• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Γάζα: Οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν σχολεία με οβίδες διασποράς

July 26, 2024 102
Πηγή: ARTI news

Στους 39.145 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως αμάχων και παιδιών. Τελευταία, ο κύριος στόχος των ισραηλινών βομβαρδισμών είναι σχολεία. Η Unwra (οργάνωση του ΟΗΕ) καταγγέλλει «τη σχεδόν καθημερινή στόχευση των σχολείων της, τα οποία λειτουργούν ως καταφύγιο για δεκάδες χιλιάδες πολίτες και πολλά παιδιά».

Στο νοσοκομείο al-Aqsa, πολλά παιδιά που νοσηλεύονται έχουν τραύματα από σραπνέλ (σκάγια και θραύσματα οβίδων). 

Σε ένα κρεβάτι του νοσοκομείου, ο 9χρονος Αμπντελαζίζ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τον γιατρό Mohammad Tahir «Είναι στο 60% του σώματος χτυπημένο, καθώς έχει πολλαπλά τραύματα από σκάγια, μικρά κομμάτια μετάλλου, στο κεφάλι, στα χέρια, στα πόδια...»

Όπως ο μικρός Αμπντελαζίζ, πολλοί τραυματίες έχουν πολλά θραύσματα από σκάγια στο σώμα τους. Ένα σημάδι της χρήσης από τον ισραηλινό στρατό αυτών των πολλαπλών οβίδων διασποράς που, όταν εκρήγνυνται, απελευθερώνουν σύννεφα από μικρές μεταλλικές μπάλες (σκάγια). «Έχω δει αμέτρητες περιπτώσεις παιδιών με σώματα γεμάτα με σκάγια. Από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. Οι αρτηρίες τους κόβονται, τα νεύρα τους το ίδιο. Όποιος χρησιμοποιεί εκρηκτικά που περιέχουν αυτού του τύπου σκάγια είναι έτοιμος να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά. Και αυτό είναι που βλέπουμε σήμερα.»

Οι πληγές που προκαλούνται από αυτά τα πυρομαχικά είναι μερικές φορές αόρατες με γυμνό μάτι. Το μέταλλο τρυπάει εύκολα το δέρμα, προκαλώντας σημαντικές βλάβες στο εσωτερικό του σώματος, αναγκάζοντας συχνά τους γιατρούς σε ακρωτηριασμό. Σύμφωνα με τη Unicef, μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του πολέμου στη Γάζα «περισσότερα από 1.000 παιδιά είχαν ακρωτηριαστεί στο ένα ή και στα δύο πόδια.

Η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες είναι εκτός ελέγχου λέει ο παιδοχειρουργός Mohammad Tahir: «Τα σχολεία δέχονται επιθέσεις το ένα μετά το άλλο, όπως και οι προσφυγικοί καταυλισμοί. Δεν έχω ξαναδεί τόσα θύματα από τότε που βρίσκομαι στη Γάζα. Από την περασμένη εβδομάδα, η ένταση των επιθέσεων είναι απερίγραπτη.  »

 

https://www.rfi.fr/fr/moyen-orient/20240724-gaza-h%C3%B4pital-al-aqsa-%C3%A9clats-obus-corps-des-enfants-chirurgien-temoignage

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search