• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ασύλληπτο! Τρεις μήνες πριν το τέλος του σχολείου καταργούν Τμήμα στη Γ΄ τάξη Λυκείου!

March 01, 2022 536
Αποφασίζουν  ανακατανομή των μαθητών σε νέα τμήματα, την διάθεση  καθηγητών/τριων σε άλλα σχολεία και  αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων, λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Τρεις μήνες πριν το τέλος της χρονιάς, η Διεύθυνση εκπαίδευσης Δυτικής Θεσ/νίκης και το Υπουργείο Παιδείας, καταργούν τμήμα Γενικής Παιδείας στη Γ΄ τάξη και δύο τμήματα ειδικοτήτων στη Β΄ τάξη στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου αδιαφορώντας για την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, την αναστάτωση των μαθητών που καλούνται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και τράπεζα θεμάτων, αλλά και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων  σε συνθήκες πανδημίας. 

Αποφασίζουν  ανακατανομή των μαθητών σε νέα τμήματα, την διάθεση καθηγητών/τριων σε άλλα σχολεία και  αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων, λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

 

Όπως είναι φυσικό, τα τμήματα δεν συμβαδίζουν απόλυτα στη διδασκαλία ενός μαθήματος και ο ρυθμός κάλυψης της ύλης εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες κάθε τμήματος. Έτσι, οι μαθητές/τριες των οποίων το τμήμα καταργείται και κατανέμονται στα εναπομείναντα τμήματα, θα χρειαστεί είτε να επαναλάβουν μέρος των μαθημάτων είτε, ακόμη χειρότερα, να καλύψουν μόνοι τους μέρος της ύλης.

 Οι συνέπειες, ειδικά για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αλλά και για όσα θα εξετασθούν με την τράπεζα θεμάτων, είναι ιδιαιτέρως επιζήμιες.

Η αλλαγή ανάθεσης μαθημάτων στην μέση της χρονιάς και η διάθεση των εκπαιδευτικών/τριων σε άλλα σχολεία, ακυρώνει τον ετήσιο εκπαιδευτικό σχεδιασμό για τον οποίο μάλιστα ο/η εκπαιδευτικός καλείται να αξιολογηθεί , ενώ με   τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών σε διαφορετικά σχολεία  ανατρέπεται όχι μόνο η εκπαιδευτική,  αλλά και η προσωπική τους ζωή.

Είναι σαφές ότι η κατάργηση τμημάτων και η καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των καθηγητών, συμβαδίζουν με τα εκατοντάδες κενά που ακόμη δεν έχουν καλύψει, με τα σκληρά εξεταστικά πλέγματα που προωθούν. Με τη στάση και τη συμπεριφορά τους αποκαλύπτουν τις στοχεύσεις και τις προθέσεις τους για την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου απέναντι στην οποία οι εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει με τους αγώνες τους την αντίθεσή τους. 

Η ανακοίνωση - καταγγελία Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για το θέμα  

Ε΄ ΕΛΜΕ : KATΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

Καταγγέλλουμε τη Διεύθυνση εκπαίδευσης Δυτικής Θεσ/νίκης και το Υπουργείο Παιδείας που τρεις μήνες πριν το τέλος της χρονιάς καταργούν τμήμα Γενικής Παιδείας στη Γ τάξη και δύο τμήματα ειδικοτήτων στη Β τάξη στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ευόσμου αδιαφορώντας για την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, την αναστάτωση των μαθητών που καλούνται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και τράπεζα θεμάτων, αλλά και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων  σε συνθήκες πανδημίας. 
Αποφασίζουν  ανακατανομή των μαθητών σε νέα τμήματα, την διάθεση  καθηγητών/τριων σε άλλα σχολεία και  αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων, λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς. Όπως είναι φυσικό, τα τμήματα δεν συμβαδίζουν απόλυτα στη διδασκαλία ενός μαθήματος και ο ρυθμός κάλυψης της ύλης εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες κάθε τμήματος. Έτσι, οι μαθητές/τριες των οποίων το τμήμα καταργείται και κατανέμονται στα εναπομείναντα τμήματα,θα χρειαστεί είτε να επαναλάβουν μέρος των μαθημάτων είτε, ακόμη χειρότερα, να καλύψουν μόνοι τους μέρος της ύλης. Οι συνέπειες, ειδικά για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αλλά και για όσα θα εξετασθούν με την τράπεζα θεμάτων, είναι ιδιαιτέρως επιζήμιες.

Η αλλαγή ανάθεσης μαθημάτων στην μέση της χρονιάς και η διάθεση των εκπαιδευτικών/τριων σε άλλα σχολεία, ακυρώνει τον ετήσιο εκπαιδευτικό σχεδιασμό για τον οποίο μάλιστα ο/η εκπαιδευτικός καλείται να αξιολογηθεί , ενώ με   τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών σε διαφορετικά σχολεία  ανατρέπεται όχι μόνο η εκπαιδευτική,  αλλά και η προσωπική τους ζωή.

Καταγγέλλουμε τη  Διευθύντρια Β/θμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσ/νίκης για την απαξιωτική συμπεριφορά της προς τους συναδέλφους του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ευόσμου, καθώς και στους μαθητές  οι οποίοι θέλησαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις αποφάσεις αυτές.

Όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε τις προηγούμενες μέρες στο αίτημά τους να ακούσει, αλλά όταν την επισκέφτηκαν, δέχτηκε να συνομιλήσει μαζί τους μετά από πολλή ώρα και πίεση των συναδέλφων και μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Ισχυρίστηκε ότι οι εκπαιδευτικοί ζητούν να κάνουν μειωμένο ωράριο με λιγότερα και μικρότερα τμήματα προσβάλλοντάς τους, ενώ δεν άκουγε το αίτημα των μαθητών και εκπαιδευτικών  για μη κατάργηση/συγχώνευση και όλες τις αρνητικές συνέπειες.

Σε κατ’ επανάληψη ερώτηση συναδέλφου για τα θετικά αποτελέσματα αυτής της ενέργειας, δεν απάντησε ποτέ, ενώ όταν της είπαν ότι ο ίδιος ο γραμματέας του Υπουργείου ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια για μειωμένο αριθμό μαθητών στα τμήματα λόγω πανδημίας, απάντησε ότι αυτά δε γίνονται και δεν μπορεί να υπάρχει εξαίρεση γι’ αυτούς. 

Η κατάργηση τμημάτων και η καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των καθηγητών, συμβαδίζουν με τα εκατοντάδες κενά που ακόμη δεν έχουν καλύψει, με τα σκληρά εξεταστικά πλέγματα που προωθούν. Με τη στάση και τη συμπεριφορά τους αποκαλύπτουν τις στοχεύσεις και τις προθέσεις τους για την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου απέναντι στην οποία οι εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει με τους αγώνες τους την αντίθεσή τους. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search