• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Απροστάτευτοι στην πύρινη κόλαση: Καίγονται δεκάδες σπίτια σε Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Λαγονήσι, Κουβαρά και Λουτράκι

July 17, 2023 802
Στις φλόγες καταφύγια ζώων - Έκκληση για βοήθεια

Εικόνες καταστροφής από τις πυρκαγιές που καίνε την Ελλάδα, η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Η φωτιά είχε ξεκινήσει από το Νέο Κουβαρά και έχει επεκταθεί έως το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα. Παράλληλα καίγεται και το Λουτράκι με τις πρώτες αναφορές για τα καμένα σπίτια.

 
κουβαράς

Η τηλεόραση του OPEN μετέδωσε εικόνες καταστροφής με σπίτια να καίγονται και τους κατοίκους να έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή, μετά από εντολή του 112 για εκκένωση.

Οργή κατοίκου: Λυπάμαι γι’ αυτούς που ψηφίσαμε – Δεν είχε έρθει κανένα πυροσβεστικό

Ελλιπή κρατική μέριμνα κι ανταπόκριση για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Νέο Κουβαρά, κατήγγειλε κάτοικος των Καλυβίων.

Μιλώντας στην κάμερα του OPEN ο κάτοικος έκανε λόγο για καμμένα σπίτια κι αυτοκίνητα, καταγγέλλοντας ότι καλούσε από τις 12.30 αλλά δεν ήρθε κανένα πυροσβεστικό όχημα.
 

Κάηκε το καταφύγιο Fazoo Farm

Παράλληλα μαζί με τα σπίτια, καίγονται καταφύγια ζώων και ο ιππικός όμιλος.

Νωρίτερα, εθελοντές είχαν πάει να σώσουν τα άλογα με ειδικό φορτηγό, καθώς και πολίτες με αυτοκίνητα να συλλέξουν όσα περισσότερα ζώα μπορούσαν.

Από το πύρινο μέτωπο στο Λαγονήσι, όπου καίγονται σπίτια και έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, σημειώθηκε ένα πολύ θλιβερό επεισόδιο καθώς κάηκε καταφύγιο ζώων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, σώθηκαν μόνο επτά σκυλιά και μία γάτα

Το καταφύγιο Fazoo Farm κάηκε ολοσχερώς μέσα από ανακοίνωσή του, ενημέρωσε ότι ελάχιστα ζώα κατάφεραν και σώθηκαν.

 

Με τα εναέρια μέσα να αποσύρονται λόγω νύχτας, η μάχη της πυρόσβεσης πέφτει πλέον στις χερσαίες δυνάμεις που καλούνται να δώσουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα τρία πιο μεγάλα μέτωπα της φωτιάς, στη Σαρωνίδα, στο Λουτράκι και στα Δερβενοχώρια.

 

Αναζωπύρωση στη Σαρωνίδα

Στη Σαρωνίδα η μάχη από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνεται αυλή-αυλή, σπίτι-σπίτι, μετά την αναζωπύρωση που σημειώθηκε νωρίτερα.

 

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ από τις χερσαίες δυνάμεις ενώ τα εναέρια θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν ξανά τις επιχειρήσεις με το πρώτο φως. Η καταμέτρηση των ζημιών θα ξεκινήσει στις επόμενες ώρες και στη διάρκεια της νύχτας


Η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια- Μάχη να μην περάσει στην Πάρνηθα
Στα Δερβενοχώρια η φωτιά ξεκίνησε και συνεχίζει σε δασική έκταση με χερσαίες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί από Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ με πυροσβεστικά μέσα και χωματουργικά εργαλεία. Στην περιοχή επιχειρούν 105 πυροσβέστες 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούσαν 7 αεροσκάφη 4 ελικόπτερα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται για να αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασης τη φωτιάς στην Πάρνηθα. Παράλληλα, μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

 

Η φωτιά στο Λουτράκι

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί από την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Για λόγους ασφάλειας διεκόπη νωρίτερα η κυκλοφορία στην εθνική οδό αλλά και στην παλαιά εθνική από το ύψος της Κινέτας μέχρι την Κόρινθο και απαγευόταν η διέλευση των οχημάτων. Λίγο αργότερα άνοιξε και η νέα και η παλαιά εθνική οδός κια στα δύο ρεύματα.

 

Στα οχήματα που έχουν φτάσει μέχρι εκεί δίνεται εντολή αναστροφής προς τις αφετηρίες τους.

Εν τω μεταξύ, μάχη με τις φλόγες έδιναν νωρίτερα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των δυνάμεων που επιχείρησαν στο έδαφος και από αέρος. Από τη φωτιά κάηκαν σπίτια στο Άνω Καρβουνάρι.

Πλέον οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο να μην περάσει η πυρκαγιά στο Καλαμάκι καθώς η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στα διυλιστήρια της περιοχής. 

 

 

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search