• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πώς παίχτηκε η τελική πράξη της υπονόμευσης της απεργίας – αποχής - Καταγγελία και πρόταση μομφής

November 01, 2021 676

Με αναλυτική και τεκμηριωμένη ανακοίνωση η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ αναφέρεται στο πώς "παίχτηκε η τελική πράξη της υπονόμευσης της απεργίας – αποχής, η οποία σημείωσε στο προηγούμενο διάστημα συντριπτικά πλειοψηφικά ποσοστά συμμετοχής" και στον ρόλο του προέδρου της ΕΛΜΕ Καρδίτσας και άλλων. Ακολουθεί η ενυπόγραφη καταγγελία και η πρόταση μομφής στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Αναλυτικά

Το Σάββατο 16/10/21 ήταν μια κρίσιμη ημέρα για την εξέλιξη του αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση: η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας κλήθηκε να αποφασίσει τα επόμενα βήματα αυτής της μάχης. Και ενώ τα βλέμματα και οι αγωνίες των χιλιάδων εκπαιδευτικών ήταν στραμμένα πάνω από τη Γενική Συνέλευση, παίχτηκε η τελική πράξη της υπονόμευσης της απεργίας – αποχής, η οποία σημείωσε στο προηγούμενο διάστημα συντριπτικά πλειοψηφικά ποσοστά συμμετοχής. Αυτό εκφράστηκε και στη μαζικότητα της 24ωρης απεργίας στις 11 Οκτωβρίου, στην οποία συμμετείχαν 100.000 δάσκαλοι και καθηγητές, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και όλων των πόλεων. Αυτή η μαζική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών δημιούργησε πολιτικό γεγονός τέτοιας έκτασης, που ανάγκασε την κυβέρνηση να στείλει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς 3 φορές μέσα σε 10 μέρες. Απονομιμοποιήθηκε ιδεολογικά η αξιολόγηση στην κοινωνία και στριμώχτηκε πολιτικά η κυβέρνηση, με τους γονείς να κατανοούν ότι το διακύβευμα είναι το δημόσιο σχολείο και να αναγνωρίζουν το δίκιο αυτού του αγώνα.

Και ενώ η κυβέρνηση και η υπουργός δεν είχαν άλλον τρόπο να κάμψουν το φρόνημα των εκπαιδευτικών, η Γενική Συνέλευση των προέδρων αποφάσισε, 5 ημέρες μετά, να μην συνεχιστεί η απεργία αποχή. Οι δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν σ’ αυτή τη μεθόδευση (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ), που αποτελούσαν και το προεδρείο της συνέλευσης, καθώς και συγκεκριμένοι πρόεδροι ΕΛΜΕ, μεταξύ αυτών και της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, συντόνισαν τα βήματα της υπονόμευσης:

1) Κάποιοι πρόεδροι ΕΛΜΕ, κυρίως ΔΑΚΕ (αναφέρουμε τις ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λάρισας, Α΄ Πέλλας, ΣΤ΄ Αθήνας και Φλώρινας- ενδέχεται να είναι και μία ή δύο ακόμη ΕΛΜΕ) καταψήφισαν την συνέχιση της απεργίας αποχής, με ΛΕΥΚΟ ή ΟΧΙ, παρά την αντίθετη απόφαση των σωματείων τους, πράγμα που καταγράφηκε και στα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων

2) Το προεδρείο δεν συνέθεσε τις σχεδόν όμοιες προτάσεις που κατατέθηκαν και τις κατέθεσε χωριστά, οπότε η πλειοψηφία αντί για 66,67% (ή 2/3) υπέρ της απεργίας αποχής, πήγε τεμαχισμένη στο 54,5%. Κι έτσι απλά, η πρόταση για συνέχιση της απεργίας αποχής δεν πέρασε.

