«Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Χαμάς εκμεταλλεύτηκε το νοσοκομείο Al-Shifa και ο βομβαρδισμός του είναι επικίνδυνο προηγούμενο». Αυτό έγραφε χτες η Washington Post και πρέπει να προκάλεσε εγκεφαλικά σε Ντανιάχου, Γκάλαντ και σία.

Η συνδεδεμένη με τους Δημοκρατικούς και τη διοίκηση Μπάιντεν εφημερίδα δημοσίευσε έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα στοιχεία που προσκόμισε το Ισραήλ δεν ισοδυναμούν με απόδειξη ότι το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης (Χαμάς) χρησιμοποιούσε το Νοσοκομείο Al-Shifa ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου.

Η έρευνα αναφέρει ότι κανένα από τα πέντε κτίρια στο Ιατρικό Συγκρότημα Σίφα, που εντοπίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό, δεν είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο των σηράγγων. Προσθέτει, δε, δεν υπάρχουν στοιχεία για πιθανότητα εισόδου στις σήραγγες μέσα από τους διαδρόμους του συγκροτήματος Al-Shifa.

Η Washington Post εξηγεί ότι η λεπτομερής έρευνά της βασίστηκε σε ανάλυση βίντεο κλιπ ανοιχτού κώδικα, δορυφορικών εικόνων και όλου του υλικού που δημοσιεύτηκε από τον ισραηλινό στρατό και αναφέρει ότι νομικοί εμπειρογνώμονες και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσαν πως τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας εγείρουν κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τον βομβαρδισμό του Ιατρικού Συγκροτήματος Σίφα.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει αποχαρακτηρίσει την εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που υποστήριξαν τους ισχυρισμούς του Ισραήλ. Επικαλείται δε υψηλόβαθμο αμερικανό αξιωματούχο που δήλωσε ότι ήταν βέβαιοι για την ακρίβεια των πληροφοριών που έκαναν λόγο για χρήση του νοσοκομείου από τη Χαμάς ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου. Ομως η αμερικανική κυβέρνηση -προσθέτει η Washington Post- δεν δημοσίευσε κανένα από τα αποχαρακτηρισμένα υλικά, ούτε κάποιος αξιωματούχος μοιράστηκε τις πληροφορίες στις οποίες βασίστηκε η αξιολόγηση.

Αντίθετα από τους Αμερικανούς, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στην WP ότι ο στρατός είχε δημοσιεύσει εκτεταμένα… αδιάψευστα στοιχεία που δείχνουν ότι η Χαμάς χρησιμοποίησε το συγκρότημα Σίφα για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά διαβεβαίωσε την εφημερίδα ότι… δεν μπορούσαν να παράσχουν πρόσθετα στοιχεία.

Ενα εξέχον μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου δήλωσε στην Washington Post πως αρχικά ήταν πεπεισμένος για τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι η Χαμάς χρησιμοποιούσε το Ιατρικό Συγκρότημα Σίφα ως κέντρο ελέγχου, αλλά τώρα αμφιβάλλει γι’ αυτό και τονίζει ότι το Ισραήλ πρέπει να έχει περισσότερα στοιχεία για αυτό το θέμα.

Η αμερικανική εφημερίδα προσθέτει ότι ο σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών βομβάρδισε το συγκρότημα – το οποίο φιλοξενούσε εκατοντάδες ασθενείς και χιλιάδες εκτοπισμένους – με άνευ προηγουμένου τρόπο, προκαλώντας την κατάρρευση των νοσοκομειακών υπηρεσιών και τη διακοπή της λειτουργίας του, καθώς τελείωσαν τα καύσιμα και τα ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να συλλέξουν τους τραυματίες από τους δρόμους. Ενας ομαδικός τάφος σκάφτηκε μέσα στο συγκρότημα για να ταφούν περίπου 180 άτομα, ενώ μεταξύ των θυμάτων ήταν και πρόωρα νεογνά που πέθαναν ως αποτέλεσμα του ισραηλινού βομβαρδισμού.

Η Washington Post επικαλείται τον Τζέφρι Κορν, καθηγητή Νομικής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τέξας, που δήλωσε: «Αν στο τέλος δεν βρείτε αυτό που είπατε ότι θα βρείτε, αυτό δικαιολογεί αμφιβολίες σχετικά με το αν η εκτίμησή σας για τη στρατιωτική σημασία της διεξαγωγής της επιχείρησης ήταν νόμιμη ή όχι».

Επίσης, ειδικοί προειδοποιούν για το προηγούμενο που θα δημιουργήσει η στόχευση του Ιατρικού Συγκροτήματος Σίφα.

Ο Μπράιαν Φινουκέιν, πρώην νομικός σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος τώρα υπηρετεί ως ανώτερος σύμβουλος της Ομάδας Κρίσεων, τόνισε ότι η αναζήτηση προσχημάτων που δικαιολογούν τη στόχευση του νοσοκομείου θα αποτελέσει προηγούμενο για μελλοντικές επιχειρήσεις εναντίον νοσοκομείων κατά τη διάρκεια πολέμων. Τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει το ενδεχόμενο ότι τα νοσοκομεία μπορούν να στοχοποιηθούν γενικά, με βάση τα όσα ισχυρίζεται το Ισραήλ σχετικά με το συγκρότημα Al-Shifa.

