• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Όχι στη συμμετοχή στην εγκληματική νατοϊκή επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα

March 15, 2024 566

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές κυβερνήσεις κάτω από τις επιταγές των ΗΠΑ και της ΕΕ και για την εξυπηρέτηση αλλότριων και εχθρικών προς τον λαό συμφερόντων, εμπλέκουν τη χώρα σε πολέμους και εγκληματικούς νατοϊκούς σχεδιασμούς. Όμως η εμπλοκή της Ελλάδας στα όσα συμβαίνουν στην Ερυθρά, δεν αφορά απλά μια ακόμη τέτοια επιχείρηση.

Η αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» σε ένα πεδίο που επί της ουσίας εξελίσσεται ένας πόλεμος με πυραύλους και drowns και η ανάληψη της διοίκησης της στρατιωτικής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» της ΕΕ, συνιστά ένα νέο, αναβαθμισμένο βήμα εμπλοκής της χώρας σε ένα θερμό μέτωπο. Πολύ περισσότερο αποτελεί μια επικίνδυνη τυχοδιωκτική ενέργεια, μια περίοδο μάλιστα που οι παγκόσμιες ανακατατάξεις και οι διεθνείς ανταγωνισμοί προμηνύουν ένταση και διεύρυνση των πολεμικών συρράξεων, ενώ απειλούν με γενικότερη ανάφλεξη περιοχές όπως αυτή της Μέσης Ανατολής.

Πιο απλά, σε σχέση με προηγούμενες αποστολές στις οποίες τα ελληνικά σώματα είχαν κατά βάση επικουρικό ρόλο, η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» εντάχθηκε σε ένα πολεμικό πεδίο στο οποίο, εκτός από πομπός, ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει και δέκτης πυραυλικών επιθέσεων. Με άμεσους κινδύνους για τις ζωές των 200 ένστολων που υπηρετούν στο πλοίο, αλλά και με σοβαρές συνέπειες που εγκυμονεί ένα τέτοιο περιστατικό εμπλοκής για τον ελληνικό λαό.

Η αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά, όπως και των πλοίων που ήδη υπάρχουν στην περιοχή, δεν έχει να κάνει με κανενός είδους εθνικό συμφέρον. Ακόμη και για αυτούς που μιλούν για «ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο» των ποντοπόρων πλοίων, υπενθυμίζουμε ότι αυτό είναι ελληνικό μόνο ως προς την καταγωγή. Οι Έλληνες εφοπλιστές, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχουν τις εταιρείες τους εισηγμένες στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, όπου βρίσκονται και οι έδρες τους, ενώ τα πλοία τους κυκλοφορούν με όποια σημαία τους εξασφαλίζει μηδενική φορολογία και τη μέγιστη ασυδοσία και κερδοφορία. Και δεν έχουν καμία σχέση και κανένα κοινό συμφέρον με έναν λαό που φορολογείται σκληρά για να επιδοτείται ποικιλοτρόπως το όποιο εφοπλιστικό κεφάλαιο επιχειρεί στη χώρα. Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» βρίσκεται εκεί με αποκλειστικό σκοπό την υπεράσπιση των εγκληματικών νατοϊκών σχεδιασμών και ενάντια σε κάθε έννοια εθνικού συμφέροντος.

Δεν προστατεύει τις ζωές των ναυτεργατών. Χρησιμοποίησαν ακόμη και αυτό το επιχείρημα οι εχθροί των εργατικών δικαιωμάτων. Αυτοί που με τις πολιτικές της επενδυτικής ασυδοσίας που υπηρετούν οδηγούν στον θάνατο έναν εργάτη κάθε δύο μέρες (179 μέσα στο 2023) μόνο με τις επίσημες στατιστικές. Βρίσκεται εκεί για να «προστατεύσει» και να εγγυηθεί τις δολοφονίες δεκάδων χιλιάδων παιδιών.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search