• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ψηλά η παλαιστινιακή σημαία σε όλον τον κόσμο Ψηλά η παλαιστινιακή σημαία σε όλον τον κόσμο

100 μέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Οργή σε όλον τον πλανήτη

January 15, 2024 474
 
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο καθώς η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα έκλεισε 100 ημέρες.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν, χθες Σάββατο στους δρόμους σε όλον τον πλανήτη, σε  ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 100 ημέρες από την έναρξη της ισραηλινής επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι διαδηλώσεις ήταν μέρος μιας παγκόσμιας ημέρας δράσης για την Παλαιστίνη, με αίτημα να σταματήσει η γενοκτονία που έχει αφήσει έως τώρα πίσω της 23.843 νεκρούς και περισσότερους από 60.317 τραυματίες.

Στη Βρετανία, όπου διαδηλωτές κινητοποιούνται κάθε εβδομάδα από τις 7 Οκτωβρίου, το πλήθος συγκεντρώθηκε στο Bank Junction στο κέντρο του Λονδίνου, με την έβδομη Εθνική Πορεία για την Παλαιστίνη να χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση της Μικρής Αμάλ (Ελπίδα), μιας γιγάντιας μαριονέτας ενός παιδιού πρόσφυγα από τη Συρία που έγινε διεθνές σύμβολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφού ταξίδεψε 8.000 χιλιόμετρα από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας στο Μάντσεστερ τον Ιούλιο του 2021.

Στις ΗΠΑ, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την κυβέρνηση Μπάιντεν για τον χειρισμό του πολέμου του Ισραήλ, ζητώντας κατάπαυση του πυρός και τερματισμό των κλιμακούμενων επιθέσεων των ΗΠΑ στην Υεμένη, στη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον.

Στο Δουβλίνο, χιλιάδες παρέλασαν κατά μήκος της κύριας οδού της πρωτεύουσας της Ιρλανδίας για να διαμαρτυρηθούν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στη Ρώμη, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε μια λεωφόρο κοντά στο Κολοσσαίο, με κεντρικό σύνθημα «Σταματήστε τη Γενοκτονία». Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, μέσα στη βουή ηχητικών εφέ που μιμούνταν τις εκρήξεις βομβών, αρκετοί διαδηλωτές ξάπλωσαν στο δρόμο και τράβηξαν λευκά σεντόνια πάνω τους σαν να ήταν πτώματα, ενώ άλλοι γονάτισαν δίπλα τους, με τις παλάμες τους βαμμένες με κόκκινη μπογιά.

Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με αίτημα την άμεση κατάπαυση του πυρός, τον τερματισμό του πολέμου, την άρση του αποκλεισμού στη Γάζα και την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ. Οι διαδηλωτές κυμάτισαν παλαιστινιακές σημαίες και κρατούσαν πλακάτ και πανό που έγραφαν: «Από τη Γάζα ως το Παρίσι. Αντίσταση.»

Στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών για να στείλουν ένα μήνυμα οργής στον πιστό σύμμαχο του Ισραήλ.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, κυματίζοντας σημαίες της Ινδονησίας και της Παλαιστίνης και κρατώντας πινακίδες που έγραφαν «Μποϊκοτάρετε το Ισραήλ» και «Εκεχειρία τώρα».

Στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής που κατέφυγε κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο των ΗΠΑ.

Στο Αμμάν της Ιορδανίας, όπως και στο Όκλαντ στην Αυστραλία οι διαδηλωτές κυμάτιζαν εκτός από την παλαιστινιακή και τη σημαία της Νότιας Αφρικής.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε, ΒιέννηΒερολίνο, , Μιλάνο, αλλά και σε πόλεις της Ινδίας και στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, Κολόμπο, αλλά και στην παγωμένη Ισλανδία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search