• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

«Εξαφανισμένα» έως 21.000 παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας

June 24, 2024 318

Τουλάχιστον 37.626 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 86.098 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.
Την εξόχως δραματική εικόνα στον ισοπεδωμένο θύλακα κατέδειξε σήμερα με νέα τραγικά στοιχεία η Save the Children, με την οργάνωση να απευθύνει νέα έκκληση για κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να βρεθούν τα παιδιά που αγνοούνται στην παλαιστινιακή λωρίδα, τα οποία φθάνουν έως και τα 21.000 από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τον πόλεμο.

17.000 ασυνόδευτα παιδιά θεωρούνται νεκρά 
Όπως ανακοίνωσε συγκεκριμένα η ΜΚΟ που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, 4.000 παιδιά πιθανολογείται ότι παραμένουν παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια και πλέον θεωρούνται νεκρά και 17.000 είναι ασυνόδευτα και χωρισμένα από τις οικογένειές τους.

Κατά τη φιλανθρωπική οργάνωση, ένας άγνωστος αριθμός τους θάφτηκε σε ομαδικούς, ανώνυμους τάφους, ενώ άλλα εξαφανίστηκαν βίαια από τις ισραηλινές δυνάμεις ως αποτέλεσμα της επιχείρησης τους στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που «κρατήθηκαν και μεταφέρθηκαν βίαια έξω από τη Γάζα [με] άγνωστο στις οικογένειές τους το πού βρίσκονται, εν μέσω αναφορών για κακομεταχείριση και βασανιστήρια».


Ο Jeremy Stoner, περιφερειακός διευθυντής της Save the Children για τη Μέση Ανατολή, δήλωσε: «Οι οικογένειες βασανίζονται από την αβεβαιότητα για το πού βρίσκονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Κανένας γονέας δεν πρέπει να σκάψει μέσα σε ερείπια ή ομαδικούς τάφους για να προσπαθήσει να βρει το σώμα του παιδιού του. Κανένα παιδί δεν πρέπει να είναι μόνο του, απροστάτευτο σε εμπόλεμη ζώνη. Κανένα παιδί δεν πρέπει να συλλαμβάνεται, να φυλακίζεται ή να κρατείται όμηρος». Είναι «απελπιστική» η ανάγκη για μια κατάπαυση του πυρός, πρόσθεσε, για να βοηθήσει «στη στήριξη των αγνοούμενων παιδιών που επέζησαν και να αποτρέψει την καταστροφή περισσότερων οικογενειών».

Η έκθεση της Save the Children είναι η τελευταία σε μια σειρά τέτοιων ενεργειών από ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς που τονίζουν τα εγκλήματα που διαπράττονται κατά των παιδιών στη Γάζα. 

Επίσης είναι γνωστό ότι:

Ο ΟΗΕ είχε αποκαλέσει τη Γάζα νεκροταφείο για τα παιδιά τον Νοέμβριο.

Η UNICEF είχε πει τον Μάιο ότι δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για τα παιδιά στη Γάζα, προσθέτοντας ότι πληρώνουν το υψηλότερο τίμημα στον πόλεμο. Ένα μήνα μετά, τον Ιούνιο, είχε δηλώσει ότι περίπου το 90% των παιδιών στη Γάζα δεν έχουν να φάνε και αντιμετώπιζαν «σοβαρές» απειλές για την «επιβίωση και την ανάπτυξή τους».

 

Επίσης τον Ιούνιο, ο Αντόνιο Γκουτέρες είχε προσθέσει το Ισραήλ στη «λίστα της ντροπής» των χωρών που διαπράττουν σοβαρές παραβιάσεις κατά των παιδιών σε ένοπλες συγκρούσεις, λέγοντας ότι «σοκαρίστηκε από τον άνευ προηγουμένου αριθμό παιδιών που σκοτώθηκαν και ακρωτηριάστηκαν από τον ισραηλινό στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ». Μια έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύθηκε αυτόν τον μήνα, επαλήθευσε «8.009 σοβαρές παραβιάσεις κατά 4.360 παιδιών» στο Ισραήλ, τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search