• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Πάνω από 100.000 νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι Παλαιστίνιοι

February 02, 2024 509

 Πάνω από 100.000 νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι Παλαιστίνιοι 30 νεκροί πρόχειρα θαμμένοι με δεμένα χέρια και κουκούλες στο κεφάλι

Με την πολύμορφη στήριξη από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ το Ισραήλ εντείνει το σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας, αυξάνοντας χτες, 117η μέρα των δολοφονικών επιθέσεων του κατοχικού στρατού, τον συνολικό αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων σε τουλάχιστον 26.900 και των τραυματιών σε 65.949.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, από το βράδυ της Τρίτης μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης σκοτώθηκαν τουλάχιστον 150 Παλαιστίνιοι και 313 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα.

Το BBC μετέδωσε χτες ότι από την έναρξη του πολέμου έχουν σκοτωθεί στη Γάζα πάνω από 11.500 παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών.

Το βρετανικό δίκτυο επικαλείται στοιχεία της ΜΚΟ «Mediterranean Human Rights Monitor», που εκτιμά επίσης ότι πάνω από 24.000 παιδιά έχουν χάσει έναν από τους δύο γονείς, καθώς και στοιχεία της UNICEF που εκτιμά ότι πάνω από 19.000 παιδιά στη Γάζα έχουν μείνει ορφανά και από τους δύο γονείς και χωρίς κανέναν ενήλικα συγγενή να τα φροντίζει.

Εκπρόσωπος της UNICEF εξηγεί στο BBC ότι πολλά από αυτά είναι τόσο μικρά που δεν ξέρουν καν το όνομά τους, ενώ υπάρχουν και μεγαλύτερα τα οποία είναι τόσο σοκαρισμένα που δεν μπορούν να μιλήσουν.

Σε άλλο ρεπορτάζ το BBC κάνει έναν νεότερο απολογισμό των καταστροφών που έχουν προκαλέσει οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί τεσσάρων μηνών στα κτίρια της Γάζας. Βάσει ανάλυσης δορυφορικών φωτογραφικών και άλλων δεδομένων, εκτιμά πως έχει ισοπεδωθεί πάνω από το 50%, έως το 61% των κτιρίων όλης της Λωρίδας της Γάζας. Τα δορυφορικά δεδομένα αποκαλύπτουν ότι έχουν ισοπεδωθεί ή υποστεί μεγάλες ζημιές 144.000 έως 175.000 κτίρια.

Στη νότια πόλη Χαν Γιούνις, όπου εστιάζουν πλέον οι σφοδρές επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού, έχει ήδη ισοπεδωθεί πάνω από το 46% των κτιρίων.

Βρήκαν δεκάδες πτώματα Παλαιστινίων δεμένα χειροπόδαρα

Αποτροπιασμό προκαλούν οι πληροφορίες για τουλάχιστον 30 πτώματα Παλαιστινίων που βρέθηκαν πρόχειρα θαμμένα στον αυλόγυρο σχολείου του ΟΗΕ στο Μπέιτ Λαχίγια της βόρειας Γάζας, και τα οποία ήταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης.

Τα χέρια και τα πόδια ήταν δεμένα με πλαστικές χειροπέδες (δεματικά), τα μάτια ή και ολόκληρα τα κεφάλια ήταν καλυμμένα με πανί και έφεραν σημειώματα γραμμένα στα Εβραϊκά.

Με αυτήν την αφορμή, το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε την άμεση συγκρότηση διεθνούς επιτροπής έρευνας ώστε να εξετάσει τις καταγγελίες για μαζικές εκτελέσεις και εγκλήματα πολέμου.

Παράλληλα, εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς ζήτησε από διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να τεκμηριώσουν «αυτό το φοβερό έγκλημα», κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «εξολοθρεύει τον Παλαιστινιακό λαό».

Νέες καταγγελίες για πείνα και ανθρωπιστική καταστροφή

Ο Μ. Ράιαν, διευθυντής του Προγράμματος Διαχείρισης Επειγουσών Υγειονομικών Καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σε συνέντευξη Τύπου χτες στη Γενεύη κατήγγειλε ότι ο λαός της Γάζας λιμοκτονεί.

«Είναι ένας πληθυσμός που πεθαίνει από πείνα. Ενας πληθυσμός που ωθείται στο χείλος του γκρεμού», τόνισε, προειδοποιώντας ότι η μαζική καταστροφή που υφίστανται οι κάτοικοι της Γάζας «μπορεί να επιδεινωθεί».

«Αν συνδυάσετε την έλλειψη τροφής με τον υπερπληθυσμό, όπως και με το κρύο και την έλλειψη στέγης, έχετε τις τέλειες συνθήκες για να υπάρξει μαζική επιδημία στα παιδιά», πρόσθεσε.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τ. Γκεμπρεγέσους, τόνισε ότι μέχρι σήμερα «πάνω από 100.000» κάτοικοι της Γάζας είναι νεκροί «ή τραυματίες, ή αγνοούμενοι, ή φέρονται ως νεκροί».

Στο μεταξύ, επιτροπή οργανισμών του ΟΗΕ (Inter-Agency Standing Committee) εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρόμενη για την απόφαση τουλάχιστον 12 χωρών, μεταξύ τους των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας, άλλων κρατών της ΕΕ κ.ά., να διακόψουν τη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), προειδοποιώντας ότι θα αυξήσει τα δεινά και την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Χαρακτήρισαν τη διακοπή της χρηματοδότησης «επικίνδυνη», εκτιμώντας ότι μπορεί να οδηγήσει «σε κατάρρευση του ανθρωπιστικού συστήματος στη Γάζα, με βαριές συνέπειες σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και σε όλη την περιοχή».

ΠΗΓΗ: euforipediada.blogspot.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search