Για εμάς δεν φέρνει κάτι καινούργιο, επί της ουσίας, η έρευνα της Washington Post για την εισβολή των σιωναζιστών στο Νοσοκομειακό Συγκρότημα Αλ-Σίφα, το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Παλαιστίνη, με το πρόσχημα ότι δήθεν στα υπόγειά του λειτουργούσε το αρχηγείο-διοικητήριο των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ. Τα ίδια τα ευρήματα που παρουσίασε το Ισραήλ θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν βαμμένα με το αίμα τόσων αμάχων Παλαιστίνιων, ακόμα και νεογνών.

 

To μόνο καινούργιο στοιχείο είναι πως οι Αμερικάνοι, που για τους δικούς τους ιμπεριαλιστικούς λόγους θέλουν να τελειώσει ο αποτυχημένος πολεμικός τυχοδιωκτισμός των σιωναζιστών στη Γάζα, προσπαθούν να τους στριμώξουν και με το έγκλημα στο Αλ-Σίφα, για το οποίο είχε δώσει το πράσινο φως ο ίδιος ο Μπάιντεν.

Θυμίζουμε πως οι σιωναζιστές περίμεναν την έγκριση των Αμερικανών για να εισβάλουν στο Αλ-Σίφα. Μόλις ο Μπάιντεν δήλωσε ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιείται σαν στρατηγείο της Χαμάς, δόθηκε το πράσινο φως για την εισβολή. Η Χαμάς το αντιλήφθηκε αμέσως και εξέδωσε ανακοίνωση: Η υιοθέτηση από τον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο της ψευδούς αφήγησης της Κατοχής, με τον ισχυρισμό ότι η Αντίσταση χρησιμοποιεί το Ιατρικό Συγκρότημα Σίφα, ήταν το πράσινο φως για την Κατοχή προκειμένου να διαπράξει περισσότερες σφαγές αμάχων για να τους αναγκάσει να εκτοπιστούν βίαια και να ολοκληρώσει το σχέδιο εκτοπισμού του λαού μας.

Ανανεώνουμε την έκκλησή μας προς τα Ηνωμένα Εθνη να σχηματίσουν μια διεθνή επιτροπή που θα περιοδεύσει και θα επανεξετάσει όλα τα νοσοκομεία για να προσδιορίσει το ψέμα της αφήγησης της Κατοχής και της συμμάχου της Ουάσιγκτον, η οποία φέρει την άμεση ευθύνη για τον γενοκτονικό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, κατέληγε η ανακοίνωση του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης Χαμάς.

Αυτά τότε δεν είχαν καμιά σημασία για την Washington Post και τη διοίκηση Μπάιντεν. Πίστευαν τότε πως ο σιωναζιστικός στρατός είναι σε θέση να νικήσει την Αντίσταση. Τώρα που αυτό αποδείχτηκε ευσεβής πόθος, προσπαθούν να στριμώξουν τον Νετανιάχου με κάθε τρόπο και με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Στην ίδια αμερικανική τακτική εντάσσεται και η συνέντευξη που πήραν χτες οι New York Times από την πρώην αιχμάλωτη (απελευθερώθηκε με την ανταλλαγή κρατούμενων). Σαχέρ Καλντερόν. «Κατά τη διάρκεια της κράτησης, άκουγα τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Πολύ δυνατούς βομβαρδισμούς. Είπα στον εαυτό μου πολλές φορές ότι τελικά θα πέθαινα εδώ. Εξαιτίας των ισραηλινών πυραύλων και όχι λόγω της Χαμάς. Φοβόμουνα πάρα πολύ, γιατί δεν ήξερα τι γίνεται έξω. Ούτε ήξερα πόσα άτομα ήταν μαζί μου».

 

Η Αντίσταση δημοσιεύει βίντεο με αιχμάλωτους που καταγγέλλουν τον Νετανιάχου ότι θέλει να τους πάρει πτώματα, για να του έρθουν πιο φτηνά στην ανταλλαγή, ή βίντεο με αιχμάλωτους που σκοτώθηκαν από τους σιωναζιστές, ενώ η Αντίσταση τούς είχε μια χαρά στην υγεία τους και προσπαθούσε να τους κρατήσει ζωντανούς, ο ίδιος ο σιωναζιστικός στρατός παραδέχεται ότι σκότωσε τρεις δικούς του, κι ας κρατούσαν λευκή σημαία και φώναζαν στα εβραϊκά, και η παγκόσμιας κυκλοφορίας αμερικάνικη εφημερίδα δημοσιεύει συνέντευξη από πρώην αιχμάλωτη που λέει πως φοβόταν τις ισραηλινές βόμβες και όχι τη Χαμάς.