• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κόντρα στη συμβιβασμένη ΟΛΜΕ συνεχίζουν με στάση εργασίας από την αξιολόγηση

November 01, 2021 288



Μονόωρες, δίωρες και τρίωρες στάσεις εργασίας προκηρύσσει η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Μπορεί η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ να αλλοίωσε τη βούληση του κλάδου για απεργία - αποχή από την αξιολόγηση ακολουθώντας τον δρόμο της υποταγής στην κυβερνητική πολιτική, όμως η βάση των εκπαιδευτικών αντιστέκεται. Έτσι σε αρκετές ΕΛΜΕ που οι συσχετισμοί το επιτρέπουν συνεχίζεται ο αγώνας με στάσεις εργασίας. Χαρακτηριστικά η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην συμμετέχουν σε καμία συνεδρίαση για τον προγραμματισμό που θα καλέσουν Διευθυντές.

Συνεχίζουν τονίζοντας πως «η προθεσμία για αυτές ήταν η 10 Οκτωβρίου και δεν έγιναν λόγω της μαζικής συμμετοχής μας στην απεργία αποχή. Η προσπάθειά του Υπουργείου να παρουσιάσει ότι οι εκπαιδευτικοί με τη θέλησή τους συμμετέχουν στην αξιολόγηση πρέπει να πέσει στο κενό».

 Ακολουθούν και οι ανακοινώσεις της Α΄& Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γ΄ΕΛΜΕ:


ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που θέλει να μετατρέψει τα σχολεία σε επιχειρήσεις και τη μόρφωση σε εμπόρευμα , για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου για όλα τα παιδιά , για την προώθηση των διεκδικήσεων του κλάδου.
Με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (20/10/2021)( επισυνάπτεται) ως Γ ΕΛΜΕ-Θ καλούμε τους συναδέλφους-ισσες να μη συμμετέχουν σε καμία συνεδρίαση για τον προγραμματισμό που θα καλέσουν Διευθυντές. Η προθεσμία για αυτές ήταν η 10 Οκτωβρίου και δεν έγιναν λόγω της μαζικής συμμετοχής μας στην απεργία αποχή. Η προσπάθειά του Υπουργείου να παρουσιάσει ότι οι εκπαιδευτικοί με τη θέλησή τους συμμετέχουν στην αξιολόγηση πρέπει να πέσει στο κενό.
Οι ενέργειες του συλλόγου διδασκόντων για τις ομάδες δράσης, εφόσον δεν έγιναν ως την 10 Οκτωβρίου, όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση (άρθρα 4, 10, Αριθμ. 108906/ΓΔ4), γίνονται μόνο από τους Διευθυντές μετά την 20 Οκτωβρίου και άρα δεν μπορούν να συγκαλέσουν συλλόγους διδασκόντων. Ούτε νομιμοποιούνται τυπικά και ουσιαστικά να συγκαλέσουν συλλόγους για να εντάξουν τους συναδέλφους στις ομάδες δράσης.

Σε σχολεία που διευθυντής/τρια προχωρήσει στη σύγκληση συνεδριάσεων, κηρύσσουμε διευκολυντικές στάσεις εργασίας μονόωρες, δίωρες και τρίωρες για όλα τα σχολεία και τα ΕΚ. για την κάλυψη των συναδέλφων. Να δηλώσουν στάση εργασίας όσο διαρκεί η συνεδρίαση.
Συνάδελφοι που καλούνται σε συνεδριάσεις εκτός ωραρίου εργασίας δεν είναι υποχρεωμένοι να παραστούν σε αυτές.

Για την ερχόμενη βδομάδα οι διευκολυντικές στάσεις εργασίας κηρύσσονται για την Δευτέρα (1/11), την Τρίτη (2/11 ), την Τετάρτη (3/11), την Πέμπτη (4/11) και την Παρασκευή (5/11) , μονόωρες 13:00 με 14:00, δίωρες 12:00 με 14:00, τρίωρες 11:00-14:00 και πάντως για όσο διαρκεί η συνεδρίαση, καθώς και αντίστοιχες μονόωρες, δίωρες και τρίωρες στάσεις κατά τις ώρες λειτουργίας των εσπερινών σχολείων και των Ε.Κ .


Παράλληλα κηρύσσονται μονόωρες, δίωρες, τρίωρες στάσεις εργασίας και οι συνάδελφοι μπορούν με την κοινοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης να τις χρησιμοποιούν κάθε φορά που θα καλούνται να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης.

