• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η κ. Κεραμέως ως dealer των κολεγιαρχών - Τη Δευτέρα υπερασπιζόμαστε το δημοκρατικό κεκτημένο της απεργίας.

October 09, 2021 214
Του Γιώργου Λιάμπα*
 
Η κ. Κεραμέως, στη μέχρι τώρα θητεία της, έχει επιδείξει αξιοζήλευτη επιχειρησιακή επάρκεια ως dealer των κολεγιαρχών και της Εκκλησίας και παροιμιώδη, εσκεμμένη διαχειριστική ανεπάρκεια στα ζητήματα και στην περιφρούρηση του χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης ως δημόσιου αγαθού.
Στα παραπάνω χαρακτηριστικά έρχεται να προστεθεί και μια τουλάχιστον αμφιλεγόμενη αντίληψή της περί δημοκρατίας. (Για να είμαστε δίκαιοι, η συγκεκριμένη αντίληψη δεν αποτελεί ίδιον χαρακτηριστικό της κ. Κεραμέως αλλά αφορά την πλειονότητα των αυτοπροσδιοριζόμενων ως (νεο) φιλελεύθερων). Η κ. Κεραμέως λοιπόν, στη δικαστική προσφυγή της εναντίον της απεργίας-αποχής των εκπαιδευτικών από την διαδικασία της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων, επικαλείται ως επιχείρημα ότι η προβλεπόμενη διαδικασία, αφενός, αποτελούσε μέρος του προεκλογικού προγράμματος του κυβερνώντος κόμματος κι αφετέρου ότι είναι νόμος του κράτους και άρα ουδείς δικαιούται να διαφωνεί και να αντιδρά, διότι όλα ήταν γνωστά και τα σκυλιά δεμένα.
Η απόληξη της λογικής της κ. Κεραμέως (και των ομοϊδεατών της) είναι η αμφισβήτηση του πυρήνα της δημοκρατικής διαδικασίας. Η κ. Κεραμέως (και οι ομοϊδεάτες της) αντιλαμβάνονται την πολιτική συμπεριφορά των πολιτών ως ένα είδος σύναψης συμβολαίου (με πολλά ψιλά γράμματα) μεταξύ κομμάτων – παρόχων και πολιτών – κατανωλωτών, οι οποίοι στο τέλος της τετραετίας θα επιβραβεύσουν ή όχι την τήρηση από πλευράς παρόχου των όρων του συμβολαίου και στο μεσοδιάστημα θα βγάζουν το σκασμό.
Η κ. Κεραμέως (και οι ομοϊδεάτες της) επιχειρούν να αμφισβητήσουν εν τοις πράγμασι την κοινωνική διαπάλη, τον πολιτικό διάλογο, (ο οποιος ασκείται με όλα τα πρόσφορα μέσα, ακόμη και με απεργίες, καταλήψεις κλπ) ανάμεσα στην εκτελεστική εξουσία και τις οργανωμένες κοινωνικές συλλογικότητες (π.χ. Συνδικάτα). Η κ. Κεραμέως επιχειρεί να “κυβερνήσει” παρά κι ενάντια στην, για πολλοστή φορά, εκπεφρασμένη αντίθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας με ιλιγιώδη ποσοστά (άνω του 90%) στα νομοθετήματά της. Η κ. Κεραμέως επιχειρεί να “κυβερνήσει” περιφρονώντας επιδεικτικά τις προτάσεις των ανθρώπων που αναπνέουν κιμωλία για ένα καλύτερο σχολείο. Η κ. Κεραμέως επιλέγει να κυβερνήσει στηριγμένη μόνο στο χατζηδάκειο νόμο και στον τρόμο.
Τη Δευτέρα, στις 11 του Οκτώβρη η κ. Κεραμέως θα λάβει την απάντηση που της αξίζει!
Τη Δευτέρα θα σμπαραλιάσουμε τον τρόμο και θα υπερασπιστούμε το δημοκρατικό κεκτημένο της απεργίας. Τη Δευτέρα όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για να μην παραδοθεί στην αγοραία λογική το κοινωνικό αγαθό που λέγεται εκπαίδευση. Τη Δευτέρα θα είμαστε στο δρόμο για να αρνηθούμε ένα εκπαιδευτικό μοντέλο που έχει εγγεγραμμένο στο DNA του τον άγονο κι ανηλεή ανταγωνισμό μεταξύ των σχολείων, των εκπαιδευτικών, των παιδιών. Ένα εκπαιδευτικό μοντέλο με αφυδατωμένο μορφωτικό περιεχόμενο, αποστειρωμένο από κάθε ζωογόνα, δημοκρατική, δημιουργική και συνεργατική λειτουργία. Τη Δευτέρα θα διαδηλώσουμε για να αρνηθούμε ένα σχολείο που με τον πιο κυνικό τρόπο θα μοιράζει ευκαιρίες επιτυχίας και ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια της οικογένειας. Τη Δευτέρα θα είμαστε στο δρόμο για ένα σχολείο που θα αναστοχάζεται για το “τι από αυτά που διδάσκει και σε ποια παιδιά δεν περνάει;”, “γιατί δεν περνάει;” και “τι πρέπει να γίνει για να περάσει;”.
Τη Δευτέρα θα είμαστε στο δρόμο για να νικήσει το καλό!
 
*Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search