• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ο Νετανιάχου βύθισε τη Μ. Ανατολή στη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών

April 14, 2024 560

 

Του Αρη Χατζηστεφάνου
Απάντηση με Drones, αποφάσισε τελικά να δώσει το Ιράν στον βομβαρδισμό της πρεσβείας του από τον ισραηλινό στρατό πριν από δυο εβδομάδες.

Αναλυτές αναμένουν ότι στις επιθέσεις ενδέχεται να συμμετάσχουν και δυνάμεις της Υεμένης και της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με βασικό στόχο να μην μπορέσουν τα αντιεροπορικά συστήματα του Ισραήλ και των ΗΠΑ να αποτρέψουν όλα τα χτυπήματα.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Μοχαμάντ Ρεζά Αστιάνι προειδοποίησε ότι «όποια χώρα ανοίξει το έδαφος ή τον εναέριο χώρο της στο Ισραήλ για μια [πιθανή] επίθεση στο Ιράν, θα λάβει την αποφασιστική μας απάντηση».

Την κλιμάκωση της έντασης προκάλεσε η απόφαση του Ισραήλ να βομβαρδίσει την πρεσβεία του Ιράν στη Συρία σκοτώνοντας ανώτατους αξιωματούχους. Ο Νετανιάχου φιλοδοξει με αυτό τον τρόπο να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα και να εμπλέξει ενεργά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε διαφορετική πρίπτωση γνωρίζει ότι οι ημέρες του στον πρωθυπουργικό θώκο είναι μετρημένες καθώς αυξάνονται οι αντιδράσεις και στο εσωτερικό του Ισραήλ για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την ομηρεία Ισραηλινων πολιτών από τη Χαμάς.

Οι πρόσφατες επιφυλάξεις που είχε εκφράσει, για προεκλογικούς λόγους, ο Αμερικανός πρόεδρος  για την πολιτική του Νετανιάχου (παρά το γεγονός ότι συνέχισε να εξοπλίζει το Ισραήλ για τη συνέχιση της γενοκτονίας) και οι επαφές που είχαν Αμερικανοί αξιωματούχοι με στελέχη της ισραηλινής αντιπολίτευσης προκάλεσε πανικό στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ο οποίος είδε τη γενικευμένη σύρραξη σαν μοναδική σανίδα σωτηρίας  της πολιτικής τους καριέρας.

 

Σε διαφορετική πρίπτωση γνωρίζει ότι οι ημέρες του στον πρωθυπουργικό θώκο είναι μετρημένες καθώς αυξάνονται οι αντιδράσεις και στο εσωτερικό του Ισραήλ για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την ομηρεία Ισραηλινων πολιτών από τη Χαμάς.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την αποστολή της φρεγάτας Ύδρα κατάφερε να εμπλέξει τη χώρα σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις που έχει γνωρίσει η Μέση Ανατολή στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα, με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την οικονομία, τον τουρισμό αλλά και την ασφάλεια των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πάρι Καρβουνόπουλου στο datajournalist, τεχνικοί θέτουν σειρά ερωτημάτων για το κατά πόσο προετοιμασμένη είναι η φρεγάτα να αντιμετωπίσει επιθέσεις με drones. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ «τρεις μηχανικοί, ένας της φρεγάτας ΎΔΡΑ και δύο ακόμη που κλήθηκαν να τους αντικαταστήσουν προτίμησαν να παραιτηθούν από το ΠΝ ,παρά να δώσουν το πράσινο φως για τον απόπλου του πλοίου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search