• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

άγματα» νεοναζί να επιδίδονται σε ναζιστικούς χαιρετισμούς αντίκρισαν οι κάτοικοι της περιοχής Τουσκολάνο,στη Ρώμη, έξω από τα σπίτια τους, το βράδυ της Κυριακής. άγματα» νεοναζί να επιδίδονται σε ναζιστικούς χαιρετισμούς αντίκρισαν οι κάτοικοι της περιοχής Τουσκολάνο,στη Ρώμη, έξω από τα σπίτια τους, το βράδυ της Κυριακής.

Ιταλία: Ναζιστικοί χαιρετισμοί από εκατοντάδες φασίστες στην πρωτεύουσα

January 10, 2024 540
ΠΗΓΗ: 
Μέχρι στιγμής η πρωθυπουργός της χώρας, Τζόρτζια Μελόνι, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δήλωση.
 

Στο πλαίσιο «εκδήλωσης μνήμης» για την την 46η επέτειο από τη δολοφονία τριών νεοφασιστών στη Via Acca Larentia και ύστερα από την καθιερωμένη ετήσια θεσμική τελετή- παρουσία, μάλιστα, και του Προέδρου της Περιφέρειας του Λατίου, Φραντσέσκο Ρόκα-, εκατοντάδες μαυροντυμένοι νεοναζί μαζεύτηκαν στο σημείο, «τιμώντας» τους νεκρούς ομοϊδεάτες τους με τον δικό τους, γνωστό, τρόπο- δηλαδή χαιρετώντας ναζιστικά και φωνάζοντας «παρών» όταν ακούγονται τα ονόματα των νεκρών νεοφασιστών.

 

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή μπροστά από τα πρώην κεντρικά γραφεία της MSI, του νεοφασιστικού κόμματος που τελικά μετατράπηκε στο συντηρητικό κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας, στο οποίο συνιδρυτής ήταν η πρωθυπουργός της χώρας,  Τζόρτζια Μελόνι.

Οι εικόνες ντροπής έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, με την αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν, να δηλώνει πως «μοιάζει σαν να είναι το 1924» και την βουλευτή του κόμματος, Μικέλα Ντι Μπιάσε, να τονίζει πως η πρωτεύουσα της χώρας «δεν μπορεί να είναι όμηρος των νεοφασιστών», υπενθυμίζοντας πως, στην Ιταλία, «η απολογία του φασισμού αποτελεί έγκλημα». Μέχρι στιγμής η πρωθυπουργός της χώρας, Τζόρτζια Μελόνι, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δήλωση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search