• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ματωμένη συνεργασία: Στον ελληνικό εναέριο χώρο έγινε η εκπαίδευση των ισραηλινών πιλότων για το βομβαρδισμό της Υεμένης με 6 νεκρούς και 90 τραυματίες

July 23, 2024 285

Στον ελληνικό εναέριο χώρο εκπαιδεύτηκαν οι ισραηλινοί πιλότοι για να πραγματοποιήσουν την πρόσφατη δολοφονική επιχείρησή τους εναντίον της Υεμένης, με αποτέλεσμα 6 τουλάχιστον νεκρούς και 90 τραυματίες!

Την αποκάλυψη αυτή κάνει η εφημερίδα “Καθημερινή” https://www.kathimerini.gr/world/563137264/pos-egine-i-epidromi-ton-israilinon-stin-yemeni-i-prova-poy-eiche-proigithei-stin-kriti/. Το πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι ισραηλινοί στην επίθεση στην Υεμένη ήταν -σύμφωνα με την εφημερίδα- ο ανεφοδιασμός των μαχητικών ώστε να καλύψουν τα 1.800 χιλιόμετρα για να φτάσουν και άλλα τόσα για να επιστρέψουν.

Αυτό το ανέλαβαν τα ιπτάμενα τάνκερ Β707, έτσι όπως είχε γίνει στην άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού που πραγματοποιήθηκε νότια της Κρήτης με τη συμμετοχή ελληνικών και ισραηλινών δυνάμεων τη Δευτέρα 27 Μαΐου. Για το γεγονός είχε πάλι δημοσιεύει άρθρο η “Καθημερινή” https://www.kathimerini.gr/politics/amyna/563052805/entyposiaki-askisi-elladas-kai-israil-notia-tis-kritis-stis-ipa-klimakio-tis-p-a-gia-ta-c-130/.

Αντίστοιχες πληροφορίες δίνει ο ιστότοπος ynetnews [https://www.ynetnews.com/article/r1f5kqc00c] της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronot. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι αυτή η επίθεση ήταν η «πιο απομακρυσμένη επίθεση από το ισραηλινό έδαφος που έχει πραγματοποιήσει ποτέ ο στρατός και η επιμονή του να αναλάβει την επιχείρηση χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ καθώς πραγματοποιούσε εξειδικευμένες ασκήσεις στην Ελλάδα».

Επίσης ότι «Παρόμοιο σενάριο εφάρμοσε και το αεροσκάφος Ram πριν από ενάμιση μήνα περίπου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον τοπικό στρατό. Η άσκηση διεξήχθη παρά τις μάχες στη Γάζα και τον Λίβανο για να διατηρηθεί αυτή η ικανότητα κρούσης μεγάλης εμβέλειας σε περίπτωση που ο Ισραηλινός Στρατός χρειαστεί να επιχειρήσει σε αυτό που ονομάζεται “χώρες τρίτου κύκλου”».

Για την άσκηση νότια της Κρήτης είχε ενημερώσει και ο e-prologos.

Εμείς να θυμίσουμε ότι μόλις πριν λίγες μέρες το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε απόφαση με την οποία καταδικάζει την ισραηλινή κατοχή παλαιστινιακών εδαφών ενώ καλεί τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ να απέχουν από οποιαδήποτε κίνηση βοηθά στη συνέχιση αυτής της κατοχής.

Δυστυχώς όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις την τελευταία 15ετία εκχωρούν ελληνικά εδάφη, εναέριο και θαλάσσιο χώρο για να εκπαιδεύεται ο στρατός του Ισραήλ. Όμως ιδιαίτερα τώρα που εκτυλίσσεται μια σφαγή και καταστροφή άνευ προηγουμένου στη Γάζα, η εκχώρηση της ελληνικής επικράτειας στον στρατό του Ισραήλ προκειμένου να εξασκείται γι’ αυτά που θα εφαρμόσει αργότερα σε Παλαιστίνη, Λίβανο και τώρα Υεμένη σημαίνει συμμετοχή και συνενοχή του ελληνικού κράτους στο έγκλημα και παραβίαση των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ.

Σε αυτή τη ματωμένη συνεργασία δεν πρέπει να δώσουμε καμία ανοχή. Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι/ες, οι νέοι/ες δεν θέλουν να λερώσουν τα χέρια τους με αίμα αθώων, δεν θέλουν να γίνουν μέρος των γεωπολιτικών παιχνιδιών που παίζουν οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους. Στέκονται στο πλευρό του αδάμαστου Παλαιστινιακού λαού που παλεύει για πατρίδα και ελευθερία.

Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο η ελληνική κυβέρνηση βάζει τη χώρα και όλους/ες εμάς σε κίνδυνο επιθέσεων αντεκδίκησης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όλα τα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν τη ματωμένη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ θα είναι υπεύθυνα για ο,τι κακό συμβεί στο εξής.

Να απολογηθεί τώρα η κυβέρνηση για την πρόσφατη αεροπορική άσκηση στην Κρήτη
Καμία συμμετοχή στο βρόμικο πόλεμο του Ισραήλ
Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search