Μας θυμίζει κάτι;

Βλέπουμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται, όπως τον Μάη του 2013. Οι «όροι και οι προϋποθέσεις» εκείνης της περιόδου μετατράπηκαν τώρα σε «νομιμότητα και απολύσεις». Ουσιαστικά η πλήρης αλληλουχία της λογικής αυτής που μας προτείνουν είναι: νομιμότητα, νομιμοφροσύνη, υπακοή, υποταγή.

Οι ίδιες δυνάμεις, όπως τότε, έτσι και τώρα, αψηφώντας την έμπρακτα εκφρασμένη βούληση των εκπαιδευτικών να συνεχίσουν την απεργία αποχή, ανοίγουν τον δρόμο για να στοιχηθούν οι δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι σε «ομάδες εργασίας». Ακούστηκε μάλιστα η πρόταση να υιοθετήσουν έτοιμες φόρμες και κείμενα αποτίμησης «φασόν», να κατατεθούν «λευκοί φάκελοι», όπως προτάθηκε και στη συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, σκορπώντας μια νέα αυταπάτη, πως έτσι θα υπονομεύσουν «από μέσα» τάχα την αξιολόγηση. Την ίδια στιγμή το υπουργείο μας περιπαίζει, αφού δέχεται ως συμμετοχή στην αξιολόγηση την απλή είσοδο στην πλατφόρμα του ΙΕΠ.

Εδώ εγείρονται τα εξής ερωτήματα:

1. Γιατί μέχρι τώρα πήγαμε ενωτικά και συντεταγμένα;

2. Ποιος διασπά το σώμα των εκπαιδευτικών τελικά;

3. Γιατί η ΟΛΜΕ δεν έλαβε υπόψη της την αντικειμενική πραγματικότητα που δημιούργησε η μαζική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών για να συνεχίσει τη μάχη ενάντια στην αυτοαξιολόγηση, συνυπολογίζοντας τα νέα δεδομένα (αποφάσεις δικαστηρίων);

4. Τι άλλο χρειαζόταν η ΟΛΜΕ ως επιπλέον απόδειξη της βούλησης του κλάδου για συνέχιση της απεργίας αποχής;

5. Αρκεί μόνο να καταδειχτούν οι συνήθεις ύποπτοι (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ), που τορπιλίζουν τους αγώνες στην πιο κρίσιμη στιγμή ή, εκτός απ’ αυτό, θα πρέπει να αναζητήσουν τα σωματεία κοινό βήμα για τη την αποτροπή της εφαρμογής της αξιολόγησης;

Το γεγονός ότι κάποιοι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ νόθευσαν την απόφαση του σωματείου τους, προκειμένου να μη συνεχιστεί ο αγώνας, είναι τόσο μεγάλη ντροπή, για τους ίδιους και τις παρατάξεις που εκπροσωπούν, που δεν υπάρχουν λέξεις για να την μετρήσουν. Ταυτόχρονα, όμως, δείχνουν και το πόσο αποφασισμένοι είναι να γίνουν υπηρέτες της οποιασδήποτε πολιτικής, όσο καταστροφική κι αν είναι, με ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ. Για δε την «αντιπολιτευόμενη» παράταξη ΣΥΝΕΚ, φάνηκε πως ήθελε να απαλλαγεί απ’ το βαρίδι ενός εν δυνάμει νικηφόρου κινήματος, σε μια μελλοντική διακυβέρνηση ή και συγκυβέρνηση. Πάντως, το πιο πιθανό κόστος είναι το ενδεχόμενο να παραλύσουν τα σωματεία και να απονεκρωθεί η ΟΛΜΕ, αν δεν αντισταθούμε στη διάλυση.

Και τώρα τι κάνουμε;

1) Να προκηρυχθούν απ’ το ΔΣ της ΕΛΜΕ στάσεις εργασίας για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, ώστε να μη συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης

2) Να πραγματοποιηθούν τώρα έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ, αποφασίζοντας τη συνέχιση της απεργίας – αποχής και στη συνέχεια νέα Γενική Συνέλευση των Προέδρων

3) Να επιδιωχθεί κοινός βηματισμός για τη συνέχιση του αγώνα με συντονισμό ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Είναι ανάγκη να συνεχίσουμε τη μάχη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου!

