• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η απεργία Δεν τιμωρείται, Νικά!

February 20, 2022 292

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) "Κ. Σωτηρίου" με ανακοίνωσή του σχετικά με το έγγραφο του ΓΓ του ΥΠΑΙΘ –  Κόπτση για αναστολή εξέλιξης στελέχους εκπαίδευση επισημαίνει μεταξύ άλλων "Το Υπουργείο επιχειρεί για άλλη μια φορά επίθεση σε απεργούς και αγωνιστές εκπαιδευτικούς με χουντικής έμπνευσης ποινικοποίηση της απεργίας." Κι ακόμα: "Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή των συναδέλφων να σταθούν αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!" 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ενημερωθήκαμε  αρχικά την  Πέμπτη 17/2 από το διαδίκτυο για έγγραφο του ΓΓ του ΥΠΑΙΘ –  Κόπτση για αναστολή εξέλιξης στελέχους εκπαίδευσης κατ΄ άρθρο 56 παρ. 5& 6 του Ν. 4863 /2021 .

Και την  Παρασκευή 18/2 ειδοποιήθηκαν από τη Δ/νση Αν. Αττικής οι διευθυντές/ντριες και προϊστάμενες/οι του συλλόγου μας -απεργοί που δεν κατέθεσαν αξιολόγηση να παραλάβουν τα ραβασάκια με απειλές αναστολής εξέλιξης.

Το Υπουργείο επιχειρεί για άλλη μια φορά επίθεση σε απεργούς και αγωνιστές εκπαιδευτικούς με χουντικής έμπνευσης ποινικοποίηση της απεργίας.

Ενημερώνουμε :

  • Η απεργία αποχή του συλλόγου/των συλλόγων μας  δεν έχει καταγγελθεί από το ΥΠΑΙΘ.
  • Βρισκόμαστε ήδη σε επικοινωνία με όλους τους δικηγόρους των σωματείων μας τόσο για την υποβολή ένστασης που θα χρειαστεί να υποβληθεί από τον καθέναν/μία από τους συναδέλφους
  • Δρομολογούμε κοινή πανελλαδική  διαδικτυακή συνάντηση όλων των παραληπτών παρουσία των νομικών συμβούλων
  • Καταγγέλλουμε με κοινή ανακοίνωση των σωματείων που βρίσκονται σε Απεργία -Αποχή  την παράνομη ενέργεια του ΥΠΑΙΘ!
  • Προχωράμε από κοινού με τα άλλα σωματεία με κάθε νομικό μέσο στο μπλοκάρισμα της οποιασδήποτε κύρωσης σε ΑΠΕΡΓΟΥΣ- μέλη των συλλόγων μας καθώς αποτελεί μια παράνομη ενέργεια του ΥΠΑΙΘ με πολλά νομικά κενά (για το ποιο όργανο αποφασίζει , βάσει ποιων δεδομένων, ποιος τα πιστοποιεί  κλπ)

Ο αυταρχισμός και η αντιδημοκρατική εκτροπή του υπουργείου και της κυβέρνησης ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση  την άμεση στήριξη Ομοσπονδιών της ΑΔΕΔΥ και των άλλων εκπαιδευτικών  και άλλων σωματείων και  συλλογικοτήτων.

Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή των συναδέλφων να σταθούν αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!

Κανείς να μην τολμήσει να αμφισβητήσει το δικαίωμα στην απεργία! Το ζήτημα αυτό ξεπερνάει τα όρια των σχολείων μας και της εκπαίδευσης. Είναι αιτία πολέμου για όλο το εργατικό κίνημα και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει μ΄ αυτό.

Οφείλει όλο το συνδικαλιστικό κίνημα σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο να πάρει θέση.

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ  ΑΔΕΔΥ οφείλει να δηλώσει με πολιτική της απόφαση ότι θα μπει μπροστά και  θα υπερασπίσει κάθε συνάδελφο/ισσα που δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση, με όποιο τρόπο και με όποιο ρόλο, και να ξεκαθαρίσει ότι κάθε ενέργεια εναντίον συναδέλφων/ισσων θα λογιστεί και θα αντιμετωπιστεί συλλογικά ως ενέργεια ενάντια στο εκπαιδευτικό και το συνδικαλιστικό κίνημα.

 Καλούμε όλες και όλους σε πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη συντονισμού την Κυριακή 20/2 στις 11π.μ. στο παρακάτω link: https://us02web.zoom.us/j/87325552090

 

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search