• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Διαμαρτυρία εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης για τα "εργατικά ατυχήματα"

June 21, 2023 732



Συγκέντρωση στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και πορεία μέχρι την Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι του κεντρικού δήμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια και τις ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ).
Για 18 εργατικά ατυχήματα από την αρχή του 2023 και περισσότερα από 140 από το 2020 έως και σήμερα έκαναν λόγο οι εργαζόμενοι, σε ανοιχτή γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν αρχικά στον αύλειο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τα περισσότερα ατυχήματα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, συνέβησαν στην Υπηρεσία Καθαριότητας και ακολούθως στην Υπηρεσία Πρασίνου και στις άλλες διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες. «Έχει ξεφύγει η κατάσταση. Πολλές βλάβες, κανένας σωστός εξοπλισμός, δεν υπάρχει ενημέρωση για τους βασικούς κανόνες ασφαλείας. Στα εργοτάξια ήρθαν μποτάκια και πριν από λίγο καιρό μας δόθηκαν γάντια, ωστόσο υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στα υπόλοιπα ΜΑΠ, φόρμες, παντελόνια, αδιάβροχα, ανακλαστικά γιλέκα, μάσκες προστασίας, τα οποία μας υποσχέθηκαν από τον περασμένο Δεκέμβριο», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Φουντούκης.
Αυξάνονται οι καταγγελίες για εργατικά ατυχήματα στην καθαριότητα
Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος τους ενημέρωσε πως το θέμα της χορήγησης των ΜΑΠ θα συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας δια μέσου κεντρικών οδών της πόλης προς την Επιθεώρηση Εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι επέδωσαν καταγγελία για τα εργατικά ατυχήματα. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search