Υστερόγραφο:

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας και το πώς ο ίδιος «ερμήνευσε» την απόφαση της ΕΛΜΕ, καθώς και τη στάση του προεδρείου της συνέλευσης, παραθέτουμε απλώς την πρόταση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, που πάρθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 15/10, και ενδεικτικά την πρόταση της ΕΛΜΕ Πειραιά, η οποία συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους. Ούτε το προεδρείο (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) ούτε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας «βλέπουν» τη συνάφεια των προτάσεων που κατατίθενται στο μείζον ερώτημα, το 1ο, που ήταν και το ερώτημα της συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ (συνέχιση ή όχι της Απεργίας Αποχής). Το προεδρείο καταθέτει τις συναφείς προτάσεις ως διακριτές και τεμαχίζει την πλειοψηφία, τόσο ώστε να μην υπερβαίνει το, προβλεπόμενο από το καταστατικό της ΟΛΜΕ, όριο. Αυτός που κάνει τη λαθροχειρία κι αυτός που τη δέχεται είναι το ίδιο υπεύθυνοι. Δεν χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις, γιατί θεωρούμε πως υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Οι συνάδελφοι ας κρίνουν.

Απόφαση ΔΣ ΕΛΜΕ Καρδίτσας (Γεν. Συνέλευση 15/10/2021)

1.Προτείνουμε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής και τη συνέχιση του αγώνα κατά της αξιολόγησης με κάθε πρόσφορο τρόπο.

2.Να καλύψει η ΟΛΜΕ με κάθε πρόσφορο τρόπο (π.χ. με πανελλαδικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας) τους συναδέλφους που ενδεχομένως δεχθούν πιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και ομάδες για την αξιολόγηση.

3.Εξουσιοδοτούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προκηρύξει 24ωρη απεργία σε συνεννόηση με τη ΔΟΕ μέσα στον Οκτώβρη. Να προταθεί η μέρα αυτή σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για πανεργατική απεργία ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη. Να συνεδριάσουν άμεσα τα ΔΣ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για συντονισμό και συνέχιση του αγώνα.

4.Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση. Προχωράμε ακυρώνοντας την αξιολόγηση στην πράξη συλλογικά και συντεταγμένα με πρόσφορους τρόπους που θα προταθούν από την Ομοσπονδία.

5.Να μη συνεδριάσει κανένας σύλλογος με θέμα τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου την προσεχή εβδομάδα.

6.Η ομοσπονδία να απευθυνθεί στους συναδέλφους διευθυντές που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της αξιολόγησης.

Απόφαση ΕΛΜΕ Πειραιά

Επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής με όλα τα νόμιμα μέσα (όπως συνοπτικά περιέχεται στο φύλλο excel, όπου καταγράφηκε η ψηφοφορία)

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Έγγραφη ενυπόγραφη καταγγελία

Το Σάββατο 16/10/21 έγινε στην Αθήνα η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, για να αποφασίσει τα βήματα για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Προηγήθηκε η αντίδραση του κλάδου, συντεταγμένα και με μαζική συμμετοχή, απέναντι στην αξιολόγηση και στην πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου. Αυτό εκφράστηκε:

α) με την Απεργία Αποχή, όπου οι Σύλλογοι Διδασκόντων απείχαν από τις συνεδριάσεις, παρά τις απειλές του υπουργείου

β) με τη μεγάλη συμμετοχή στην 24/ωρη απεργία, στις 11 Οκτώβρη, όπου συμμετείχαν 100.000 εκπαιδευτικοί και πραγματοποιήθηκαν δυναμικά συλλαλητήρια σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.

 

Όλα τα παραπάνω αποτελούν απόδειξη της βούλησης του κλάδου να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση, για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου.

