Στο γνωστό μας μακρινό-πολύ μακρινό νησί (0 μοίρες γεωγραφικό μήκος και 90 μοίρες βόρειο πλάτος) έγινε τις προάλλες ένα συμβάν που αρχικά χαροποίησε μερικούς υπηκόους, αλλά τους περισσότερους τους έκανε πιο επιφυλακτικούς από ότι ήταν πριν (και τελικά είχαν δίκιο).
Τι συνέβη;
Θυμάστε ότι στο μακρινο-πολύ μακρινό νησί οι καρέκλες και τα τραπέζια της εστίασης έχουν καταλάβει πλατείες, πλατειούλες, δρόμους, καντούνια, πόρτιγα και σοτοπόρτιγα και συνέχεια αυξάνονται και πληθύνονται με τις ευλογίες των παρά τω Κυβερνήτη. Διαμαρτύρονται συνέχεια οι ταλαίπωροι υπήκοοι αλλά οι άνθρωποι του Κυβερνήτη είναι σαφείς σαφέστατοι: «Να πάτε στην αστυνομία, δεν είναι δουλειά μας». Κάτι αυτό, κάτι πολλά άλλα, η πόλη τους είναι στο μαύρο χάλι κι εκεί που περίμεναν ότι ο νέος Κυβερνήτης κάτι θάκανε για την πόλη, τελικά άνθρακες ο θησαυρός.
Κι ενώ έτσι κύλαγε η καθημερινότητα στο μακρινό-πολύ μακρινό νησί, ξαφνικά ένα φορτηγό στάθηκε μπροστά από γνωστό νταπαντουπάδικο της πρωτεύουσας και φόρτωσε τα πιο πολλά καρεκλοτράπεζά του. Κάτι παρόμοιο έγινε και με ένα άλλο που μάλιστα κάποιες φορές από βράδια έβγαζε και έναν τύπο που γκάριζε μετά μουσικής για να τραβήξει κόσμο. Κάποιοι χαμογέλασαν και σκέφτηκαν ότι επιτέλους μπαίνει μια τάξη, αλλά οι περισσότεροι σκέφτηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά μια και σχεδόν όλοι είναι πια επιφυλακτικοί με τον Κυβερνήτη τους και ότι κάνει.
Οι φήμες που κυκλοφόρησαν στην πόλη ήταν ότι το νταπαντουπάδικο είχε να πληρώσει τις υποχρεώσεις του στις υπηρεσίες του Κυβερνείου καμιά σαρανταριά χρόνια , ενώ το άλλο δεν είχε λέει άδεια. Τέλος πάντων, τέλος καλό, όλα καλά μια και 1-2 μέρες αργότερα και οι δύο επιχειρήσεις δούλευαν κανονικότατα, όπως πρέπει να γίνεται σε μια ευνομούμενη πολιτεία (όπως λέγανε και οι παλαιοί ημών).
Έτσι επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά ότι ο Κυβερνήτης και οι παρακείμενοί του ούτε είχαν ούτε έχουν σκασίλα για την καθημερινότητα του μακρινού-πολύ μακρινού νησιού.
Από κινήσεις εντυπωσιασμού (μόστρας δηλαδή) και απειλές πάνε καλά εκεί μακριά. Αλλά ο Κυβερνήτης μάλλον στηρίζεται στο … φιλότιμο μερικών –μερικών και απορεί που είναι ασυνεπείς.
Τρομερό!
Αυτά μας διαμηνύθηκαν από το μακρινό-πολύ μακρινό νησί, αλλά σύντομα θα έχουμε και κάτι άλλες ιστορίες, γιατί και εκεί υπάρχουν πάρκινγκ χωρίς άδειες και άλλα συναφή για τα οποία πιθανόν να έχουμε νέα ως τη Δευτέρα.
Προς το παρόν, τονίζουμε για μία ακόμα φορά ότι κάθε ομοιότητα των παραπάνω καταστάσεων με πιθανές γνωστές και χωροχρονικά οπουδήποτε, είναι τελείως συμπτωματική και οποιοσδήποτε πιστεύει περί του αντιθέτου δέον όπως θεωρηθεί κατακριτέος και ουτιδανός.

ΠΗΓΗ: Στη χώρα των Φαιάκων