• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ενδοσχολική βία: Θλιβερή και δυσχερή κατάσταση, αποτέλεσμα της αδιανόητης αδιαφορίας του ΥΠΑΙΘ

May 26, 2022 313

Την άμεση ανάγκη πρόσληψης ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο καταδεικνύει η Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας, με αφορμή την έξαρση ακραίων περιστατικών bullying το τελευταίο διάστημα και τη σωρεία καταγγελιών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

«Οι εκπαιδευτικοί καλούνται, μέσα σε ένα εξαιρετικά ανασφαλές εργασιακό περιβάλλον, να αντιμετωπίσουν μία νέα θλιβερή και δυσχερή κατάσταση, αποτέλεσμα της αδιανόητης αδιαφορίας του ΥΠΑΙΘ, που πρέπει επιτέλους να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να πάρει μέτρα αντιμετώπισης των παιδαγωγικών και ψυχοκοινωνικών συνεπειών της πανδημίας στα παιδιά», σημειώνει χαρακτηριστικά το σωματείο.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

Με αφορμή την έξαρση ακραίων περιστατικών βίας που σημειώνονται σε σχολικές μονάδες της χώρας μας, συνειδητοποιούμε τις τραγικές συνέπειες της δίχρονης σχεδόν διακοπής της φυσικής λειτουργίας των σχολείων και της εφαρμογής της  τηλεκπαίδευσης: απουσία κοινωνικοποίησης,  μαθησιακές ελλείψεις και  ψυχικές διαταραχές των παιδιών.

Το τελευταίο διάστημα καταγράφεται μεγάλη αύξηση σε περιστατικά βίας στο σχολικό περιβάλλον. Στην έξαρση αυτού του φαινομένου έχει συμβάλει και ο εγκλεισμός της προηγούμενης περιόδου και άλλοι οικονομικοί και κοινωνικοί λόγοι. Νεύρα, υπερένταση, τσακωμοί, εκφοβισμοί και χειροδικίες μεταξύ μαθητών είναι, πλέον, καθημερινά φαινόμενα στα σχολεία της χώρας μας με οδυνηρές και θλιβερές συνέπειες . Επιπλέον, διαπιστώνονται αρκετά περιστατικά με μαθητές και γονείς που επιτίθενται φραστικά ή και σωματικά σε εκπαιδευτικούς.

 

Έτσι, οι εκπαιδευτικοί καλούνται, μέσα σε ένα εξαιρετικά ανασφαλές εργασιακό περιβάλλον, να αντιμετωπίσουν μία νέα θλιβερή και δυσχερή κατάσταση, αποτέλεσμα της αδιανόητης αδιαφορίας του ΥΠΑΙΘ, που πρέπει επιτέλους να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να πάρει μέτρα αντιμετώπισης των παιδαγωγικών και ψυχοκοινωνικών συνεπειών της πανδημίας στα παιδιά.

Η εξάλειψη της βίας μας αφορά όλους. Προϋποθέτει τη λήψη σοβαρών, σταθερών και μακροπρόθεσμων μέτρων. Προέχει η ομαλή και ασφαλής λειτουργία των σχολείων, καθώς και η σωματική και ψυχική υγεία όλων μας!! 

Απαιτούμε:

  • Άμεση πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολική μονάδα. Κάλυψη όλων των οργανικών κενών με πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα,  ώστε ο εκπαιδευτικός να έχει ουσιαστικότερη επαφή με κάθε μαθητή.
  • Διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search