί την ελεύθερη σκέψη των μαθητών ούτε το να τους ξεχωρίζει ανάλογα με το φύλο, την καταγωγή, το θρήσκευμα ή όποιο άλλο στοιχείο ταυτότητας. Σίγουρα, επίσης, δεν είναι το να διακρίνει τα θύματα της τρομοκρατίας ή ενός πολέμου σε αθώους και ενόχους…Ο αντισημιτισμός -και κάθε μορφής τυφλός φανατισμός- είναι απέναντι στις αξίες που υπηρετούμε» δήλωσε ανερυθρίαστα ο υπουργός Παιδείας. Πρόκειται για μια ανιστόρητη και χυδαία προπαγάνδα, πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική τού σιωνισμού και του δυτικού ιμπεριαλισμού. Ο Πιερρακάκης κατηγορεί όσους καταγγέλλουν τη γενοκτονία που έχει εξαπολύσει ο ισραηλινός φασισμός σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού για αντισημιτισμό και ταυτόχρονα λέει πως ο ρόλος του σχολείου δεν είναι να μιλά για το δίκιο και το άδικο. Πρόκειται για μια χυδαία στάση, κόντρα στους αγώνες που έχει δώσει ο λαός μας στο παρελθόν για το δίκιο του και τη λευτεριά του, όπως ακριβώς κάνει σήμερα ο ήρωας λαός της Παλαιστίνης.

Όσο όμως και αν η κυβέρνηση εκφοβίζει και τρομοκρατεί και όσο και αν τα κυρίαρχα ΜΜΕ πασχίζουν με κάθε τρόπο να κρύψουν την αλήθεια και να συκοφαντήσουν τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, το σίγουρο είναι ότι η στάση τους βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα φιλειρηνικά και αντιπολεμικά αισθήματα του λαού μας, που σε δεκάδες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους την αλληλεγγύη στο δίκαιο αυτό αγώνα για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα απαιτώντας ταυτόχρονα να σταματήσει κάθε ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search