• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Πλήγμα Ισραήλ στην Υεμένη – Ένα εκατ. εκτοπισμένοι στο Λίβανο – Νέες προειδοποιήσεις από το Ιράν

September 30, 2024 87

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε την Κυριακή πλήγματα εναντίον λιμανιών και υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας στη δυτική Υεμένη που ελέγχεται από τους Χούθι.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν «δεκάδες» μαχητικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και μαχητικά τζετ.

Μετά την επίθεση ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ διαμήνυσε: «Το μήνυμά μας είναι σαφές: για εμάς, κανένα μέρος δεν είναι πολύ απομακρυσμένο».

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Massirah της Υεμένης, μπήκαν στο στόχαστρο το λιμάνι της Χοντάιντα και εκείνο του Ρας Ίσα, στην ομώνυμη επαρχία, καθώς και δύο εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Σάββατο οι Χούθι διαμήνυσαν ότι η δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα «θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά τους» για τις επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ.

Λίβανος: Σχεδόν ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι, πάνω από 100 νεκροί χθες

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι μπορεί να έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους λόγω των ισραηλινών πληγμάτων στον Λίβανο, στη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού στην ιστορία της χώρας.

«Ο αριθμός είναι πολύ σημαντικός και θα μπορούσε να φθάσει το ένα εκατομμύριο ανθρώπους», που θα ισοδυναμούσε με το ένα έκτο του συνολικού πληθυσμού του Λιβάνου και «θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού στην ιστορία του Λιβάνου» δήλωσε ο Λιβανέζος πρωθυπουργός, Νατζίμπ Μικάτι.

Τουλάχιστον 105 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή από τα σφοδρά ισραηλινά πλήγματα στον νότιο και ανατολικό Λίβανο και 359 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, μεταδίδει το China.org.

Ο ισραηλινός στρατός -μεταδίδει το aljazeera- πραγματοποιεί πρωτοφανή αεροπορική επιδρομή σε στόχο στην καρδιά της πρωτεύουσας του Λιβάνου, της Βηρυττού, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

Προειδοποιήσεις από Ιρανούς αξιωματούχους

Την αμέριστη υποστήριξή τους στις χώρες του άξονα της αντίστασης διαμηνύουν Ιρανοί αξιωματούχοι, διευκρινίζοντας ότι το Ιράν θα επιλέξει το χρόνο και τον τρόπο της απάντησης στη σιωνιστική οντότητα και τους Αμερικανούς συμμάχους της.

«Οι Λιβανέζοι μαχητές δεν θα πρέπει να αφεθούν μόνοι σε αυτή τη μάχη, ώστε το σιωνιστικό καθεστώς να μην επιτίθεται στις χώρες του Άξονα της Αντίστασης, τη μία μετά την άλλη» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν.

«Δεν θα διστάσουμε να φτάσουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο προκειμένου να βοηθήσουμε την αντίσταση … Οι ΗΠΑ είναι συνεργοί σε όλα αυτά τα εγκλήματα* και (…) οφείλουν να αποδεχθούν τις επιπτώσεις» διαμήνυσε ο πρόεδρος της Βουλής του Ιράν, Μοχαμάντ Μπακέρ Καλιμπάφ.

«Το Ιράν θα αντιδράσει σε κατάλληλη στιγμή που θα επιλέξει απέναντι στο Ισραήλ» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ιράν για Στρατηγικές Υποθέσεις, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Το Ιράν για άλλη μια φορά προειδοποιεί για τις συνέπειες που θα έχει η πολεμοκαπηλία του σιωνιστικού καθεστώτος στην περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» είπε με αφορμή το πλήγμα στην Υεμένη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Νασέρ Καναανί

*στα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό την Παρασκευή σκοτώθηκε επίσης ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού, Αμπάς Νιλφορουσάν.

e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search