• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η τραγική διαχείρισης της πανδημίας από Ν. Κεραμέως & Κυβέρνηση - Πόσοι εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές έχουν εμβολιαστεί

September 20, 2021 771

 

Για την πορεία των εμβολιασμών σε μαθητές και φοιτητές, μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Αυτή τη στιγμή οι εκπαιδευτικοί μας, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι εμβολιασμένοι με ποσοστό που ξεπερνάει το 82%. Και στα παιδιά μας υπάρχει μια αύξηση. Αρκεί; Όχι. Θα το πω ευθέως δεν αρκεί και είναι καθήκον όλων μας, της κάθε μιας και του καθενός που είναι σε αυτή την αίθουσα να πείσουμε τους γονείς για το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά μας να εμβολιαστούν. Για το πώς προστατεύουμε πρώτα τα ίδια, για το πώς τα θωρακίζουμε πολύ περισσότερο μέσω του εμβολίου», είπε η υπουργός Παιδείας και ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία: «Στα παιδιά με μια δόση κλεισμένο ραντεβού, είμαστε στο 35% για τις ηλικίες 15 με 18 ετών, και στο 17% για τις ηλικίες 12-14 ετών. Στα πανεπιστήμια τα ποσοστά είναι πολύ πιο υψηλά και μάλιστα άλλαξαν εντός της τελευταίας εβδομάδος. Την προηγούμενη εβδομάδα έλεγαν ότι το ποσοστό των φοιτητών που έχει ήδη εμβολιαστεί με μια δόση ή έχει νοσήσει είναι 73%. Σήμερα το πρωί είναι πάνω από 75,5% στους φοιτητές. Στο προσωπικό, πάνω από 87% εμβολιασμένοι με δύο δόσεις. Στα μέλη ΔΕΠ, πάνω από 91% εμβολιασμένοι με δύο δόσεις».

 

Κανένα μέτρο προστασίας

Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας χαρακτηρίστηκε από δύο βασικές επιλογές: η πρώτη ήταν να μην πάρει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΟ προστασίας του λαού, πέρα από τα εμβόλια και μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, της ψυχαγωγίας κοκ. Οι δομές περίθαλψης βαδίζουν στη διάλυση, τα τμήματα στα σχολεία είναι φουλ, ο εργαζόμενοι στριμώχνονται στα ΜΜΜ και στους μαζικούς χώρους δουλειάς. Ακόμα όμως και το εμβόλιο, που είναι ένα σημαντικό όπλο στην πρόληψη, το χρησιμοποίησε μικροπολιτικά είτε για να στήσει το δίπολο «φωνή της λογικής» - ανορθολογισμός, είτε να ιδιωτικοποιήσει πλευρές του συστήματος υγείας (αναστολές σε υγειονομικούς, ΕΚΑΒ κλπ). Όσο και να διαφωνεί κανείς  με την αντιεμβολιαστική φασαρία (που σε καμιά περίπτωση δεν έχει προοδευτικό πρόσημο), δεν μπορεί παρά να υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στη μόνιμη δουλειά και στον μισθό καταγγέλλοντας κάθε μελλοντική κυβερνητική απόπειρα αναστολών, περικοπών στο μισθό, προώθησης της διαίρεσης στους εργαζόμενους. Είναι, επίσης, έξω από κάθε λογική η μεταφορά του κέντρου βάρους της συζήτησης από την ανάγκη μαζικής αντίστασης στην επίθεση, στο εμβόλιο και το λεγόμενο «ατομικό δικαίωμα» στο μη εμβολιασμό.

Η στάση της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ

  • Απέναντι στο αίτημα για μείωση του αριθμού μαθητών ανά αίθουσα, απαντούν με αύξηση του μέγιστου αριθμού μαθητών, ενώ σχεδιάζουν την κατάργηση εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων σε όλη τη χώρα.
  • Απέναντι στο αίτημα να καλυφθούν όλα τα κενά και να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό, ώστε να καλυφθούν οι με-γάλες ανάγκες που έχουν προκύψει, απαντούν με τρίμηνες συμβάσεις εργασίας και περικοπές εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη και όχι μόνο.
  • Απέναντι στο αίτημα για καθαρά σχολεία με μόνιμο προσωπικό, απαντούν με 2ωρες συμβάσεις (!) και απολύσεις κα-θαριστριών/ών.
  • Αντί να λάβουν υπόψη τις σοβαρές ευθύνες που τους βαραίνουν για το γεγονός ότι με τις παλινωδίες τους εδώ και δύο χρόνια τα σχολεία υπολειτουργούν, αντί να πάρουν μέτρα για την αναπλήρωση των πολλαπλών μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων στους μαθητές, για μια ακόμα φορά προσπαθούν με επικοινωνιακά τρικ να πετάξουν το μπαλάκι της ευθύνης από πάνω τους, αναζητώντας αποδιοπομπαίους τράγους και την ίδια ώρα παίρνουν αντιεκπαιδευτικά μέτρα που τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search