• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για την παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ στη ΔΙΔΕ Α΄ Αθήνας

March 01, 2022 547

Την Πέμπτη 17/02/2022, με απόφαση των σωματείων μας, εκπρόσωποι της Α' ΕΛΜΕ, Β' ΕΛΜΕ, Γ΄ ΕΛΜΕ, Ε΄ ΕΛΜΕ, Ζ΄ ΕΛΜΕ και Στ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση-συζήτηση με τον προϊστάμενο της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας Λ. Μάντζο, προκειμένου να συζητήσουμε, για άλλη μία φορά, τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων των ΕΛΜΕ της Δ.Δ.Ε. Α' Αθήνας. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1. Άμεση κάλυψη των κενών που υπάρχουν ακόμη στα σχολεία,

2. Μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών,

3. Εξελίξεις στο 26ο Γυμνάσιο Αθήνας σχετικά με την εισήγηση του προϊσταμένου της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας και την πρόθεση του ΥΠΑΙΘ να μετατραπεί σε Πειραματικό Γυμνάσιο.

Συγκεκριμένα:

1. Τονίσαμε ότι ακόμη και σήμερα και ενώ προ πολλού έχουμε περάσει στο 2ο τετράμηνο του σχολικού έτους, παραμένουν ακάλυπτα λειτουργικά κενά από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ενώ λόγω της ανεπάρκειας των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση και του ανεπίτρεπτου πρωτοκόλλου υπερμετάδοσης του κορωναϊού (50%+1), καθημερινά υπάρχει μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που νοσούν με αποτέλεσμα να προστίθενται νέες χαμένες ώρες. Επισημάναμε ότι ενώ από τη μία το Υπουργείο απαιτεί υποκριτικά την αναπλήρωση των χαμένων ωρών λόγω των μαθητικών καταλήψεων, από την άλλη αδιαφορεί προκλητικά για τα χιλιάδες κενά. Ο κ. Μάντζος μας είπε ότι για να καλυφθούν τα κενά, θα δώσει εντολή στους διευθυντές των σχολείων για τη «νόμιμη λύση της υποχρεωτικής ανάθεσης υπερωριών» και επιπλέον μας επανέλαβε προκλητικά, μεταφέροντας την ευθύνη στους αναπληρωτές, ότι από τους αναπληρωτές που διορίστηκαν σε κάποιες περιπτώσεις αυτοί δεν αποδέχονται την πρόσληψη τους!!! Του τονίσαμε ότι κάθε χρόνο παραμένουν κενά ακόμη και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και απαιτήσαμε για μια ακόμη φορά τη μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων, της ΕΒΕ και της Pisa (Διεθνούς και Ελληνικής), μας απάντησε ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις που δεν καλύπτονται μέχρι τέλους τα κενά, προβλέπεται να μπει παύλα αντί για βαθμό και σε οποία περίπτωση υπάρχουν παύλες και στα δύο τετράμηνα, το μάθημα δεν εξετάζεται!!

2. Ζητήσαμε να παρθούν τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία από τον covid-19 και την αλλαγή του απαράδεκτου πρωτοκόλλου του 50%+1. Μας απάντησε ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί και τα πρωτόκολλα είναι τα ενδεδειγμένα και δεν θα αλλάξουν!!! Απαιτήσαμε για πολλοστή φορά την προστασία των ευπαθών ομάδων εκπαιδευτικών, που αυτή τη στιγμή παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους μέσα στα πολυπληθή τμήματα. Μας απάντησε με θράσος ότι δεν υπάρχουν πλέον εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες στα σχολεία διότι ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες έχουν πάρει μακροχρόνιες άδειες. Αν υπήρχαν θα το ήξερε!!! Συνεχίζοντας, μας πρότεινε οι παραπάνω εκπαιδευτικοί να ψάξουν αν μπορούν να βγουν σε σύνταξη!!!!!

3. Απαιτήσαμε για μια ακόμη φορά από τον προϊστάμενο να ανακαλέσει την εισήγηση του, για τη μετατροπή του 26ου Γυμνασίου Αθήνας σε Πειραματικό. Επισημάναμε ότι η απαίτηση να παραμείνει το Γυμνάσιο για τα παιδιά της γειτονιάς, έχει εκφραστεί μαζικά από όλους τους φορείς της περιοχής, τους συλλόγους Γονέων, τα εκπαιδευτικά σωματεία, από το Δήμο της Αθήνας. Ακόμη, εκφράστηκε με τις επερωτήσεις κομμάτων στη Βουλή καθώς και με πλήθος δημοσιευμάτων. Ο αγώνας κορυφώθηκε με τη μαζικότατη συγκέντρωση κατοίκων, μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών στο 26ο

Γυμνάσιο που περνώντας μέσα από το Κολωνάκι κατέληξε στη Βουλή την Τρίτη 15/02/22. Ζητήσαμε από τον κ. Μάντζο να μας ενημερώσει επίσημα σχετικά με τους νέους σχεδιασμούς του Υπουργείου, ειδικά μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν ότι το 26ο Γυμνάσιο θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν σχολείο της γειτονιάς. Ο κ. Μάντζος υπεραμύνθηκε της εισήγησης του και μας προκάλεσε λέγοντας ότι θα έπρεπε να μας χαροποιεί η μετατροπή του 26ου Γυμνασίου σε Πειραματικό Γυμνάσιο, ενώ δήλωσε πλήρη άγνοια για την ακύρωση του αρχικού σχεδιασμού του ΥΠΑΙΘ!!! Επιπλέον, για άλλη μια φορά, μας τόνισε ότι ο ίδιος, από θέση αρχής, είναι υπέρ των Προτύπων.

Ο προϊστάμενος της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας με την απαράδεκτη και προκλητική στάση του, μας επιβεβαίωσε ότι ο ρόλος του είναι να επιβάλει και να εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική και όχι να μεταφέρει έστω στο Υπουργείο την πραγματική εικόνα που επικρατεί στα σχολεία, ούτε την ανησυχία και τον προβληματισμό όλων μας.

Συνάδελφοι σας καλούμε, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Μένουμε δίπλα στους μαθητές μας, καλώντας και ενημερώνοντας και τους γονείς για τους κοινούς μας στόχους.

 

Τα σωματεία της Α΄ Αθήνας:

Α΄ ΕΛΜΕ, Β΄ ΕΛΜΕ, Γ΄ ΕΛΜΕ,

Ε΄ ΕΛΜΕ, Ζ΄ ΕΛΜΕ, ΣΤ΄ ΕΛΜΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search