• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Μας κάνουν συνένοχους σε εγκλήματα πολέμου

April 05, 2024 810

Βιώσιμοι» τρόποι που βρωμοκοπάνε θάνατο. Διόλου τυχαία, ο Γεραπετρίτης έφτασε στις Βρυξέλλες έχοντας στις αποσκευές του την απόφαση που πάρθηκε προχτές στη Βουλή, σε κλειστή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, για αποστολή νέων παρτίδων οπλισμού και πυρομαχικών στην κυβέρνηση Ζελένσκι.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των πυρομαχικών που, επισήμως, πωλούνται στην Τσεχία (η οποία τα προωθεί κατόπιν στο Κίεβο) περιλαμβάνονται και 38.521 φυσίγγια καπνού λευκού φωσφόρου από αμερικανικά άρματα μάχης (Μ48Α5), τύπου M313, διαμετρήματος 90 χιλιοστών και 500 βλήματα 105 χιλιοστών από γαλλικά άρματα μάχης ΑΜΧ30. Αρματα που, σημειωτέον, δεν διαθέτουν ούτε η Τσεχία ούτε η Ουκρανία, επομένως είναι δεδομένο ότι τα πυρομαχικά θα πάνε για «άλλη χρήση». Ο λευκός φώσφορος, η χημική ουσία που εμπεριέχεται στα βλήματα που πουλά η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο III της Σύμβασης για την Απαγόρευση της Χρήσης Ορισμένων Συμβατικών Οπλών, θεωρείται εμπρηστικό όπλο.

Από το 1983 η χρήση τους θεωρείται έγκλημα πολέμου, καθώς ο λευκός φώσφορος, όταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο, προκαλεί θερμοκρασίες πάνω από 1.300 βαθμούς, κατακαίοντας τις σάρκες όποιου έρθει σε επαφή.

Με τις πλάτες των άλλων αστικών κομμάτων, η κυβέρνηση επεκτείνει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον λαό. Διαμορφώνονται ταυτόχρονα οι προϋποθέσεις να γίνουν η χώρα και ο λαός μας συνεργοί σε εγκλήματα πολέμου, αφού τα πυρομαχικά λευκού φωσφόρου έχουν απαγορευτεί εξαιτίας της τεράστιας ζημιάς και των απωλειών που προκαλούν στον άμαχο πληθυσμό.

Τα ο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενο στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφσυν ενώ έκανε γαργάρο το χτεσινό αντίστοιχο του Ριζοσπάστη, «Πουλάμε απαγορευμένα όπλα», ουσιαστικά πετά τη μπάλα στην εξέδρα, αφού απαντά μόνο στο ένα σκέλος, υποστηρίζοντας ότι «Τα πυρομαχικά στα οποία γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” είναι καπνογόνα και όχι εμπρηστικά».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «χρησιμοποιούνται με σκοπό τη δημιουργία προπετάσματος καπνού για τον περιορισμό της παρατήρησης και την απόκρυψη-παραπλάνηση των κινήσεων αρμάτων και όχι ως εμπρηστικά κατά προσωπικού». Και καταλήγει: «Το Πρωτόκολλο ΙΙΙ της Σύμβασης για την Απαγόρευση ή τον Περιορισμό Χρήσης Ορισμένων Συμβατικών Όπλων θέτει περιορισμούς για την χρήση εμπρηστικών πυρομαχικών κατά αμάχων. Ορίζεται ρητώς ότι δεν περιλαμβάνονται στα εμπρηστικά πυρομαχικά τα καπνογόνα πυρομαχικά».

Και οι «πέτρες» όμως ξέρουν τις δυνατότητες τροποποίησης της χρήσης πυρομαχικών, κάτι που γίνεται γενικευμένα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο, δεν απαντά για την «ταμπακιέρα», καθώς το συγκεκριμένο Πρωτόκολλο απαγορεύει τη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας (λευκός φώσφορος), ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για «εμπρηστικά πυρομαχικά» ή για «καπνογόνα πυρομαχικά».

Παρά την απαγόρευση, όμως, το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του δεν δίστασαν έκτοτε να χρησιμοποιήσουν αυτό το δολοφονικό υλικό στους πολέμους και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου πρωταγωνιστούν ανά τον κόσμο.

Για παράδειγμα, με τέτοιες βόμβες «ράντισαν» τον λαό της Γιουγκοσλαβίας 25 χρόνια πριν, όπως κάνει τώρα το Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

Εβδομήντα πέντε χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι ολόκληρο το αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας είναι «ζυγισμένο - στοιχισμένο» με την ενεργότερη συμμετοχή στα εγκληματικά του σχέδια, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Επιμέλεια: Ν. Π.

euforipediada.blogspot.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search