• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

ΠΕΝΕΝ προς ΕΕ – Κυβέρνηση: Σταματήστε τα επικίνδυνα «πειρατικά» ταξίδια των ελληνόκτητων πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα!

January 19, 2024 570

Κλιμακώνεται καθημερινά η αντιπαράθεση στην Μέση Ανατολή ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης επίθεσης του Ισραήλ στην παλαιστινιακή Γάζα.

Το δυτικό μπλοκ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. δίνοντας συγχωροχάρτι στην δολοφονική στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ έχει δημιουργήσει μια επικίνδυνη και εκρηκτική κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα στον Περσικό Κόλπο και σε όλη την Μέση Ανατολή.

Οι ανταγωνισμοί μεταξύ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – Ιράν έχουν φέρει στο προσκήνιο επιθέσεις που στοχεύουν εμπορικά πλοία που διαπλέουν στην περιοχή με πρωταγωνιστικό ρόλο τους αντάρτες Χούθι.

Η επικινδυνότητα της περιοχής για την Ναυσιπλοΐα βρίσκεται στο κόκκινο αφού έως τώρα έχουν γίνει τουλάχιστον 23 τέτοιες επιθέσεις.

Η πιο πρόσφατη είναι αυτή εναντίον του ελληνόκτητου πλοίου «M/V ZOGRAFIA» της Ναυτιλιακής εταιρίας «Vulcanus Technical Maritime Enterprises» πλοιοκτησίας Άρη Θεοδωρίδη, το οποίο χτυπήθηκε με πύραυλο και ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ανάμεσα στο πλήρωμα.

Το κρίσιμο αυτό διάστημα Ναυτιλιακοί κολοσσοί που διαθέτουν εκατοντάδες πλοία αναστέλλουν το πέρασμα από την θανάσιμη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Αντίθετα οι Έλληνες εφοπλιστές αξιοποιούν αυτή την κατάσταση για να εισπράττουν μυθώδη κέρδη (ναύλα) θέτοντας την ζωή των πληρωμάτων κορώνα – γράμματα.

Οι ευθύνες τους μαζί και της κυβέρνησης είναι βαρύτατες έως εγκληματικές που στέλνουν τα πληρώματα ως «πρόβατα για σφαγή».

Οι ευθύνες των εφοπλιστών αφορούν και το συλλογικό τους φορέα στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) η οποία αντί να εκδώσει απαγορευτικό για την διέλευση των ελληνικών – ελληνόκτητων πλοίων ζητάει από την κυβέρνηση την αποστολή πολεμικής φρεγάτας για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους εμπλέκοντας με αυτό τον τρόπο την χώρα μας σε επικίνδυνες περιπέτειες!

Προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στο Ναυτεργατικό κόσμο όλοι εκείνοι που είτε έμμεσα ζητούν στρατιωτικές αποστολές στην περιοχή, είτε αθωώνουν τους εφοπλιστές μη θέτοντας την επείγουσα ανάγκη να υπογραφεί ειδική ΣΣΕ που θα κατοχυρώνει το απόλυτο δικαίωμα των Ναυτεργατών για παλιννόστηση με δαπάνες των εταιριών πριν τα πλοία εισέλθουν στην επικίνδυνη θαλάσσια περιοχή!

Οι ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων είναι τεράστιες και ευχόμαστε να μην θρηνήσουμε θύματα Ναυτεργάτες το επόμενο διάστημα διότι τότε θα είναι συνυπεύθυνοι όλοι τους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search