• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Οι συνεδριάσεις και οι επιμορφώσεις εκτός εργασιακού ωραρίου είναι παράνομες!

March 13, 2022 575

 Οι συνεδριάσεις και οι επιμορφώσεις εκτός εργασιακού ωραρίου είναι παράνομες. Κανείς εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει.

Επισημαίνει η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της τονίζοντας μεταξύ άλλων:  "Η καθιέρωση της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας αποδείχτηκε, μεταξύ άλλων, ως εργαλείο διοικητικής αυθαιρεσίας και καταστολής (π.χ. μαθητικές καταλήψεις, κακοκαιρία, συνεδριάσεις Σ.Δ.). Σε όλα τα παραπάνω προστέθηκε και ο καταιγισμός σεμιναρίων και “επιμορφώσεων”, είτε από συντονιστές εκπαίδευσης και Διευθύνσεις – Περιφέρειες εκπαίδευσης, είτε από εξωτερικούς φορείς π.χ Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Όλα πραγματοποιούνται εκτός εργασιακού ωραρίου. Για παράδειγμα, υπάρχει σεμινάριο 28 ωρών το οποίο πραγματοποιείται σε τρία συνεχόμενα εφτάωρα σεμινάρια από τις 15.00 έως τις 22.00 το βράδυ!!!" 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για τις επιμορφώσεις εκτός εργασιακού ωραρίου

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15/3, στις 2.00 μ.μ. στο 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και στη Διεύθυνση

Η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να καθιερώσει την τηλεκπαίδευση ως ισότιμη της δια ζώσης εκπαίδευσης κατέρρευσε κάτω από το βάρος της πραγματικότητας, αφού οι καταστροφικές της συνέπειες αποκαλύφθηκαν σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Παρόλα αυτά οι φορείς της διοίκησης δεν σταμάτησαν να προωθούν τις τηλεδιασκέψεις σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Η καθιέρωση της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας αποδείχτηκε, μεταξύ άλλων, ως εργαλείο διοικητικής αυθαιρεσίας και καταστολής (π.χ. μαθητικές καταλήψεις, κακοκαιρία, συνεδριάσεις Σ.Δ.). Σε όλα τα παραπάνω προστέθηκε και ο καταιγισμός σεμιναρίων και “επιμορφώσεων”, είτε από συντονιστές εκπαίδευσης και Διευθύνσεις – Περιφέρειες εκπαίδευσης, είτε από εξωτερικούς φορείς π.χ Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Όλα πραγματοποιούνται εκτός εργασιακού ωραρίου. Για παράδειγμα, υπάρχει σεμινάριο 28 ωρών το οποίο πραγματοποιείται σε τρία συνεχόμενα εφτάωρα σεμινάρια από τις 15.00 έως τις 22.00 το βράδυ!!!

Στην πραγματικότητα αμφισβητείται στην πράξη το εργασιακό μας ωράριο και καταστρατηγείται το δικαίωμά μας στον προσωπικό, ελεύθερο χρόνο. Οι εκπαιδευτικοί επιφορτίζονται με πρόσθετη κόπωση και άγχος, θυσιάζουν ώρες του προσωπικού και οικογενειακού χρόνου τους, ενώ τείνει να θεωρείται δεδομένο ότι πρέπει να είναι πάντα συνδεδεμένοι σε όσα παράνομα τους υποχρεώνει η διοίκηση. Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια ακόμη εικόνα από το μέλλον, όταν στο πλαίσιο της αξιολόγησης και της αυτονομίας της σχολικής μονάδας, θα εξαναγκάζονται να γεμίζουν το ατομικό τους πορτφόλιο με “χαρτιά”, να φαίνονται αρεστοί στους αξιολογητές τους, να απαντούν σε μηνύματα γονέων ακόμα και τη νύχτα κ.ο.κ.

Η εκπαιδευτική διαδικασία απαιτεί ένα τεράστιο πνευματικό, ψυχικό και συναισθηματικό απόθεμα και ως τέτοια πρέπει να αφήνεται ανεμπόδιστη να ασκείται. Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις εξελίξεις της παιδαγωγικής επιστήμης και της επιστήμης του κάθε γνωστικού αντικειμένου είναι αναγκαία.

· Πάγιο αίτημα του κλάδου είναι η ετήσια και περιοδική επιμόρφωση όλων των καθηγητών, δωρεάν και με απαλλαγή από τα διδακτικά και διοικητικά μας καθήκοντα.

· Δε θα ανεχτούμε καμία παραβίαση του εργασιακού μας ωραρίου.

· Οι συνεδριάσεις και οι επιμορφώσεις εκτός εργασιακού ωραρίου είναι παράνομες. Κανείς εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να καταγγέλλουν κάθε τέτοια ενέργεια στο σωματείο.

Το Δ.Σ. οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15/3, στις 2.00 μ.μ. στο 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης Ειρήνη Σωπιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search