• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΠΕΝΕΝ: Συγκέντρωση – Διαδήλωση Πέμπτη21 Μάρτη κατά των διώξεων - Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

March 19, 2024 326

Στην παρέμβαση του ο Πρόεδρος την ΠΕΝΕΝ στην συνέντευξη τύπου που έγινε την περασμένη Παρασκευή στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας μεταξύ των άλλων υπογράμμισε τα παρακάτω:

Οι διώξεις συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων στο λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα είναι ένα διαχρονικό εργαλείο της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων τους να περάσουν τον εκφοβισμό, την τρομοκρατία και εν τέλει τις αντιδραστικές και αντεργατικές πολιτικές τους πιστεύοντας ότι έτσι θα επιβάλουν το δόγμα για σιωπητήριο στους αγώνες της εργατικής τάξης.

Οι επιθέσεις εναντίον αυτών των δυνάμεων έχουν διευρυνθεί και κλιμακωθεί σε όλη την χώρα μετά την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη (4808/2021).

Κορυφαία παραδείγματα οι πρωτοφανείς διώξεις στα πετρέλαια Καβάλας (92 απολύσεις) και στην Μαλαματίνα (Θεσσαλονίκη)…..

Μόνο στον Πειραιά τον τελευταίο χρόνο έχουμε μπαράζ διώξεων κατά εκπαιδευτικών, κατά της ΠΕΝΕΝ, του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ και της ΕΝΕΔΕΠ.

Η απάντηση σε αυτές τις μεθοδευμένες απολύσεις πρέπει να είναι η αλληλεγγύη μαζί και ο οργανωμένος αγώνας κατά κυβέρνησης – εφοπλιστών – Cosco και της εργοδοσίας που έχει ξεσαλώσει έχοντας με το μέρος της το νέο αντιδημοκρατικό νομοθετικό πλαίσιο.

Η ΠΕΝΕΝ στηρίζει και θα συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργανώνουν στον Πειραιά στις 21 Μάρτη συνδικαλιστικές οργανώσεις, κινήσεις και συλλογικότητες. Καλούμε τα συνδικάτα- φορείς και συλλογικότητες να δώσουν μαζικά το παρόν τους.

Οι τοποθετήσεις των άλλων εκπροσώπων στην συνέντευξη τύπου ήταν στο πλαίσιο της ανακοίνωσης που παραθέτουμε στην συνέχεια.

Η Ανακοίνωση – Κάλεσμα:

Μετά την σύσκεψη που έγινε στις 27/2 ενάντια στην βιομηχανία διώξεων που στήνεται, ενάντια σε αγωνιζόμενους, εκπαιδευτικούς και στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας και χτυπήματος της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης οι συμμετέχοντες συμφωνούν ότι:

1)Οι διώξεις εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική και πολιτική δράση είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και συνδέεται με τη γενικότερη κατεύθυνση τρομοκρατίας και καταστολής αγωνιστών, σωματείων και κινημάτων.
2)Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά θα πρέπει να ανοιχτεί και να συνδεθεί και με άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια που πλήττονται και χτυπιούνται. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η απόλυση του διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ, οι διώξεις συνδικαλιστών της ΠΕΝΕΝ με την κατηγορία της παρεμπόδισης εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων σε ημέρα πανεργατικής απεργίας, αλλά και όλο το πλέγμα καταστολής που θέλει να κάμψει τις φοιτητικές και λαϊκές κινητοποιήσεις.
3)Το ζήτημα αυτό πρέπει να απαντηθεί με όρους μαζικού κινήματος και κινητοποιήσεων, με στόχο να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.
Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίστηκε:

-Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση την Πέμπτη 21/3 στις 18:30 στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου, στον Πειραιά, που έχει υπάρξει επίκεντρο των διώξεων το τελευταίο διάστημα.
-Με προπαγάνδισή της σε όλους τους χώρους (σχολές, σωματεία, γειτονιές κτλ) για να είναι μαζική.
-Να βγει αφίσα και προπαγανδιστικό υλικό για το ζήτημα.
-Να οργανωθεί συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 15/3 για την πλατύτερη διάδοση της κινητοποίησης και της πρωτοβουλίας.
-Να υπάρξει συντονισμός και κοινή δράση με άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες και κινήσεις, ώστε το ζήτημα να αναδειχθεί με μαζικότερους όρους.
-Να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 16/4 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Καλούμε κάθε συλλογικότητα-πρωτοβουλία-κίνηση και αγωνιστή/στρια να συντονιστούμε και να δράσουμε από κοινού για να καταγγελθεί πλατιά η βιομηχανία συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων και να απαιτηθεί να παρθούν όλες πίσω».

Η Διοίκηση

αφισα_για_συγκέντρωση_21_3_24.jpg

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search