• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Μαφία και Εξουσία

January 10, 2024 475

ΠΗΓΗ: Γιώργος X. Παπασωτηρίου - artinews.gr

Η χρήση της κοκαΐνης διπλασιάστηκε δείχνει η εξέταση των λυμάτων σύμφωνα με τον καθηγητή αναλυτικής χημείας Νίκο Θωμαΐδη. Ποιος αλήθεια «καίει» τη νεολαία με ναρκωτικά; Ποιος εμπορεύεται την κοκαΐνη; Ποιος πλουτίζει πουλώντας θάνατο;

Στη Βενετία, στα ύφαλα πλοίου Έλληνα εφοπλιστή βρέθηκαν δύο τόνοι του ναρκωτικού αυτού. Στον Πειραιά, αξιωματούχοι του Λιμενικού διακινούσαν κατασχεμένη κοκαΐνη. Διακινητές είναι και αστυνομικοί. Αλλά αυτοί είναι οι μικροί διακινητές, οι «μεγάλοι» είναι οι κορυφές του οικονομικού πλούτου και της πολιτικής εξουσίας.

Όσοι τολμούν και μιλούν για την σχέση της Εξουσίας με το Έγκλημα, δολοφονούνται. Ένας δημοσιογράφος στην Κατάνια της Σικελίας καταγγέλει ότι η Μαφία απαρτίζεται από υπουργούς, δημάρχους, μεγαλοκατασκευαστές έργων του δημοσίου αλλά και ιδιωτικών, μεγαλοεπιχειρηματίες κ.ο.κ.. Ο δημοσιογράφος εκτελείται. Στην Αθήνα, ο Γιώργος Καραϊβάζ καταγγέλει ομοίως ότι «…Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί… Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.» Και ο Γιώργος Καραϊβάζ εκτελείται εν ψυχρώ μπροστά από το σπίτι του. Στην Σικελία οι δολοφόνοι βρέθηκαν, στην Ελλάδα όχι!

Η αλληλοδράση Εγκλήματος και Εξουσίας είναι ένα από τα πεδία της σημερινής πραγματικότητας. Τα άλλα είναι η συσσώρευση από τη μια υπερπλούτου και από την άλλη ακραίας φτώχιας μέσω της άγριας εκμετάλλευσης. Είναι ο εφιάλτης ενός μέρους της ανθρωπότητας που είναι αναγκασμένο να περιπλανιέται για να επιβιώσει (μετανάστες) λόγω της φτώχειας, της κλιματικής κρίσης και των πολέμων. Είναι τέλος η κρατική βία και η βιοπολιτική.

Αυτοί που κυβερνούν στο όνομα της «ασφάλειας» και της πάταξης τους εγκλήματος, είναι οι ίδιοι που κάνουν πλάτες στο έγκλημα.

Αλλά και αυτοί/ες που βλέπουν τα παιδιά τους να «καίγονται» από τα ναρκωτικά, υπερψηφίζουν τους «φονείς» τους, αυτούς που τους θέλουν χρήστες ποικίλων εθισμών από τα “like” μέχρι τις ουσίες, που τους «φτιάχνουν» με τον δήθεν ακίνδυνο μπάφο, τον καλύτερο “tourist guide” για την ναρκοκουλτούρα, που τους γεμίζουν τη ζωή με «νόημα» κάθε λογής πίστεων, από τη θρησκεία στο Θεό μέχρι τον ομάδα-θρησκεία, που τους θέλουν τάχα “apolitique” για να τους καταστήσουν φονικές μηχανές και να τους στείλουν είτε στο «στρατό» του εγκλήματος και της νύχτας είτε κατευθείαν στο φασισμό, ή και στα δύο...

*Μόλις τώρα έμαθα και για την παραίτηση της προέδρου του Χάρβαρντ, Κλοντίν Γκέι (φωτο). Κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό και λογοκλοπή! Ουσιαστικά πρόκειται για μια άλλη μορφή εκτέλεσης από τις λογής μαφίες της εξουσίας και του επιχειρείν που αποκαλείται «δολοφονία χαρακτήρα». Αφορμή της δίωξης της προέδρου του Χάρβαρντ είναι οι διαδηλώσεις των φοιτητών (μεταξύ αυτών και πολλών Εβραίων) εναντίον του Νετανιάχου για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα. Πίσω από τη δίωξη αυτή, είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και αυτοί που κερδίζουν από τους πολέμους. Είναι οι κολοσσοί της στρατιωτικής βιομηχανίας, η Lockheed Martin, η Raytheon, η Northrop κ.ά.. που τα κέρδη τους είναι τόσα ώστε μπορούν «να πληρώνουν τους CEO τους περίπου 200 φορές περισσότερα από τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ και να ξοδεύουν 53 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξαγορές μετοχών», γράφει σε ανάρτησή του στο X ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς. Αυτοί λοιπόν μπορούν να δολοφονούν χαρακτήρες, προκαλώντας «ζωντανούς θανάτους», αλλά προκαλούν και πολέμους για να πωλούν τα όπλα τους, σκοτώνοντας πραγματικά δεκάδες χιλιάδες αθώους…

Και όλα αυτά έχουν ένα όνομα: Το ΚΕΡΔΟΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search