• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Άλλους 263 «Σαϊντού» πετάνε έξω από τα σχολεία της Αθήνας

March 31, 2022 297

Μια σοβαρή καταγγελία για σχέδια αποκλεισμού εκατοντάδων προσφυγόπουλων από τα σχολεία, έκανε σήμερα η παράταξη «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

Σύμφωνα με αυτήν,  αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων της Αθήνας και εκπαιδευτικών που επισκέφθηκε το στρατόπεδο προσφύγων του Ελαιώνα και συνομίλησε με τον διοικητή και την συντονίστρια εκπαίδευσης άκουσε εμβρόντητη ότι 263 προσφυγόπουλα θα πεταχτούν έξω από τα σχολεία! Στην ερώτηση που πήγαν οι πρώτοι 22 μαθητές που μετακινήθηκαν ήταν η απάντηση ήταν “δεν ξέρουμε, αυτό αφορά την δομή του Σχιστού” . Στην πράξη τα παιδιά είναι πλέον εκτός σχολείου!

Όλη η ανακοίνωση

Μηταράκης-Μπακογιάννης πετάνε 263 Σαϊντού έξω από τα σχολεία της Αθήνας

 

Μετά τη γενική κατακραυγή για την απέλαση του Σαϊντού, του μαθητή από την Γουϊνέα έρχονται στο φως τα απαράδεκτα ρατσιστικά σχέδια αποκλεισμού εκατοντάδων άλλων προσφυγόπουλων.

Η αντιπροσωπεία δημοτικών συμβούλων της Αθήνας και εκπαιδευτικών που επισκέφθηκε το στρατόπεδο προσφύγων του Ελαιώνα και συνομίλησε με τον διοικητή και την συντονίστρια εκπαίδευσης άκουσε εμβρόντητη ότι 263 προσφυγόπουλα θα πεταχτούν έξω από τα σχολεία! Στην ερώτηση που πήγαν οι πρώτοι 22 μαθητές που μετακινήθηκαν ήταν η απάντηση ήταν “δεν ξέρουμε, αυτό αφορά την δομή του Σχιστού” . Στην πράξη τα παιδιά είναι πλέον εκτός σχολείου!

 

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ρατσιστικής εκκένωσης του στρατοπέδου του Ελαιώνα που αποφάσισαν η δημοτική αρχή Μπακογιάννη και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στις 30 Μάη αγνοώντας τις ανάγκες στέγασης των προσφύγων αλλά και την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαίδευσης των παιδιών, διαλύοντας τα βήματα ένταξης τους στην τοπική κοινωνία και τις γειτονιές της Αθήνας.

Οι ευθύνες του Δημάρχου Μπακογιάννη και της Μ. Δασκαλάκη είναι τεράστιες όταν διαβεβαίωναν ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα μετακινηθούν παιδιά στη μέση της σχολικής χρονιάς!

Φαίνεται ότι μόνο αν είσαι “άριστος” σαν το Σαίντού ή παίκτης του ΝΒΑ σαν τον Αντετοκούμπο θα ασχοληθούν μαζί σου ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Α. Προκόπη, πρόεδρος του ΣΕΠΕ Παρθενώνας, η Β. Γαλαναοπούλου, εκπαιδευτικός του Διαπολιτισμικού σχολείου στο Γκάζι όπου μετακινούνται πολλοί μαθητές, Η.Μούρης πρόεδρος της Ε ΕΛΜΕ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαίρη Βαβαγιάννη και Δέσποινα Αλεβυζάκη της Ανοιχτής Πόλης, Χάρης Βουρδουμπάς απο τη Λαίκή Συσπείρωση και Πέτρος Κωνσταντίνου, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Η αντιπροσωπεία απαίτησε να σταματήσει η ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα και ο βίαιος αποκλεισμός των προσφυγόπουλων από τα σχολεία. Να δοθεί ο αξιοπρεπής στέγη και άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες.

Θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και κινήσεων αλληλεγγύης άμεσα, με σταθμό την Γενική Απεργία στις 6 Απρίλη με την απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search