Με το παρόν ενημερώνουμε και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Θες\νίκης για τις στάσεις εργασίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις στάσεις εργασίας:

Νέες διευκολυντικές στάσεις εργασίας από 1/11 έως 5/11 μονόωρες 13:00 με 14:00 και δίωρες 12:00 με 14:00


Το ΥΠΑΙΘ, με την εγκύκλιο Κόπτση, έχει δώσει παράταση για να καταχωρηθούν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ ο προγραμματισμός του κάθε σχολείου και οι ομάδες δράσης, μέχρι την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Η δυνατότητα πραγματοποίησης των Ειδικών Συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων, με βάση την Υπουργική Απόφαση, που παραμένει σε ισχύ, και με βάση το άρθρο 4, έχει λήξει από τις 10/10, ενώ η υποχρέωση κατάθεσης της αποτίμησης της περσινής χρονιάς (2020 -2021) έχει λήξει από τις 30/9. Και στις δύο περιπτώσεις οι Διευθυντές/ντριες και οι Σύλλογοι Διδασκόντων καλύπτονταν με την απεργία – αποχή.

Η μόνη «υποχρέωση» που προκύπτει με βάση την Υπουργική Απόφαση, άρθρο 10, είναι αυτή των Διευθυντών/ριών να καταθέσουν με δική τους ευθύνη, «αμελλητί», τον προγραμματισμό και τις ομάδες δράσης για τη νέα σχολική χρονιά 2021 -2022, μέχρι τις 12/11.

Β. Με βάση όλα τα παραπάνω καλούμε για την ερχόμενη εβδομάδα:

Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μη συνεδριάσει τις επόμενες μέρες, γιατί δεν προβλέπεται ούτε καν από την Υπουργική Απόφαση. Κανένας Διευθυντής/τρια δεν είναι υποχρεωμένος/νη να καλέσει συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων. Κανένας δεν μπορεί να τον/ην αναγκάσει, ούτε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου.

Καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές/ντριες να αξιοποιήσουν το χρονικό περιθώριο που τους δίνει η εγκύκλιος Κόπτση (δηλαδή την παράταση έως τις 12 Νοεμβρίου, για την ηλεκτρονική υποβολή της συνοπτικής έκθεσης αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και του συλλογικού προγραμματισμού στην πλατφόρμα του ΙΕΠ) και να μην ανεβάσουν τα παραπάνω στοιχεία στην πλατφόρμα τις επόμενες μέρες.

Οι συνάδελφοι που τυχόν καλεστούν σε Συλλόγους Διδασκόντων τις επόμενες μέρες να επικαλεστούν όλα τα παραπάνω και να ζητήσουν αναβολή των Συλλόγων Διδασκόντων μέχρι τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες να τοποθετηθούν με βάση τα νέα δεδομένα.

Για όσους συναδέλφους τυχόν πιεστούν να πάρουν μέρος σε συνεδριάσεις, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ προκηρύσσει διευκολυντικές στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα από1/11 έως 5/11 μονόωρες 13:00 έως 14:00 και δίωρες 12:00 έως 14:00 .

Σε περίπτωση που η συνεδρίαση του συλλόγου για την αξιολόγηση μπει σε διαφορετική ώρα από αυτή που έχουμε προκηρύξει στάση εργασίας οι συνάδελφοι να επικοινωνούν με την ΕΛΜΕ .

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Υλοποιούμε τις αποφάσεις των Γεν. Συνελεύσεων και του Δ.Σ. ενάντια στην αξιολόγηση

Στάσεις εργασίας, νέα προκήρυξη της απεργίας αποχής

με άλλες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ με εξώδικο

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σε συνεδρίασή του την Παρασκευή 29/10 υλοποιώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων (13/10 και 20/10) που αποφάσισαν ο αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση να συνεχιστεί με απεργία αποχή με τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που έχουν ανάλογες αποφάσεις με την κατάθεση και εξώδικου, καθώς και με στάσεις εργασίας, αποφάσισε:

1). Να καλέσει τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις για προγραμματισμό των ομάδων εργασίας όταν καλούνται σε αυτές γιατί είναι παράτυπες. Προκηρύσσουμε στάσεις εργασίας, μονόωρες, δίωρες, τρίωρες, από Δευτέρα 1/11 έως Παρασκευή 5/11 τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι αν διευθυντές επιμένουν να συγκαλούν συνεδριάσεις. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει σε συνεδρίαση εκτός ωραρίου.

2). Να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση των ΓΣ για νέα προκήρυξη της απεργίας αποχής από κοινού με άλλες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι τα μέλη της ΔΑΚΕ στο προεδρείο (πρόεδρος και αντιπρόεδρος) αρνούνται να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και να υπογράψουν την κατάθεση του εξώδικου, όπως οφείλουν να το κάνουν με βάση τις καταστατικές τους υποχρεώσεις. Τους ζητήθηκε, αν δε το κάνουν, να παραιτηθούν.

Καλείται το προεδρείο και όλα τα μέλη τη Δευτέρα 1/11 στις 2.30 στο 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων για να υλοποιηθεί η απόφαση των ΓΣ για νέα προκήρυξη της απεργίας αποχής με εξώδικο.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search