• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για δεύτερη μέρα τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ με χημικά - BINTEO

April 19, 2022 236



Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εναντίον φοιτητών που συγκεντρώνονται για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου. Δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στους χώρους του πανεπιστημίου, πραγματοποιώντας δύο προσαγωγές.

Έπειτα από τις χθεσινές εικόνες με την επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές με χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. είχαν αποχωρήσει έπειτα από νέες συγκρούσεις με τους φοιτητές, που είχαν ως αποτέλεσμα και τραυματισμούς. 

 

Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων
Το μεσημέρι, στο διπλανό κτίριο όπου στεγάζεται το Τμήμα Γεωπονίας- Δασολογίας συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι.

Όπως καταγγέλλουν τα ΜΑΤ παρεμποδίζουν την πορεία τους μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Play Video
Νωρίτερα, οι φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τις πρυτανικές αρχές, στις οποίες κοινοποίησαν το αίτημα για αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τους χώρους του ιδρύματος.

Play Video
Την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το campus ζήτησαν και καθηγητές του ιδρύματος που βρέθηκαν στο πλάι των φοιτητών, ενώ αναφερόμενοι στην προσαγωγή που προηγήθηκε, έκαναν λόγο για απαγωγή.

Play Video
Οι εργασίες στο χώρο αφορούν στο έργο «Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις Χώρων Ισογείου Κτηρίου Βιολογίας για τις ανάγκες της Σ.Θ.Ε.», συνολικού προϋπολογισμού 1.320.600 ευρώ. Το έργο υλοποιείται σε εφαρμογή αποφάσεων της Συγκλήτου του ΑΠΘ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Play Video
Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων
Η κινητοποίηση και η πορεία στο ΑΠΘ έγινε με απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων: Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΤΕΦΑΑ, Κτηνιατρικής, Πολιτικών Επιστημών.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Καταδικάζουμε τη παρουσία δεκάδων αστυνομικών δυνάμεων, την αναίτια χρήση χημικών και κρότου λάμψης, μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου νωρίτερα σήμερα. Πρόκειται για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, να συγκεντρώσει τέτοιο όγκο αστυνομικών δυνάμεων σε ένα κλειστό πανεπιστήμιο, απουσία φοιτητών.

Δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά το τι έρχεται να εξυπηρετήσει αυτή η επιλογή, με ποια αφορμή βρέθηκε στο χώρο.

Η πλειοψηφία των φοιτητών, μέσα από τις αποφάσεις των συλλόγων τους, την αγωνιστική τους δράση, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους έχουν μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης για την εγκατάσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Είναι μεθόδευση που έρχεται να εξυπηρετήσει το περαιτέρω χτύπημα των σπουδών μας, την ώρα που ετοιμάζεται νέος νόμος - πλαίσιο, συγχωνεύσεις και κατάργηση Τμημάτων όπως στα ξενόγλωσσα Τμήματα, κατάργηση των δωρεάν εντύπων συγγραμμάτων, χτυπήματος στη φοιτητική μέριμνα.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να δυναμώσουν τους συλλόγους τους, τις διαδικασίες τους, την οργανωμένη πάλη, να εμποδίσουν τα σχέδια τους! Να αποχωρήσουν τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις από το χώρο του Πανεπιστημίου!»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

Search