• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δικαίωση για τον Σαϊντού – Δεκτή η αίτηση διεθνούς προστασίας

April 29, 2022 426

 

 

Η αλληλεγγύη νίκησε και ο 18χρονος πρόσφυγας από τη Γουινέα που έπεσε θύμα της πολιτικής του υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα λάβει διεθνή προστασία καθώς σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου υπουργείου η Αρχή Προσφύγων έκανε δεκτή την αίτηση του για την χορήγηση ασύλου.

Θυμίζουμε πως τη δυνατότητα νόμιμης παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους την κατήργησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου το 2021, στερώντας από τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες το δικαίωμα να ζήσουν και να σπουδάσουν στην Ελλάδα και μετά την ενηλικίωσή τους. 

Μετά τον σάλο και τις έντονες αντιδράσεις που προηγήθηκαν, η κυβέρνηση άλλαξε στάση και έδειξε πρόθυμη να βοηθήσει τον Σαϊντού με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να επικαλείται ότι ο μαθητής είναι αριστούχος και να δηλώνει ότι «ενίσχυσε» τον φάκελό του.

 

 

1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου 'Τάκης Ζενέτος' · 

#Ο_Σαϊντού_μένει_εδώ

στην αγκαλιά των φίλων, των συμμαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών του Στρογγυλού. Στην αγκαλιά του Δήμου μας και της τοπικής κοινωνίας που κινητοποιήθηκε και τον στήριξε ανεπιφύλακτα. Σάρκα από τη σάρκα μας ο Σαϊντού, μπορεί πλέον να ονειρεύεται σπουδές και μια καλύτερη ζωή στην πατρίδα μας.
Μεγάλη συγκίνηση, βαθιά χαρά για τον δικό μας Σαϊντού αλλά και περηφάνεια για την κινητοποίηση της κοινότητάς μας, που έβαλε το λιθαράκι της στη σημερινή εξέλιξη.

Η ιστορία του Σαϊντού
Ο Σαϊντού Καμαρά ήρθε στην Ελλάδα το Νοέμβρη του 2019 σε ηλικία 16 ετών ως ασυνόδευτος πρόσφυγας. Τα σοβαρά προβλήματα οικογενειακής βίας και διακρίσεων που αντιμετώπιζε στη χώρα του, τον ανάγκασαν να ξεκινήσει ένα ταξίδι με κίνδυνο ακόμα και την ίδια του τη ζωή, προκειμένου να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο και μια ελπίδα για ένα αξιοπρεπές μέλλον.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο popaganda, ο Σαϊντού ανέφερε ότι έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης / εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas και πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών. Γράφτηκε στο σχολείο, συνδέθηκε με παρέες, έμαθε τη γλώσσα, παρακολούθησε σεμινάρια και γενικά έκανε αυτά που προβλέπονται σε μια διαδικασία ένταξης.
Ωστόσο, το Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει, γεγονός που του προκάλεσε τρόμο και απείλησε να διαλύσει όσα έχει κατορθώσει μέχρι τώρα.

Τελικά, στις 30 Μαρτίου βρέθηκε έξω από την Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μαζί με συμμαθητές του, εκπαιδευτικούς και αλληλέγγυους, όπου συζητήθηκε το αίτημά του και τελικά έγινε δεκτό.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search