• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δυο εβδομάδες πριν το Πάσχα προσλαμβάνεται αναπληρώτρια για να καλύψει όλη την ύλη και να εξετάσει τους μαθητές με βάση το αντιπαιδαγωγικό μέτρο της Τράπεζας Θεμάτων!!)

April 13, 2022 882

Μόλις την περασμένη Δευτέρα τοποθετήθηκε καθηγήτρια Αγγλικών στο 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου - Καπετανάκειο. Η εκπαιδευτικός καλείται πλέον να «βγάλει» την ύλη της σχολικής χρονιάς σε... πέντε τμήματα μέσα σε μια περίοδο δύο εβδομάδων από το Πάσχα και άλλων δυόμιση εβδομάδων μετά.  Μάλιστα, δύο από αυτά τα τμήματα θα δώσουν το μάθημα στις ενδοσχολικές εξετάσεις με θέματα από την τράπεζα θεμάτων.

Ανακοίνωση εξέδωσε η (ΕΛΜΕ) Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου

«Δυο εβδομάδες πριν το Πάσχα προσλαμβάνεται αναπληρώτρια καθηγήτρια των Αγγλικών στο 1ο ΓΕΛ(Καπετανάκειο), για να καλύψει όλη την ύλη και να εξετάσει τους μαθητές με βάση το αντιπαιδαγωγικό μέτρο της Τράπεζας Θεμάτων(!).»
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταδικάζει την πολιτική της αδιοριστίας και συνολικότερα της υποχρηματοδότησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση, πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική υπολειτουργία αρκετών σχολείων μέχρι και την παραμονή των προαγωγικών εξετάσεων, τον πολλαπλσιασμό των κοινωνικών ανισοτήτων και τη μορφωτική περιθωριοποίηση των παιδιών των λαϊκών
στρωμάτων.

Ειδικότερα, στο 1ο ΓΕΛ(Καπετανάκειο) πέντε τμήματα στερούνται από την αρχή της σχολικής χρονιάς τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, αναμένοντας την πρόσληψη συναδέλφου μέχρι τις αρχές Απρίλη(!).

Για επτά ολόκληρους μήνες το ΥΠΑΙΘ κώφευε στο αίτημα της πρόσληψης εκπαιδευτικού και τις παραμονές των προαγωγικών εξετάσεων (4 Απρίλη!), δηλ δυο εβδομάδες πριν το Πάσχα προσέλαβε αναπληρώτρια συνάδελφο(!), με την εντολή να διδάξει την ύλη εννέα μηνών σε 4 εβδομάδες και μάλιστα να εξετάσει τους μαθητές (των τριών από τα πέντε τμήματα στα οποία καλείται να διδάξει) στις προαγωγικές εξετάσεις , με το αντιπαιδαγωγικό μέτρο της Τράπεζας Θεμάτων(!).

Πρόκειται για μέτρο που υπερβαίνει κάθε όριο εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής δεοντολογίας και καταδεικνύει την πλήρη αδιαφορία του ΥΠΑΙΘ για την κατοχύρωση των στοιχειωδών όρων μάθησης και αφομοίωσης του οποιοδήποτε επιστημονικού αντικειμένου.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σε αυτήν την πολιτική της απαξίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας΄

Δηλώνει ότι η συνάδελφος των Αγγλικών που προσελήφθη για τρείς μήνες στο τέλος της σχολικής χρονιάς είναι αδύνατον να καλύψει την ύλη εννέα μηνών και, πολύ περισσότερο, ότι είναι αδιανόητο να καλείται να εξετάσει τους μαθητές της με βάση τα θέματα της περιβόητης Τράπεζας Θεμάτων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ δηλώνει ότι οι μαθητές των εν λόγω τμημάτων πρέπει να εξεταστούν αποκλειστικά στην όποια ύλη θα διδάξει η συνάδελφος στις τέσσερις εβδομάδες που απομένουν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και με κριτήριο τη δυνατότητα της αφομοίωσής της από τους μαθητές, χωρίς να λάβει υπόψη της τα θέματα της Τράπεζας θεμάτων. Εξάλλου, ζητεί συνολικά την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του αντιπαιδαγωγικού μέτρου της Τράπεζας Θεμάτων.

Το Δ.Σ ΕΛΜΕ καλεί τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης να αναλάβει τις ευθύνες της και να τηρήσει τους θεμελιώδεις κανόνες της εκπαιδευτικής δεοντολογίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search