Σ’ όλο αυτό το διάστημα, κι ενώ ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση ήταν σε εξέλιξη, η ΔΑΚΕ σε επίσημη ανακοίνωσή της, τοποθετήθηκε ενάντια στην Απεργία Αποχή, αναπαράγοντας την κυβερνητική ρητορική του φόβου και των απειλών.

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, και το πώς ο ίδιος «ερμήνευσε» την απόφαση της ΕΛΜΕ, παραθέτουμε την πρόταση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας προς την Γενική Συνέλευση των προέδρων, που πάρθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 15/10 και, ενδεικτικά, την πρόταση της ΕΛΜΕ Πειραιά, η οποία συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους:

Απόφαση ΔΣ ΕΛΜΕ Καρδίτσας 15/10/2021

1.Προτείνουμε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής και τη συνέχιση του αγώνα κατά της αξιολόγησης με κάθε πρόσφορο τρόπο.

2.Να καλύψει η ΟΛΜΕ με κάθε πρόσφορο τρόπο (π.χ. με πανελλαδικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας) τους συναδέλφους που ενδεχομένως δεχθούν πιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και ομάδες για την αξιολόγηση.

3.Εξουσιοδοτούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προκηρύξει 24ωρη απεργία σε συνεννόηση με τη ΔΟΕ μέσα στον Οκτώβρη. Να προταθεί η μέρα αυτή σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για πανεργατική απεργία ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη. Να συνεδριάσουν άμεσα τα ΔΣ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για συντονισμό και συνέχιση του αγώνα.

4.Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση. Προχωράμε ακυρώνοντας την αξιολόγηση στην πράξη συλλογικά και συντεταγμένα με πρόσφορους τρόπους που θα προταθούν από την Ομοσπονδία.

5.Να μη συνεδριάσει κανένας σύλλογος με θέμα τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου την προσεχή εβδομάδα.

6.Η ομοσπονδία να απευθυνθεί στους συναδέλφους διευθυντές που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της αξιολόγησης.

Απόφαση ΕΛΜΕ Πειραιά

Επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής με όλα τα νόμιμα μέσα (όπως συνοπτικά περιέχεται στο φύλλο excel, όπου καταγράφηκε η ψηφοφορία)

Ενυπόγραφη καταγγελία

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στη Γενική Συνέλευση των προέδρων, το Σάββατο 16-10-21, ψήφισε ΛΕΥΚΟ, ενώ λίγες ώρες πριν έφυγε από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας με την παραπάνω απόφαση, η οποία με σαφήνεια τάσσεται με την επαναπροκήρυξη της Απεργίας Αποχής. Η ΛΕΥΚΗ ψήφος, στην προκειμένη περίπτωση, καταγράφεται ως ψήφος ΚΑΤΑ της Απεργίας Αποχής, άρα και κατά της συνέχισης του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας συντάχθηκε με την επίσημη θέση της ΔΑΚΕ, αντιστρατεύτηκε στην απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ και συνέβαλε στην αλλοίωση του τελικού αποτελέσματος της ψηφοφορίας, μαζί με τους προέδρους άλλων ΕΛΜΕ που επίσης ανήκαν, στην πλειοψηφία τους, στη ΔΑΚΕ.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, αναφέρονται τα εξής:

Άρθρο 17

1) Τακτικό μέλος του ΔΣ στη δράση του στον μαζικό χώρο δεν συγχωρείται:

α)…, β)…, γ)…, δ) να αντιστρατεύεται στις αποφασισμένες ενέργειες του ΔΣ, έστω κι αν μειοψήφησε στις σχετικές αποφάσεις.

2) Κάθε μια από τις προηγούμενες παραβάσεις αποτελεί λόγο μέχρι και έκπτωσης του υπαιτίου από τη θέση του τακτικού μέλους του ΔΣ.

