• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Το Ισραήλ σκοτώνει δεκάδες σε σχολείο στη Γάζα — ξανά

July 12, 2024 372

Βομβάρδισαν, ενώ δεκάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου στην αυλή του σχολείου

*Στιγμιότυπο λίγα δευτερόλεπτα από το βομβαρδισμό του σχολείου αλ-Άουντα της UNRWA στη Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ. Διακρίνονται νεαροί άντρες να παίζουν ποδόσφαιρο και δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά, να παρακολουθούν (πηγή: Αl Jazeera)

Την τέταρτη επίθεσή του σε ισάριθμες ημέρες σε σχολεία στη Γάζα, που λειτουργούν ως καταφύγια χιλιάδων εκτοπισμένων, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης το Ισραήλ, βομβαρδίζοντας σχολείο της UNRWA στην περιοχή Αμπασάν της Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 53 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό, που χτύπησε κοντά στην πύλη του σχολείου αλ-Άουντα.

Την ώρα του χτυπήματος δεκάδες άνθρωποι βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του σχολείου παρακολουθώντας έναν αγώνα ποδοσφαίρου, όπως γίνεται ξεκάθαρο από βίντεο που παρουσίασε το Al Jazeera. Πρόκειται για βίντεο από κινητό τηλέφωνο, που καταγράφει τον αγώνα ενώ ξαφνικά ακούγεται ένας ισχυρός κρότος. Αμέσως επικρατεί χάος και άνθρωποι τρέχουν αφενός να γλυτώσουν κι έπειτα για να βοηθήσουν τους επιζώντες του χτυπήματος. Καθώς ο άνθρωπος που κινηματογραφεί πλησιάζει το σημείο του βομβαρδισμού, διακρίνονται αιμόφυρτα και διαμελισμένα σώματα παιδιών, ανδρών και γυναικών. Σύμφωνα με μαρτυρίες παρόντων, η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν παιδιά και γυναίκες, ενώ το BBC μετέδωσε πως περίπου 3.000 εκτοπισμένοι είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο αλ-Άουντα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως χρησιμοποίησε «πυρομαχικό ακριβείας» για να στοχεύσει έναν «τρομοκράτη της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς» ο οποίος, σύμφωνα πάντα με το Ισραήλ, συμμετείχε στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Συμπλήρωσε πως «εξετάζει τις αναφορές ότι άμαχοι τραυματίστηκαν» από το χτύπημα — όπως και σε όλες τις υπόλοιπες «εσωτερικές έρευνες» του Ισραήλ, δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια επίπτωση για όσους διέταξαν και εκτέλεσαν το χτύπημα.

Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση του Ισραήλ σε σχολείο στη Γάζα σε ισάριθμες ημέρες, έπειτα από δύο στη Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα το Σάββατο και τη Δευτέρα, και ένα στην πόλη της Γάζας στον βόρειο τομέα της Λωρίδας την Κυριακή. Ο συνολικός απολογισμός των τεσσάρων χτυπημάτων είναι τουλάχιστον 50 νεκροί και τραυματίες σε τριψήφιο νούμερο. Μονάχα την Τρίτη, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τουλάχιστον 77 ανθρώπους στη Γάζα, μεταξύ αυτών και 14 παιδιά σε χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιτζ στην κεντρική Λωρίδα.

Οι επιθέσεις του Ισραήλ σε σχολεία στη Γάζα, ειδικά σε αυτά που λειτουργούν υπό την εποπτεία της UNRWA, είναι ένα συνεχώς επαναλαμβανόμενο έγκλημα — σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ, από την αρχή της παρούσας επίθεσης του Ισραήλ περισσότεροι από 500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις σε σχολεία της και άλλα καταφύγια που λειτουργεί στη Γάζα. Παράλληλα, τουλάχιστον 197 στελέχη της UNRWA έχουν σκοτωθεί στη Γάζα στο ίδιο διάστημα.

Όπως έχει τονιστεί επανειλημμένα, η ατιμωρησία του Ισραήλ όταν διαπράττει εγκληματικές επιθέσεις σε αμάχους, το οδηγεί μονάχα στην επανάληψη τέτοιων επιθέσεων δημιουργώντας μοτίβα, όπως αυτό των βομβαρδισμών, πολιορκιών, επιδρομών και καταστροφών νοσοκομείων στη Γάζα, ή αυτό των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων σε ανθρώπους που αναμένουν την άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το Ισραήλ έχει εντείνει εκ νέου τις επιθέσεις του σε όλο το μήκος και το πλάτος της Γάζας, την ώρα που διεξάγονται συνομιλίες για την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης τους πυρός. Όμως η εντεινόμενη επιθετικότητα, όπως και οι απαιτήσεις της ισραηλινής κυβέρνησης να μην υπάρξει μόνιμη κατάπαυση, δυσχεραίνουν αυτές συνομιλίες, ιδιαίτερα καθώς το τελευταίο διάστημα η Χαμάς έχει υποχωρήσει στις δικές της απαιτήσεις — δεν απαιτεί πλέον εκ των προτέρων μια μόνιμη κατάπαυση, αλλά να είναι αυτή αντικείμενο των διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια της αρχικής συμφωνημένης κατάπαυσης διάρκειας έξι εβδομάδων.

πηγή: info-war.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search