• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση το Σάββατο 9/4 στην πλ. Κοραή

April 08, 2022 460
 

Αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση το Σάββατο 9 Απρίλη στις 11 π.μ. στην πλατεία Κοραή διοργανώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά κάλεσμα και ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς και τους εργαζόμενους

Στο κάλεσμά της σημειώνει:

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ να απεμπλακεί από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολεμικές συρράξεις που λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία.

Ο κίνδυνος ανάφλεξης ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ –ΕΕ και Ρωσία είναι υπαρκτός και θα την πληρώσει και ο ελληνικός λαός.

Σε μια τέτοια εξέλιξη η χώρα μας είναι στόχος της καπιταλιστικής Ρωσίας, καθώς με αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων, αλλά και την σύμφωνη γνώμη όλων των αστικών κομμάτων, έχει γίνει μια απέραντη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.

Καταδικάζουμε την Ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας, η οποία τροφοδοτήθηκε και από τους γεωπολιτικούς και οικονομικούς ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων των δύο χωρών, αλλά και την αντιπαράθεση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με τη Ρωσία.

Οι λαοί της Ρωσίας και Ουκρανίας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Απεναντίας δεν πρέπει να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Άλλωστε επί 70 και πλέον χρόνια στην ΕΣΣΔ, αυτοί οι λαοί έζησαν ειρηνικά.

ü Απαιτούμε να σταματήσει η αιματοχυσία που προκαλεί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Να κλείσουν στην χώρα μας οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στα Νατοϊκά στρατεύματα.

ü Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

ΟΥΤΕ ΓΗ-ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 13ΟΥ-14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ, ΜΑΖΙΚΟΥΣ-ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Αγαπητοί Γονείς, Αγαπητοί Εργαζόμενοι του Πειραιά

 

Το στομάχι σφίγγει, βλέποντας καθημερινά παιδιά να ξεσπιτώνονται, αντί να είναι στο σχολείο, να περπατάνε μόνα τους χιλιόμετρα για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, να ψάχνουν μάταια τους γονείς τους.

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά, δεν μπορούμε να μείνουμε ασυγκίνητοι στο δράμα του λαού της Ουκρανίας και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, που ήδη καταφτάνουν στα σχολεία μας.

Δύο λαοί, που ζούσαν για δεκαετίες ειρηνικά, χύνουν ξανά το αίμα τους, εξαιτίας της απαράδεκτης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξαιτίας ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στη γειτονιά μας, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με τη Ρωσία για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών τους ομίλων, για τα (ματωμένα) κέρδη τους.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.

Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ;

Τι συμφέρον έχει ο λαός μας, όταν η χώρα μας, με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, στέλνει όπλα και παίρνει μέρος σε αυτό το μακελειό;

Όταν διαθέτει βάσεις, υποδομές στα νατοϊκά στρατεύματα, ετοιμάζεται να στείλει εκστρατευτικό σώμα;

Πρόκειται για μια επικίνδυνη απόφαση, που στοχοποιεί το λαό μας, σε μια αντιπαράθεση που γίνεται για τα κέρδη, το μοίρασμα του φυσικού πλούτου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, των σφαιρών επιρροής. Μερίδιο από τη λεία, από τη νέα μοιρασιά, επιδιώκουν και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι από την Ελλάδα..

Γι’ αυτό εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο η ελληνική κυβέρνηση κι όχι γιατί τούς πήρε ο πόνος για το λαό της Ουκρανίας, όπως λέει. Γι’ αυτό όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αναβάθμισαν την συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, με νέες βάσεις, στρατιωτικές αποστολές.

Εμείς όμως δεν έχουμε κανένα συμφέρον να διαλέξουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, είτε αυτό της Ρωσίας, είτε αυτό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

Εμείς πρέπει να διαλέξουμε το στρατόπεδο των λαών

Η εμπλοκή της χώρας στο μακελειό πρέπει να σταματήσει!

Την ίδια ώρα κι εμείς καθημερινά ζούμε τα δικά μας βάσανα.

Η ακρίβεια, σε συνδυασμό με την καθήλωση των μισθών προκαλούν ασφυξία σε κάθε σπίτι.

Ακούμε συνέχεια πως λεφτά δεν υπάρχουν για να μειωθούν οι δυσβάσταχτοι φόροι, αλλά λεφτά βρίσκονται όταν πρέπει να πληρωθούν πολεμικοί εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Οι λαοί τελικά, είτε θα ματώνουν, είτε θα πληρώνουν για ματώνουν άλλοι λαοί, με τους οποίους δεν έχουνε τίποτα να χωρίσουνε!

Ακούμε συνέχεια από τις κυβερνήσεις πως λεφτά δεν υπάρχουν για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία, πως η μονιμοποίηση όσων εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση είναι ανεδαφικό αίτημα, πως δεν γίνεται να βρεθούν νέες αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη κλπ. Την ίδια ώρα, εμείς, αλλά και τα σχολεία πληρώνουμε δυσβάσταχτα το ρεύμα και τα καύσιμα, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, όχι μόνο εξαιτίας του πολέμου, αλλά και της περιβόητης “πράσινης μετάβασης¨, που γεμίζει κέρδη τα ταμεία των “πράσινων” επιχειρηματικών ομίλων.

Ακούμε συνέχεια πως δεν υπάρχουν “λεφτόδεντρα’ και άρα, δεν μπορεί να στηριχτεί ουσιαστικά το σύστημα υγείας, να κατασκευαστούν-επισκευαστούν σχολεία, αλλά νέα δις από το περιβόητο ταμείο ανάκαμψης δίνονται απλόχερα στο κεφάλαιο, στο όνομα της ανάπτυξης.

Τελικά, τι πραγματικά συμβαίνει;

Η λύση είναι μία…

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία!

Παλεύουμε για να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που θα πετσοκόψουν και φέτος χιλιάδες παιδιά. Για να μην προχωρήσουν τα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων, μέσω της αντιδραστικής-αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης, για να μειωθεί η ύλη.

Δεν οδηγούν πουθενά το σιχτίρισμα, η αναμονή, η αναζήτηση κυβερνητικών σωτήρων που δήθεν θα μας λύσουν τα προβλήματα. Αυτό το έργο τα ξανάδαμε…

Μοναδική λύση είναι η συμμετοχή στον αγώνα, στη διεκδίκηση. Μόνο έτσι μπορούν να έρθουν καλύτερες μέρες.

Απαιτούμε:

ü Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να μη διατεθούν υποδομές, για την αποστολή νατοϊκών στρατευμάτων στον πόλεμο στην Ουκρανία, να μην σταλούν Έλληνες στρατιωτικοί εκτός συνόρων. Να κλείσουν οι αμερικανατοϊκές βάσεις.

ü Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού. Επαναφορά του κλεμμένου Μ.Κ., της διετίας 2016-2017.

ü Κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενάργεια, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης.

ü Μείωση της τιμής του ρεύματος και του Φυσικού Αερίου κατά 50%

ü Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων και των Σχολικών Επιτροπών, για να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ανάγκες, που προκύπτουν από την αύξηση των λογαριασμών

ü Μονιμοποίηση όσων εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση

ü Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, της ΕΒΕ, όλου του αντιδραστικού πλαισίου της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

ü Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών

ü Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search