Στο ίδιο άρθρο προβλέπονται οι ποινές που μπορεί να επιβληθούν και είναι:

α) έγγραφη επίπληξη

β) προσωρινή διαγραφή από το ΔΣ μέχρι έναν (1) μήνα

γ) οριστική διαγραφή από μέλος του ΔΣ

δ) διαγραφή από μέλος της ΕΛΜΕ

Ως εκ τούτου καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας για την απαράδεκτη αντισυναδελφική και κατάφωρα αντικαταστατική του πράξη και προτείνουμε την

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ

Καραμήτρου Ελένη (ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

¨ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ !¨

Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 παρέστην ως Πρόεδρος στη συνεδρίαση του έκτακτου διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με κυρίαρχο θέμα τη στάση μου ως Προέδρου της ΕΛΜΕΚ στη γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας στις 16 /10 / 2021 στην Αθήνα.

Στις 15 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή προηγήθηκε ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ όπου εκφράστηκαν θέσεις και απόψεις για τη στάση του σωματείου στο θέμα της συνέχισης ή όχι της απεργίας - αποχής της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας, με δεδομένο ότι αυτή είχε ήδη κηρυχτεί παράνομη τελεσίδικα. Με πλειοψηφία στο Δ.Σ. συντάχθηκε κείμενο με προτάσεις από κοινού των παρατάξεων που πλειοψήφησαν, το οποίο ακολουθεί:

 

Οι προτάσεις δέσμευσαν εμένα ως Πρόεδρο να τις καταθέσω στη Γενική Συνέλευση Προέδρων και να τις υποστηρίξω.

Τούτο ακριβώς έπραξα είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ με κάποιες από αυτές, σεβόμενος την άποψη της πλειοψηφίας, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της Γ.Σ. Προέδρων αλλά και από την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ στις 20/10/21 σύμφωνα με την οποία: […αφενός καμία αντικαταστατική ενέργεια δεν έλαβε μέρος στην ΓΣ και αφετέρου οι

Πρόεδροι ψήφισαν με βάση την πρόταση της ΕΛΜΕ τους…]

Κατέθεσα και υπερψήφισα τις προτάσεις της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, ως όφειλα και δεν στήριξα κάποια άλλη πρόταση η οποία μπορεί να είχε ομοιότητες αλλά και ουσιαστικές διαφορές δεδομένου ότι δεν ήμουν εξουσιοδοτημένος να κρατήσω τέτοια στάση.

Ο ισχυρισμός της εκπροσώπου της Κοινής Δράσης ότι υπέπεσα σε παράπτωμα σύμφωνα με την παράγραφο γ) του άρθρου 17 του καταστατικού της ΕΛΜΕ Καρδίτσας αντικρούεται από την παράγραφο δ) του ίδιου άρθρου στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι: ‘παράπτωμα είναι ή αντιστράτευση στις αποφασισμένες ενέργειες του Δ.Σ’.

Εν κατακλείδι:

· Παρέστην στη Γενική Συνέλευση Προέδρων στην Αθήνα στις 16/10/2021.

· Κατέθεσα εγκαίρως τις προτάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στη Γ.Σ. Προέδρων.

· Υπερψήφισα και στήριξα τις προτάσεις αυτές .

· Δεν υπερψήφισα άλλες, διαφοροποιημένες προτάσεις, για τις οποίες δεν ήμουν εξουσιοδοτημένος.

Για τους λόγους αυτούς δέχθηκα πρόταση μομφής από την εκπρόσωπο της Κοινής Δράσης η οποία εκδικάζεται, αν οι διαπιστωθεί ότι οι κατηγορίες είναι βάσιμες, από τα μέλη του Δ.Σ. την Κυριακή 31/10/2021

Η τελική απόφαση υπόκειται στον έλεγχο της Γενικής Συνέλευσης.

Με σεβασμό στις Δημοκρατικές διαδικασίες και την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου μας,

Βάιος Μπάτρας

Πρόεδρος ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search